Rybníček: Prioritou je štadión, snaha o titul ju nemôže zatieniť

Zimnú prípravu hodnotili a ciele pred jarnou časťou prezentovali kapitán tímu Peter Kleščík (vpravo), v pozadí v strede generálny manažér Róbert Rybníček a tréner Martin Ševela.
Zimnú prípravu hodnotili a ciele pred jarnou časťou prezentovali kapitán tímu Peter Kleščík (vpravo), v pozadí v strede generálny manažér Róbert Rybníček a tréner Martin Ševela. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. feb 2016 o 16:36

Majú skvelú východiskovú pozíciu. Futbalisti AS Trenčín vstúpia do jarnej časti ako lídri tabuľky. Druhý Slovan Bratislava stráca sedem bodov.

TRENČÍN. Futbalisti AS Trenčín vstúpia do jarnej časti sezóny 2015/2016 najvyššej slovenskej súťaže v príjemnej, no pre nich zároveň novej situácii.

"Začína sa jar pre nás extrémne zaujímavého ročníka. Neskromne poviem, že ho máme rozbehnutý nad očakávania," povedal na stredajšej tlačovej besede generálny manažér futbalového Trenčína Róbert Rybníček.

"Dostávame klub do iných dimenzií. Prvýkrát sme jesenným lídrom s náskokom, musíme sa s tým vyrovnať. Pre každého súpera predstavujeme veľmi vzácny skalp, budú sa na nás pripravovať dôkladnejšie."

Rybníčka potešilo, že Trenčania si udržali latku výkonnosti. "Naplnil sa posun tohto odvetvia na Slovensku smerom k obchodu a predaju hráčov. Urobili sme veľmi zaujímavý transfer von," vravel generálny manažér.

"Fortunaligoví hráči už majú hodnotu, tunajší futbal je vnímaný inak než dosiaľ. Wesley odišiel, lebo Moses Simon patrí k špičke belgickej I. ligy. Sme na to hrdí a budeme pracovať, aby sme pomohli najmä sebe, ale aj celému slovenskému futbalu."

Hoci Trenčania figrujú na čele tabuľky a stále bojujú v národnej pohárovej súťaži, priorita AS je niekde inde. "Zostáva tá istá - vybudovanie štadióna a infraštruktúry. Nemôže ju zatieniť ani snaha o majstrovský titul alebo celkové prvenstvo v Slovnaft Cupe. To sú pridružené ciele," priznáva Rybníček.

"Ide nám o zosilnenie klubu na ďalšie roky. Zameriavame sa i na zahraničie, máme tu dvoch chlapcov z Číny. Treba nastoliť finančnú istotu, akú si AS zaslúži. Samozrejme, popritom sa pokúsime obhájiť double."

rybnicek_res.jpg

Pre Róberta Rybníčka zostáva prioritou vybudovanie štadióna. FOTO - TASR.

Zverenci Martina Ševelu vedú fortunaligové poradie o sedem bodov pred ŠK Slovan Bratislava. Práve naň narazia už v sobotu na úvod jarnej časti.

"Nerátame akurát so stredným obrancom Milanom Rundičom, ktorý má vážne problémy s kolenom a vynechá zvyšok tejto sezóny. Ostatní zaberali, vyvíjal som na nich niekedy možno až umelý tlak, nech sú nachystaní," vyhlásil Ševela.

Futbalov klub AS Trenn vm prina dleit informcie k nadchdzajcim zpasom proti K Slovan Bratislava a MK ilina. TAJTE POZORNE!

Posted by AS Trenčín on 23. február 2016

"Každé stretnutie síce má na začiatku bezgólový stav, ale my už vtedy prichádzame o dva body. Našou úlohou je zabojovať aj o ne," prezradil Ševela.

"V zimnej príprave sme odohrali viac zápasov ako po minulé roky. Bolo to proti kvalitným protivníkom. Nevieme sa dočkať, kým to v sobotu vypukne," dodal obranca a zároveň kapitán mužstva Peter Kleščík.

Káder AS Trenčín na jarnú časť

Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Samuel Vavrúš

Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič (Srb.), Daniel Bednárik, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Madu Kingsley (Nigér.), James Lawrence (Angl.), Christopher Udeh (Nigér.), Peter Kleščík

Stredopoliari: Mitchell Schet, Ryan Koolwijk (obaja Hol.), Ibrahim Rabiu (Nigér.), Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Čchung-ťao Ťin (Čina), Denis Jančo, Čchuang Čong (Čína)

Útočníci: Gino van Kessel (Hol.), Aliko Bala, Samuel Kalu (obaja Nigér.), Dávid Guba, Stefan Maierhofer (Rak.)

Zmeny v kádri AS Trenčín

Odchody: Peter Čögley (Bohemians Praha 1905/ČR), Wesley Moraes Ferreira Da Silva (FC Bruggy/Belg.)

Príchody: Patrik Kochan, Samuel Vavrúš (obaja AS Trenčín “19”), Čchuang Čong (Gondomar Sport Club/Portug.), Christopher Udeh, Samuel Kalu (obaja GBS Academy Jos/Nigér.), Stefan Maierhofer (FC Millwall/Angl.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rybníček: Prioritou je štadión, snaha o titul ju nemôže zatieniť