Róbert Petrovický chce ešte hrať, korčule nevešia na klinec

SITA|18. aug 2011 o 17:24

Tridsaťsedemročný bývalý slovenský hokejový reprezentant chce hrať aj naďalej.

BRATISLAVA. Tridsaťsedemročný bývalý slovenský hokejový reprezentant Róbert Petrovický, ktorý v minulosti pôsobil v piatich kluboch NHL a okrem zámorského a slovenského hokeja má skúsenosti aj z najvyšších súťaží v ďalších štyroch európskych krajinách (Švédsko, Česko, Švajčiarsko a KHL), sa ešte nechystá ukončiť kariéru.

"Ešte nie som taký starý, aby som musel uvažovať o konci kariéry. Navyše, moji známi, kamaráti a tréneri mi hovoria: hraj hokej, kým si zdravý. A keďže po zdravotnej stránke sa cítim fit, tak si momentálne zasa hľadám klub, v ktorom by som pokračoval v kariére. Korčule ešte nevešiam na klinec," povedal pre agentúru SITA rodák z Košíc, ktorý niekdajšiu československú spoločnú federálnu ligu spoznával v sezóne 1991/1992 v drese Dukly Trenčín.

O rok neskôr patril k najproduktívnejším hráčom celej súťaže a výraznou mierou sa zaslúžil o vydarenú sezónu pre trenčianskych vojakov. V roku 1992 si ho v 1. kole z 9. miesta draftu vybral klub NHL Hartford Whalers, v ktorom sa v tom čase angažoval slávny tenista Ivan Lendl.

Róbert Petrovický za oceánom vydržal až do súťažného ročníka 2000/2001, keď prijal ponuku zo Švédska (Modo Hockey), po sezóne 2001/2002 sa presťahoval do Švajčiarska.

V krajine "helvétskeho kríža" si za šesť rokov obliekal dresy troch klubov - HC Ambri-Piotta, SC Langnau Tigers a ZSC Lions. Po sezóne 2007/2008 sa vrátil do Česka, Švédska a tiež do materskej Dukly Trenčín (2009/2010). Naposledy pôsobil v klube KHL Dinamo Riga, kde sa po rokoch opäť stretol so svojím trénerom z Dukly Trenčín a slovenskej reprezentácie Júliusom Šuplerom.

"Teraz zvažujeme ponuky z niekoľkých klubov. Rokovania stále prebiehajú, o niekoľko dní, resp. týždňov by sme mali byť v tomto smere múdrejší. V tejto chvíli je predčasné niečo zverejňovať," zdôraznil 100-násobný slovenský reprezentant, ktorý v roku 1995 pomáhal "šuplerovcom" na bratislavskom svetovom šampionáte B-kategórie vybojovať si postup do A-kategórie MS a v roku 2002 bol na MS vo švédskom Göteborgu pri historickom úspechu slovenskej reprezentácie - pri zisku titulu majstra sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov