Senica sa usiluje získať Vlaska zo Slovana Liberec

SITA|8. jan 2010 o 16:41

Funkcionári futbalového klubu FK Senica v závere tohto týždňa finišovali v úsilí získať do svojho kádra talentovaného slovenského hráča Jána Vlaska.

SENICA. Funkcionári futbalového klubu FK Senica v závere tohto týždňa finišovali v úsilí získať do svojho kádra talentovaného slovenského hráča Jána Vlaska, ktorý od roku 2007 pôsobí v českom tíme FC Slovan Liberec. Pre agentúru SITA to v piatok popoludní uviedol prezident FK Senica Viktor Blažek.

"Práve v týchto hodinách s funkcionármi Slovana Liberec doťahujeme posledné detaily o prestupe talentovaného slovenského stredopoliara Jána Vlaska zo severu Česka k nám na Záhorie," oznámil Viktor Blažek.

"Kluby sú zatiaľ dohodnuté na polročnom hosťovaní. Po jeho vypršaní sa k prípadnému predĺženiu kontraktu vrátime,“ odkryl detaily Vlaskovej zmluvy Viktor Blažek.

Podľa nového prezidenta Senice by sa mal Ján Vlasko pripojiť k tímu hlavného trénera Ladislava Hudeca v pondelok 11. januára, teda v deň svojich 20. narodenín. Deň predtým by mal svojím podpisom spečatiť budúce účinkovanie na Záhorí.

Vlasko má za sebou aj napriek nízkemu veku zaujímavé futbalové pôsobiská. Z materského klubu Baník Prievidza sa presunul do MFK Dubnica a odtiaľ v januári 2007 putoval do Slovana Liberec. Ako kmeňový hráč tohto severočeského klubu stihol absolvovať dve krátke hosťovania - v jarnej časti sezóny 2008/09 pôsobil v MFK Dubnica a v jesennej časti tohto ročníka bol na hosťovaní v Čáslavi.

Okrem toho si pripísal viacero štartov v rôznych mládežníckych reprezentáciách Slovenska. Debut v najvyššej českej súťaži zaznamenal Vlasko ako 17-ročný v 28. kole súťažného ročníka 2006/2007 proti Sparte Praha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica sa usiluje získať Vlaska zo Slovana Liberec