Skalici sa nedarí. Trénera neodvoláme, vraví manažér klubu

Futbalisti Skalice v poslednom období príliš veľa dôvodov na radosť nemajú. Na snímke sa po góle do siete Dunajskej Stredy tešia Ivan Lietava (vľavo) a Michal Gašparík.
Futbalisti Skalice v poslednom období príliš veľa dôvodov na radosť nemajú. Na snímke sa po góle do siete Dunajskej Stredy tešia Ivan Lietava (vľavo) a Michal Gašparík. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. okt 2015 o 15:46

Vo futbale je to často populárne a najľahšie rozhodnutie - rozlúčiť sa s trénerom či jeho asistentmi. My touto cestou jednoducho nechceme ísť, hovorí Roman Čavojský.

BRATISLAVA. Hráči MFK Skalica v tejto sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže zvíťazili naposledy pred takmer tromi mesiacmi: 25. júla v rámci 2. kola zdolali MFK Zemplín Michalovce 1:0.

Odvtedy si v jedenástich súbojoch Fortuna ligy pripísali iba štyri body za remízy (bilancia: 0 - 4 - 7, skóre 11:23). A v ostatných troch kolách vôbec nebodovali.

Napriek mimoriadne nepriaznivej štatistike sa klubové vedenie nováčika nechystá k zmenám v realizačnom tíme či hráčskom kádri. "Nechceme pristúpiť k odvolaniu trénera. Aleš Křeček má naďalej dôveru," uviedol v utorok pre agentúru SITA manažér MFK Skalica Roman Čavojský.

"Vo futbale je to často populárne a najľahšie rozhodnutie - rozlúčiť sa s trénerom či jeho asistentmi. My touto cestou jednoducho nechceme ísť."

krecek_res.jpg

Skalici sa pod vedením Alesa Křečka nedarí. FOTO - TASR.

Pri historickej premiére v najvyššej futbalovej súťaži patrí po 13. kole mužstvu 10. priečka s desiatimi bodmi. V nedeľu podľahli hráči Skalice na pôde ďalšieho nováčika z Michaloviec (1:3). A súper sa na nich bodovo dotiahol.

Posledná v klasifikácii Fortuna ligy Podbrezová zaostáva o dva body. "Spadla na nás futbalová deka. Myslím si, že naša hra nezodpovedá dosiahnutým výsledkom," myslí si Čavojský.

"Futbalový pánbožko sa k nám otočil chrbtom. Mali sme aj kopec smoly, dobre rozohraný zápas sme nedotiahli do úspešného konca. Častokrát o našej prehre rozhodli individuálne chyby, ktorých sa chlapci dopustili," dodal.

Skalica prehrala posledné tri zápasy. Napríklad aj s Ružomberkom či Trenčínom.

Na skalických hráčov čakajú vo Fortuna lige do konca októbra dve stretnutia: najbližšie v nedeľu 25. 10. doma proti Senici (figuruje na 8. pozícii, pozn.) a následne v sobotu 31. 10. súboj v Podbrezovej proti FO ŽP Šport.

"Do každého zápasu nastupujeme s cieľom vyhrať. Isté je, že aj v týchto dueloch chceme uspieť a zabodovať," dodal pre SITA Roman Čavojský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skalici sa nedarí. Trénera neodvoláme, vraví manažér klubu