Skalica sa posilňuje, podpíše Lietavu, Hajdúcha a Chrena

Na Slovensku Ľuboš Hajdúch v minulosti pôsobil v drese Ružomberka.
Na Slovensku Ľuboš Hajdúch v minulosti pôsobil v drese Ružomberka. (Autor: SITA)
SITA|9. júl 2015 o 13:10

Nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže pracuje na posilnení mužstva. A dopĺňa aj realizačný tím.

BRATISLAVA. Nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Skalica posilňuje realizačný tím i káder mužstva. Nový český hlavný tréner na Záhorí Aleš Křeček si už vybral aj svojho asistenta.

"Bolo to v jeho kompetencii. Napokon sa rozhodol pre Ladislava Totkoviča, s ktorým sme uzavreli kontrakt na obdobie jedného roka," potvrdil pre denník Šport manažér MFK Skalica Roman Čavojský.

Pôsobil v Malajzii

Päťdesiattriročný ružomberský rodák Totkovič viedol z pozície šéfa realizačného tímu Levice, Štúrovo, Šaľu, Liptovský Mikuláš, Tatran Prešov, Zlaté Moravce i klub v Malajzii FC Malacca United.

V Malajzii účinkoval aj pri reprezentácii do 23 rokov a pri tamojšej dvadsaťjednotke.

vzy_1614_r545_res.jpg

Ladislav Totkovič v minulosti viedol aj Tatran Prešov. FOTO - SITA.

Naposledy sa počas zimnej prípravy objavil v januári na lavičke Zlatých Moraviec. FC ViOn napokon na jar koučoval Branislav Mráz.

Ďalším asistentom v skalickom klube zostal Pavol Majerník. Trénerom brankárov bude Martin Sedláček.

Tri skúsené posily

Skaličania sú dohodnutí na angažovaní troch skúsených futbalistov - útočníka Ivana Lietavu z Bohemians 1905, obrancu Martina Chrena zo Zlatých Moraviec i brankára Ľuboša Hajdúch.

Hajdúch naposledy pôsobil v Maďarsku - v Akadémii Ferenca Puskása.

Aj takéto góly strieľal Ivan Lietava v Česku.

"Funkcionári nášho klubu sa rozhodli, že Ivan Lietava u nás zostane a zakrátko podpíše zmluvu," hovoril ďalej pre Šport Čavojský.

"Od utorka je u nás Ľuboš Hajdúch, ktorý bude tiež obliekať farby nášho klubu. Rovnako sme dohodnutí aj s Martinom Chrenom," dodal.

Aj bývalý reprezentant

Čoskoro 32-ročný rodák z Bratislavy Lietava hral predtým za Olomouc, Spartak Trnava, Vorsklu Poltava, Duklu Praha, Žilinu, Konyaspor, Denizlispor, Banskú Bystricu a Trenčín.

Tridsaťpäťročný skúsený gólman Hajdúch po štyroch sezónach opustil Maďarsko - dva ročníky odchytal v Kaposvári a rovnaký počet v Puskásovej akadémii.

20060301_215246_xfm104_r8162_res.jpg

Najlepší zápas odchytal Hajdúch v reprezentačnom drese na pôde Francúzska. V prípravnom dueli sa podieľal na víťazstve 2:1. Na snímke zasahuje pri šanci Thierryho Henryho. FOTO - SITA/AP.

Počas kariéry pôsobil aj v poľskom klube LKS Nieciecza, gréckom Levadiakose, ale najmä v Ružomberku (2002 - 2009). Na konte má tiež päť štartov v najcennejšom drese.

Zažiaril 1. marca 2006 v prípravnom súboji vo Francúzsku. Najväčšou mierou sa postaral o nečakané víťazstvo SR na parížskom Stade de France (2:1).

Tridsaťjedenročný ľavý obranca Martin Chren je spätý najmä s účinkovaním v Zlatých Moravciach. Patril dlhé roky k stabilným článkom mužstva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skalica sa posilňuje, podpíše Lietavu, Hajdúcha a Chrena