Na bučanie reagoval bizarne. Price počas MS urobil zo seba hlupáka

Waleský šípkar Gerwyn Price.
Waleský šípkar Gerwyn Price. (Autor: PDC Darts/ twitter)
Miroslav Kováčik|2. jan 2023 o 10:32 (aktualizované 2. jan 2023 o 14:55)

Svetová jednotka si počas zápasu nasadila slúchadlá.

BRATISLAVA. Keď v roku 2021 zdvihol nad hlavu slávnu trofej Sida Waddella pre majstra sveta v šípkach, bol v hale pre viac ako tritisíc ľudí takmer sám. Atmosféru umelo dokresľovali zvuky z reproduktorov.

Diváci v Alexandra Palace chýbali pre pandémiu koronavírusu a snáď jediným pozitívom na tom bolo, že novopečeného šampióna nemohli vypískať. 

Gerwyn Price je hráčom, ktorý sa neteší veľkej priazni fanúšikov. Rebríčky popularity zrejme nikdy nevyhrá a ani nebude atakovať popredné pozície.

Svojim správaním sa na pódiu polarizuje spoločnosť. Úspešné hody často oslavuje hlasným zakričaním, čo nepôsobí práve športovo.

Niektorí ho zbožňujú, iní nenávidia. A bučanie na jeho adresu je už takpovediac evergreenom jeho zápasov.

Vyzeral, ako keby trénoval doma

Zvykať si naň musí už viac ako štyri roky. Do role zlého muža sa definitívne dostal po finále turnaja Grand Slam of Darts a konflikte s Garym Andersonom.

VIDEO: Incident počas finále Grand Slam of Darts 2018

V rozhovore, ktorý nedávno odvysielala televízia Nova Sport priznal, že istý čas rozmýšľal nad tým, že svoje vystupovanie pred terčom zmení. Napokon sa však rozhodol, že zostane sám sebou a herný štýl nezmení.

Naopak, zo situácie chcel vyťažiť to pozitívne. Uviedol, že pre bučanie divákov sa musí sústrediť ešte viac, čo má pozitívny dopad na jeho hru.

Vo štvrťfinále prebiehajúcich majstrovstiev sveta v Londýne však táto jeho taktika dopadla fiaskom a Price sa postaral o mimoriadne bizarný moment, ktorému v histórii ťažko nájsť obdobu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Na bučanie reagoval bizarne. Price počas MS urobil zo seba hlupáka