Schmiedlová konečne uspela. Ani som tie prehry nerátala, priznáva

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. júl 2016 o 13:40

Slovenka vyhrala prvý zápas na úrovni WTA od 9. januára.

BASTAD. Karolína Schmiedlová sa v pondelok na antuke vo švédskom Bastade dočkala svojho prvého víťazstva na úrovni WTA od 9. januára. 

"Som naozaj šťastná, že som uspela, pretože som na okruhu poprehrávala vari pätnásť zápasov za sebou. Ani neviem, nerátala som to. Je to teda výnimočný pocit, som veľmi rada," povedala dvadsaťjedenročná Košičanka podľa webu WTA.

Domácu držiteľku voľnej karty Susanne Celikovú zdolala jasne 6:1, 6:3.

Nezdarov na hlavnej profesionálnej scéne vrátane grandslamovej bolo šestnásť, odkedy Schmiedlová zdolala v Sydney Švajčiarku Timeu Bacsinszkú.

Pravda, medzičasom dvakrát uspela v Pohári federácia a raz predminulý týždeň na podujatí ITF v nemeckom Versmolde.

A apríli sa Schmiedlová tešila aspoň z víťazstva v rámci Pohára federácie.

"Bol to dobrý zápas. Súperka si počínala zdatne. Príliš som ju nepoznala, hrali sme proti sebe premiérovo. Myslím si, že môže byť kvalitnou tenistkou," referovala Schmiedlová po vyradení rovesníčky Celikovej (153. v hodnotení).

Presne o sto miest vyššie figurujúcu zverenkyňu Jaroslava Levinského preverí v osemfinálovom druhom kole postupujúca z utorňajšieho duelu dvoch kvalifikantiek - Češky Kateřiny Siniakovej a krajanky Jany Čepelovej.

Do úvahy prichádza istota štvrťfinálového zastúpenia pre SR už v predstihu.

Karolína Schmiedlová neprežíva práve najvydarenejšiu sezónu.
Karolína Schmiedlová neprežíva práve najvydarenejšiu sezónu. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)

"V ostatných týždňoch som už hrala lepšie. Platilo to napríklad aj na Roland Garros, kde som síce prehrala s Garbine Muguruzovou-Blancovou, ale bolo to v troch setoch a cítila som sa fakt dobre," pokračovala Schmiedlová.

"Minulý týždeň som v Bukurešti neuspela z mečbalu. Mala som teda za sebou nejaké náročné súboje a možno som teraz trochu ťažila aj z väčších skúseností na takej úrovni v porovnaní so súperkou," dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová konečne uspela. Ani som tie prehry nerátala, priznáva