Šarišanky zdolali súperky z Popradu

(Autor: archív)
Sportnet|4. mar 2018 o 17:36

Prvý duel, ktorý bol opakovaním finále z minulej sezóny, bol naozaj hodný play off .

PREŠOV. Prvý duel, ktorý bol opakovaním finále z minulej sezóny, bol naozaj hodný play off .

Oba celky sa veľmi dobre poznajú, strážili si navzájom hráčky schopné rozhodnúť a tým vznikol priestor pre všetky, ktoré sa na ľade ocitli.

Šarišanka nastúpila do zápasu odhodlane a veľmi dobre pripravená po hernej aj mentálnej stránke.

Dievčatá chceli vstúpiť do úvodného zápasu celej série (- ktorý sa mal pôvodne hrať na prešovskom ľade, no kontumácia posledného zápasu Popradu so Zvolenom pre neoprávnený štart popradskej hráčky a následné odobratie bodov spôsobilo, že Šarišanka nakoniec skončila po dlhodobej časti súťaže druhá pred Popradom a tak sa prvý zápas hral v Poprade) s maximálnym nasadením a svoje plány aj naplnili.

Priebeh stretnutia

Od úvodu boli aktívne a dávali najavo, že prišli na súperov ľad za víťazstvom.

V tretej minúte však po chybe v útočnej tretine unikli do prečíslenia dve hráčky súpera a v situácii 2 na 1 úspešne zakončili.

Dievčatá Šarišanky to však v ich predsavzatí neovplyvnilo a stále pokračovali v kolektívnom výkone na ceste za za svojim cieľom.

Odmena prišla v 16. minúte keď pri oslabovke sa po prihrávke spoza bránky od Sedlákovej dôraznou strelou presadila Matejková, prestrelila brankárku súpera a vyrovnala na 1:1.

V druhej tretine pokračovala Šarišanka ešte zvýšenou aktivitou, keď prestrieľala súpera 6 : 13, a aj keď žiaden gól v tejto tretine nepadol súper postupne strácal pôdu pod nohami a bolo v rukách prešovčaniek či sa dokážu strelecky presadiť a vziať si prvé víťazstvo.

Už v 42. minúte po faule na Petru Jurčovú premenila táto hráčka nariadený samostatný nájazd elegantným nájazdom od ľavého mantinela, keď zakončila ponad betóny brankárky v sklze a strhla vedenie na našu stranu.

Keď pridala po peknej spolupráci A. Fortunovej a Sedlákovej v 48. min. svoj druhý gól strelou do ľavého horného rohu bránky Matejková mohlo sa zdať, že je za stavu 1 : 3 rozhodnuté.

Rastúca nervozita však spôsobila, že počet trestných minút na oboch stranách narastal - celkom 38 : 16, a pri jednej z presiloviek súpera sa v 54. min. sa v skrumáži najlepšie zorientovala hráčka Popradu Majeríková a znížila na 2: 3.

Šarišanky však záver rýchleho a dramatického zápasu zvládli skvele,keď v 58. min. sa napriek zvýšenemu bráneniu po backhendovej strele do horného rohu bránky súpera znovu presadila Jurčová a upravila na konečných 2 : 4 pre Prešovčanky.

Stav série, ktorá sa hrá na dve víťazné stretnutia je 0 :1.

Hlas po zápase

Marton: "Vo veľmi dôležitom úvodnom zápase semifinálovej série dievčatá podali hlavne výborný kolektívny výkon, všetky sa plne vložili do zápasu a s ohromným odhodlaním, bojovnosťou a obetavosťou prevýšili súpera a zaslúžene zvíťazili. Za tento výkon im patrí poďakovanie, ale zároveň musíme všetci ostať nohami pevne na zemi a sústrediť sa na najbližší zápas."

Najbližší zápas sa hrá v Prešove v sobotu 10.3. o 17.00 a prípadný rozhodujúci tretí znova v Prešove v nedeľu 11.3.o 13.30 hod.

Štatistika

ŽHK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 2 : 4 ( 1:1 , 0:0 , 1:3 )

góly Šarišanky : 2 Matejková , 2 Jurčová

Zostava :

B : Štofanková A. , Pavláková

O : Žtňanská - Dzurinová, Paľová - D. Fortunová, Šandorová - Čarnoká

U: A: Fortunová - Matejková- Sedláková , Jurčová - Veličková Rašková - Stašová , Mišková - Maťašová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šarišanky zdolali súperky z Popradu