Cristiano Ronaldo do Slavie Praha? V Česku snívajú o prestupovej bombe

Al-Nassr a SK Slavia Praha si dohodli spoluprácu.
Al-Nassr a SK Slavia Praha si dohodli spoluprácu. (Autor: twitter/Jaroslav Tvrdik)
Sportnet|18. jan 2023 o 08:08

Slavia Praha a Al-Nassr nadviazali spoluprácu.

PRAHA. Deväťnásobný saudskoarabský majster Al-Nassr sa v úvode zimného prestupového obdobia zviditeľnil ziskom lukratívnej posily. Do tímu prišiel Cristiano Ronaldo.

Jeden z najlepších svetových hráčov poslednej generácie sa rozhodol na sklonku kariéry odísť na Blízky východ. Podpísal najdrahšiu zmluvu v športovej histórii.

Fanúšikovia však stále veria v jeho návrat do prestížnych súťaží. Dokonca podľa mediálnych informácií má byť v jeho zmluve klauzula, že by mohol hosťovať v klube, ktorý bude hrať európsku Ligu majstrov.

Spomínal sa prevažne Newcastle United, ktorý po novom vlastní rovnaký majiteľ ako Al-Nassr, teda saudskoarabský Verejný investičný fond (PIF). Anglický klub však túto možnosť neoficiálne poprel.

V úvode týždňa však ohlásil s klubom nečakanú spoluprácu český klub Slavia Praha. Informoval o nej predseda predstavenstva Jaroslav Tvrdík na sociálnej sieti.

„Tešíme sa na spoluprácu s tímom Al-Nassr,“ napísal Tvrdík na Twitter. Bližšie informácie však neposkytol, nespravil tak ani samotný klub.

V Česku však tieto fotografie spôsobili veľký rozruch. Fanúšikovia začali uvažovať, či by Al-Nassr s veľkou hviezdou nezavítal do Edenu na priateľský zápas.

Znie to ako sci-fi, ale v kuloároch kolujú aj bláznivejšie teórie, ako trebárs, či by v prípade postupu Slavie do skupinovej fázy Ligy majstrov nemohol hosťovať Ronaldo práve v zošívanom drese.

Príchod hráča, ktorý len pred pár dňami podpísal kontrakt na 200 miliónov eur, je však mimoriadne nepravdepodobný.

Keďže však akékoľvek stanovisko či detaily k novej spolupráci aj po dvoch dňoch chýbajú, nedá sa tento scenár ani poprieť.

České médiá však uvažujú, že by Arabi vystupovali v roli nových spolumajiteľov, nahradili spoločnosť Citic Group, alebo by išlo o sponzorskú dohodu menších rozmerov na úrovni finančnej či hráčskej pomoci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Cristiano Ronaldo do Slavie Praha? V Česku snívajú o prestupovej bombe