Šechný: Chceme zdolať Dubnicu na vypredanom zimáku

Sportnet|18. mar 2017 o 00:00

Na humenskom zimnom štadióne sa očakáva návšteva sezóny.

HUMENNÉ. Na zrekonštruovanom humenskom zimnom štadióne sa v sobotu o 17.30 hod. očakáva návšteva sezóny

Domácich hokejistov čaká druhý finálový súboj II. hokejovej ligy s HK Dubnica. Ak chcú pomýšľať na predĺženie si sezóny, nič iné ako víťazstvo im dnes nezostáva.

Prvý finálový súboj pred týždňom v Dubnici nedopadol pre Hornozemplínčanov úspešne, keďže prvýkrát v sezóne nestrelili ani gól a prehrali s domácimi volejbalovým výsledkom 0:3.

Zopakovanie takéhoto scenára si však hrajúci tréner MHK Humenné Richard Šechný nepripúšťa a je presvedčený, že o víťazovi súťaže sa rozhodne až budúci týždeň zrejme na neutrálnom štadióne v Dolnom Kubíne.

„Prehra v prvom zápase nás mrzí. Mali sme tam viaceré vyložené šance, no žiaľ bez gólového efektu. Dosť ich podržal brankár Dovina, no verím, že tentoraz naňho vyzrejeme. Je úplne jedno, kto z nás strelí gól, prvoradé je, aby sme zvíťazili a zostali v hre o víťazstvo v II. lige. Káder na to máme a bola by to aj pekná odmena pre divákov, ktorí na nás celú sezónu chodili v naozaj veľkom počte. Spolu s chlapcami očakávame vypredaný zimák a verím, že nás príde povzbudiť aspoň 3 000 ľudí,“ tvrdí R. Šechný, ktorý bol v základnej časti štvrtým najproduktívnejším hráčom celej súťaže.

Hrajú aj o tajomnú motiváciu

Humenčanom oproti predchádzajúcemu zápasu, keď mohli počítať len so štyrmi zdravými bekmi, pribudnú na súpisku obranca Martin Tkáč a center Martin Schnelly.

Otázny je pre zranenie štart ďalšieho zadáka Filipa Podsedlého. R. Šechný avizuje, že jeho tím bude hrať na päť obrancov a tri útoky.

Špeciálnou motiváciou by pre nich mal byť „doping“ od primátorky mesta Jany Vaľovej, ktorá im v prípade ligového prvenstva sľúbila zatiaľ tajomný balíček uvoľnenia, šťastia, zážitkov, radosti a krásy.

„Každá motivácia navyše isto poteší a súťaž samozrejme chceme vyhrať. Vedenie mesta a hokejového klubu nám v porovnaní s inými klubmi v II. ligy vytvára nadštandardné podmienky, nechceme sklamať nielen ich, ale hlavne našich divákov, pre ktorých hráme. Tortu v podobe postupu vyššie už takpovediac máme upečenú, no ešte radšej by sme boli, keby sme úspešnú sezónu mohli na nej ešte ozdobiť tou čerešničkou v podobe celkového triumfu v lige,“ dodal s úsmevom Richard Šechný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šechný: Chceme zdolať Dubnicu na vypredanom zimáku