Nápoje lietali, diváci šaleli. Parádu predviedla aj svetová jednotka

Waleský šípkar Gerwyn Price.
Waleský šípkar Gerwyn Price. (Autor: PDC Darts/ twitter)
Sportnet|2. jan 2022 o 00:05

Gerwyn Price sa zapísal do histórie.

LONDÝN. Walesan Gerwyn Price v úvodný deň roka 2022 ukázal, prečo je šípkarskou svetovou jednotkou. Vo štvrťfinále majstrovstiev sveta proti Michaelovi Smithovi predviedol dokonalý leg, teda zavretie na deväť šípok. 

Po dvoch 180-kách trošku netypicky nepokračoval na čísle dvadsať, ale po tom, ako zasiahol trojnásobok devätnástky, si udržal šancu na zápis do histórie. 

Červený segment trojnásobku dvadsiatky zasiahol trošku so šťastím, ale následný double 12 bol už suverénne zasiahnutý. Prakticky priamo do stredu.

Hoci Price nepatrí medzi najobľúbenejších hráčov, londýnske publikum mu tentokrát prialo. Fanúšikovia šaleli a poháre s rôznymi nápojmi lietali vzduchom.

Kvality svojho súpera športovo uznal aj Smith, ktorý Priceovi zatlieskal a ťukli si päsťami. Paradoxne, po konci štvrtého setu mal väčšiu radosť Angličan, keďže ho vyhral a vyrovnal skóre na priebežných 2:2 na sety. 

Walesan s prezývkou "Iceman" sa stal už tretím hráčom, ktorému sa táto paráda podarila na MS 2022. Hneď v úvodnom kole to v Alexandra Palace dokázali Škót William Borland a Litovčan Darius Labanauskas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Nápoje lietali, diváci šaleli. Parádu predviedla aj svetová jednotka