Räikkönen sa pokúsi v Brazílii zvíťaziť, kto vyhrá MS, závisí od McLarenu

TASR|15. okt 2007 o 15:57

Sao Paulo 15. októbra (TASR) - Fínsky "ľadový muž" v službách Ferrari Kimi Räikkönen by sa mohol stať po víkendovom finále seriálu majstrovstiev sveta ...

Sao Paulo 15. októbra (TASR) - Fínsky "ľadový muž" v službách Ferrari Kimi Räikkönen by sa mohol stať po víkendovom finále seriálu majstrovstiev sveta F1 tým povestným tretím, ktorý sa smeje nakoniec.

Pokiaľ by v Sao Paule zvíťazil, Španiel Fernando Alonso skončil prinajlepšom na tretej priečke a líder priebežného poradia Lewis Hamilton maximálne šiesty, zasadol by na trón pre víťaza. Aj druhá priečka na VC Brazílie by mu zaručovala celkový triumf, pokiaľ by 22-ročný britský mladík získal najviac bod a Alonso sa nedostal do najlepšej trojky. "Môžeme sa pokúsiť preteky vyhrať. Kto vyhrá seriál MS, závisí od McLarenu-Mercedes," povedal Räikkönen.

Pred štyrmi rokmi Fín skončil druhý s dvojbodovým odstupom za sedemnásobným nemeckým šampiónom Michaelom Schumacherom, ktorého nahradil vo Ferrari pred začiatkom aktuálnej sezóny. Momentálne ho od Hamiltona delí sedem bodov a na úradujúceho majstra sveta Alonsa stráca tri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Räikkönen sa pokúsi v Brazílii zvíťaziť, kto vyhrá MS, závisí od McLarenu