Vráti sa Škrtel na Slovensko? Po nasledujúcej sezóne sa končiť nechystám, vraví

Martin Škrtel.
Martin Škrtel. (Autor: TASR)
SITA|29. aug 2020 o 12:39

Najbližšiu sezónu odohrá v Istanbule.

BRATISLAVA. V hre boli len dve možnosti - definitívny návrat na Slovensko alebo zotrvanie v Istanbule.

Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel si vybral tú druhú a ešte jednu sezónu zotrvá v tíme, s ktorým pred mesiacom a pol vybojoval historický majstrovský titul.

Nekompromisný stopér sa dohodol na zmluve s Basaksehirom a pre denník Šport objasnil svoje uvažovanie.

"V prvom rade bola u mňa rodina. Syn chodí v Istanbule tri roky do anglickej školy a po štyroch ukončí jednu etapu, na čom nám s manželkou záleží. Navyše, život v Istanbule sa nám ako rodine páči.

Samozrejme, že zavážilo aj to, že budeme hrať Ligu majstrov. Byť v 35 rokoch súčasť takejto súťaže je veľká vec.

V procese rozhodovania mi pomohlo aj to, že som sa počas minulej sezóny cítil v klube veľmi dobre a všetko fungovalo na veľmi vysokej úrovni," uviedol Martin Škrtel.

Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie spomenul aj veľký záujem Spartaka Trnava o jeho angažovanie. Nateraz ho musel odmietnuť, ale budúcnosť je otvorená.

"Počas koronakrízy, keď sa všetko začalo zatvárať, som viedol intenzívne rokovania s Trnavou. Musím sa jej poďakovať za záujem, ktorý bol enormný.

Spartak bol ochotný počkať do konca ligy na to, ako sa vyvinie moja situácia. Od začiatku však vedenie klubu vedelo, aké sú moje priority. Verím, že v Trnave pochopili, ako sa situácia vyvinula. Čo nevyšlo tento rok…”

Škrtel zjavne nevylučuje pokračovanie v kariére aj v sezóne 2021/2022, hoci už len na slovenských trávnikoch.

"Podľa toho, ako sa cítim teraz, môžem povedať, že sa ani po nasledujúcej sezóne nechystám končiť. Samozrejme, že sa môže veľa zmeniť, ale verím, že sa nezmení. Zo Slovenska som odišiel veľmi mladý, stihol som len dve sezóny.

Myslím si, že je správne, aby som sa vrátil a ešte doma rok či dva odohral. Kde to bude, ukáže čas. Teraz bol záujem najmä z Trnavy, ale neskôr sa ozval aj Trenčín, kde som futbalovo vyrastal.

Uvidíme, kto ma bude po roku chcieť a či vôbec," zamyslel sa účastník majstrovstiev sveta aj majstrovstiev Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vráti sa Škrtel na Slovensko? Po nasledujúcej sezóne sa končiť nechystám, vraví