Schmiedlová vyhrala na úrovni WTA prvý raz od januára

Anna Karolína Schmiedlová pred turnajom uviedla, že by už bolo načase niečo uhrať.
Anna Karolína Schmiedlová pred turnajom uviedla, že by už bolo načase niečo uhrať. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. júl 2016 o 17:35

Slovenka dovolila získať súperke na turnaji vo švédskom Bastade len štyri gemy.

BASTAD - 1. kolo:

(dotácia 250 000 USD, antuka)

Karolína Schmiedlová (SR-5) - Susanne Celiková (Švéd.) 6:1, 6:3

/za 70 minút/

BASTAD. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako piata zvíťazila za 70 minút hladko 6:1, 6:3 nad dvadsaťjedenročnou domácou držiteľkou voľnej karty Susanne Celikovou (153.) v pondelňajšom stretnutí prvého kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA International Ericsson Open vo švédskom Bastade.

Pre tiež dvadsaťjedenročnú Košičanku je to prvý zápasový úspech pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien (WTA) od januára. Medzičasom sa nepresadila ani na grandslamových podujatiach v správe Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Schmiedlová sa v osemfinálovom druhom kole stretne s úspešnou z duelu kvalifikantiek - Češky Kateřiny Siniakovej a krajanky Jany Čepelovej, takže do úvahy prichádza istota štvrťfinálového zastúpenia pre SR už v predstihu.

Slovenka (aktuálne 53.) minulý pondelok ako obhajkyňa titulu prehrala v prvom kole takisto na antuke v rumunskej Bukurešti 4:6, 6:1, 5:7 s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou. V rozhodujúcom sete pritom viedla 5:2 a mala mečbal pri vlastnom podaní v deviatej hre.

Anna Karolína Schmiedlová nemá v tomto roku najlepšiu formu.
Anna Karolína Schmiedlová nemá v tomto roku najlepšiu formu. (Autor: TASR/AP)

Zverenkyňa Jaroslava Levinského do predminulého týždňa ťahala šnúru pätnástich prehier na individuálnej scéne. Čierna séria sa skončila v prvom kole na antukovom podujatí ITF v nemeckom Versmolde.

Do 18. júla posledný zápasový úspech turnajového typu na úrovni WTA dosiahla 9. januára. V austrálskom Sydney triumfovala nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou.

Medzitým si bývalá 26. hráčka hodnotenia pripísala len dve víťazstvá v rámci Pohára federácie reprezentačných družstiev žien a jedno spomenuté nedávne. V tejto sezóne je jej singlová bilancia 5:19.

Jedno z víťazstiev vybojovala Schmiedlová v Pohári federácie nad Aleksandrou Wozniakovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová vyhrala na úrovni WTA prvý raz od januára