Zmluva je jedinečná ako ja, vraví Ronaldo. Obsahuje vraj špeciálnu klauzulu

Cristiano Ronaldo po prílete do Rijádu, kde bude hrávať za saudskoarabský Al Nassr.
Cristiano Ronaldo po prílete do Rijádu, kde bude hrávať za saudskoarabský Al Nassr. (Autor: instagram/Cristiano Ronaldo)
Michal Šášky|3. jan 2023 o 17:30

Budú s Martinom Dúbravkom opäť spoluhráči?

BRATISLAVA, RIJÁD. V Saudskej Arábii spôsobil ošiaľ. Cristiano Ronaldo sa v utorok prvýkrát objavil na mieste svojho nového pôsobiska.

Hviezdna posila klubu Al-Nassr priletela súkromným lietadlom, odfotila sa s miestnymi talentovanými deťmi, spoznala štadión a okolie, absolvovala nutné lekárske previerky.

Do platnosti vstúpila zmluva, ktorú podpísal počas majstrovstiev sveta v Katare. V kariére bude pokračovať v arabskom svete.

VIDEO: Cristiano Ronaldo po príchode do klubu Al-Nassr

Po vyhodení z Manchester United a nezáujme iných popredných klubov, zväčša pre vysoké platové požiadavky, išlo pre Cristiana Ronalda o prakticky jedinú voľbu.

Možno kontroverznú, možno pre niektorých prekvapivú, ale do určitej miery logickú.

„Môžem povedať, že som mal veľa možností v rámci Európy, veľa klubov malo záujem aj z Brazílie, Austrálie, Ameriky a aj niekoľko portugalských sa ma snažilo podpísať. Ale dal som svoje slovo tomuto klubu,“ povedal na prvej tlačovej konferencii Ronaldo.

Čo sa v texte dočítate:

  • Čo povedal Cristiano Ronaldo po príchode?
  • Z čoho pozostáva jeho zmluva v novom klube?
  • Ktorá klauzula z nej najviac zaujala svetové médiá?
  • Stanú sa Ronaldo a Martin Dúbravka opäť spoluhráčmi?

Al Nassr je po Al-Hilal druhým najúspešnejším tímom v Saudskej Arábii. Vyhral deväť ligových titulov a desiatky ďalších trofejí. Aktuálne hrá o čelo tabuľky, túži sa kvalifikovať do ázijskej Ligy majstrov ako víťaz domácej súťaže.

V zime sa plánuje posilniť, okrem Ronalda chcú predstavitelia čoskoro oznámiť príchod stredopoliara Sergia Busquetsa a lanáriť majú aj obrancu Sergia Ramosa.

V bohatej krajine neplatia žiadne platové stropy, preto sú príchody drahých futbalistov prakticky neobmedzené. Transfer Ronalda zvýši záujem aj ostatných.

Čo však zlákalo 37-ročného Ronalda, aby zamieril práve na Stredný východ?

Zmluva na sedem rokov

Iní futbalisti v jeho veku sú zvyčajne vďační za akúkoľvek krátkodobú zmluvu. V Európe by ju zrejme prijal aj Ronaldo. Arabi mu však sľúbili viac.

Viac všetkého.

„Tento kontrakt je jedinečný, pretože som jedinečný hráč. Pre mňa je to normálne,“ povedal Ronaldo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zmluva je jedinečná ako ja, vraví Ronaldo. Obsahuje vraj špeciálnu klauzulu