Vyhádal si prestup? Ratao po incidente v kabíne pod Weissom skončil

Rafael Ratao.
Rafael Ratao. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|15. aug 2021 o 00:00

Tréner Vladimír Weiss st. spravil cez polčas až tri striedania.

BRATISLAVA. Potešili ho iba tri body. Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss starší po výkone svojho tímu proti Michalovciam nebol spokojný.

Hoci domáci zvíťazili 3:1, zápas nebol taký jednoznačný, ako naznačuje výsledok.

Po prvom polčase bol stav 1:1. Vtedy sa skúsený tréner rozhodol spraviť viaceré zmeny v zostave. Na začiatku druhého polčasu vymenil až trojicu hráčov.

„Na každom, aj svetovom mužstve cítiť, keď hrá stabilná zostava a potom príde osem či deväť náhradníkov. Niektorí hrali výborne, niektorí slabšie, vieme na čom sme,“ poznamenal na tlačovej konferencii tréner Vladimír Weiss.

Na druhý polčas už na ihrisko nevybehli Alen Mustafič, Dejan Dražič a Rafael Ratao. „Cez polčas prišli zmeny. V kabíne sa udiali veci, ktoré budú mať dohru,“ naznačil Weiss.

Ratao v Slovane definitívne skončil

Mustafič a Dražič sa už dlhšie spomínajú v súvislosti s odchodom na hosťovanie, prvý menovaný mal ísť ešte pred začiatkom sezóny do Zlatých Moraviec. V Slovane zostali pre nedostatok náhradníkov.

Ratao však patrí medzi opory tímu, v minulej sezóne bol so štrnástimi gólmi najlepším strelcom Slovana vo Fortuna lige a výrazne pomohol k zisku titulu.

„Jedného som vyhodil a dvoch vystriedal pre slabý výkon,“ prezradil Weiss, bližšie však situáciu nekomentoval. „Je to interná vec. Ale pokiaľ ja budem tréner, Ratao skončil.

Zaujímavosťou je, že v minulosti už Ratao a Weiss konflikt mali, a to krátko po príchode trénera na lavičku Slovana. Nepredpokladal som, že Nono a Ratao urobia to, čo urobili, hovoril Weiss ešte v máji.

Podľa medializovaných informácií mali odísť bez povolenia na dovolenky ešte pred koncom sezóny. Nono následne začiatkom leta prestúpil do Honvédu Budapešť.

Ratao už môže prestúpiť

Brazílčan sa mal za svoje správanie ospravedlniť a tréner Weiss ho zaradil späť do tímu, doprial mu priestor aj v zápasoch v pohárovej Európe.

„Rafa je dobrý a skromný chlapec. Niekedy vám agenti rozvŕtajú mozog a rozbijú hlavu nepravdivou informáciou. Agent ho balamutil nereálnymi alebo neakceptovateľnými ponukami. Hlavou bol úplne inde. Dnes je nohami na zemi, chce hrať za Slovan. Mal som s ním dlhý rozhovor,” hovoril Weiss po prvom zápase predkola Ligy majstrov proti Shamrocku Rovers.

Paradoxne, Weiss ešte pred pár dňami odmietal Rataov odchod. Po postupe cez gibraltársky klub Lincoln Red Imps v predkole Európskej ligy priznal ponuku na brazílskeho útočníka:

„Máme iba 18 hráčov. Vypadol De Marco (v zápase dostal červenú kartu - pozn. red.), možno odíde David Strelec, máme ponuku na Rafaela Rataa. Ak odídu, potrebujeme priviesť 4-5 hráčov.”

Po sobotňajšom incidente odmieta už Weiss len odchod Strelca. Útočníkov nutne potrebuje, pre svalový problém totiž ligový zápas nedohral Ezekiel Henty.

„Dávid môže odísť, keď budeme mať náhradu, to je aj rozhodnutie vedenia klubu aj moje. Každý hráč sníva o talianskej či anglickej lige, to je normálne. Ponuka je na stole a musíme si nad ňu sadnúť. Ale musíme sa aj posilniť,“ povedal Weiss a opakovane dodal: 

„Ale Ratao skončil určite.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vyhádal si prestup? Ratao po incidente v kabíne pod Weissom skončil