Šalata: Kožu v súboji s Prešovom lacno nepredáme

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Jacoš|23. feb 2018 o 00:00

V extralige volejbalistov sa začali boje play-off.

Prešov. Prvý štvrťfinálový zápas medzi Prešovom a Myjavou (hrá sa na dva víťazné zápasy) sa v metropole Šariša odohrá v piatok o 19. hod. Druhý je na programe v sobotu 3. marca v Myjave, prípadný tretí sa odohrá v Prešove 7. marca.

Favoritom sú Šarišania, ktorí v základnej časti súťaže vyhrali nad Myjavou doma 3:0 a na jej pôde ju zdolali 3:1. Mladíci Myjavy však nepredávajú svoju kožu lacno.

Výhrou vo Svidníku si Prešovčania udržali v nadstavbovej časti extraligy tretie miesto a tak sa v prvom kole play-off vyhli nepríjemnému súperovi z Košíc.

„Mladíkov z Myjavy chceme zdolať čo najrýchlejšie,“ podčiarkol tréner Prešova Jaroslav Vlk.

„Lenže aj družstvo Myjavy je nepríjemným súperom, nemá čo stratiť. Skúsenosti síce hovoria v náš prospech, nechceme však nič podceniť. Myjavčania môžu hrať vabank, riskovať. V základnej časti sme s týmto súperom oba zápasy vyhrali, v decembrovom zápase v Myjave sme bojovali o postup do prvej štvorky. Myjavčania v ňom podali veľmi dobrý výkon na prihrávke, boli dôrazní v útočnej fáze. Napriek tomu sme tam vyhrali.“

Za Prešov hral aj ho trénoval

Na súboje s Prešovom sa teší aj tréner Myjavy Ľuboslav Šalata, ktorý v Prešove prežil krásnych sedem vydarených trénerských sezón a za Prešov aj hral.

„Prešov má na každom poste výrazne skúsenejšieho hráča, ako máme my,“ poznamenal Šalata.

„Zápasy v základnej časti vyzneli jasne v prospech Prešova, ktorý je favoritom aj tejto série. Budeme sa snažiť, aby naša výkonnosť v týchto zápasoch gradovala a chýbajúce skúsenosti sa vynasnažíme nahradiť bojovnosťou. Keď sa Prešovu darí prihrávka, je ťažko zastaviteľný. To sa mu budeme snažiť skomplikovať čo najlepším servisom. Pôjdeme do rizika, máme mimoriadne mladé družstvo, skutočne nemáme čo stratiť. Silnou stránkou je mladícky entuziazmus, kožu lacno nepredáme,“ zvýraznil Šalata.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šalata: Kožu v súboji s Prešovom lacno nepredáme