DAC prehrával do poslednej minúty, Slovan zachraňoval zápas po polčase

Slovan Bratislava - Michalovce.
Slovan Bratislava - Michalovce. (Autor: TASR)
TASR|14. aug 2021 o 20:12 (aktualizované 14. aug 2021 o 21:28)

Pozrite si výsledky sobotných zápasov Fortuna ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v domácom zápase 4. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce 3:1.

Hráči Slovana majú po troch odohratých zápasoch plný počet 9 bodov a sú na čele tabuľky.

Striedania Slovana

Úvodný výkop patril Michalovciam, ale hostia už onedlho inkasovali. Skóroval Čavrič. Hráči Slovana držali loptu na kopačkách, ale v 14. minúte ich šokoval Oshima. Hráč Michaloviec napálil odrazenú loptu z voleja do pravého horného rohu a vyrovnal.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. poslal do druhého polčasu na trávnik troch nových hráčov, dvaja z nich sa postarali o druhý gól. Hentyho strelu zastavil Vaško v šestnástke rukou a Vladimír Weiss ml. pokutový kop bezpečne premenil.

Henty musel neskôr nútene vystriedať, predtým mal výbornú šancu Strelec. Jeho pokus však Kožuchar skvele zneškodnil. Slovan potom definitívne zlomil odpor súpera, keď práve Hentyho náhradník Zmrhal stanovil presnou strelou konečný rezultát na 3:1.

Dve remízy

V ďalšom zápase futbalisti FK Pohronie remizovali s ŠKF Sereď 1:1.

Góly padli len v druhom polčase. Sereď sa ujala vedenia po odpískanej ruke Mazana z penalty, ktorú premenil v 52. minúte bezpečne Gatarič. Pohronie na tento zásah odpovedalo o jedenásť minút neskôr z rýchleho protiútoku, keď Sčislak ideálne vysunul do úniku Lačného a ten rutinérsky pokoril Ilieva – 1:1.

V závere však mohol misky váh na stranu domácich prikloniť Adler, ktorý spoza šestnástky iba tesne minul pravú žrď.

Futbalisti FK Senica remizovali s DAC Dunajská Streda 1:1.

V Senici sa hral útočný zápas so šancami na oboch stranách. Gól však padol až v druhej časti.

V 75. minúte ešte nepríjemnú strelu Sukisu Jedlička vyrazil na roh, no o tri minúty Sukica vybojoval loptu so stopérom Kružliakom, prihral striedajúcemu Grékovi Niarchosovi a ten loptu jemne tečoval za Jedličkov chrbát.

Záhorákom tento gól vlial sily do ďalšieho boja. Veľkú šancu mal v Sukisa, keď bol sám na päťke, no mieril vedľa. Onedlho ďalšiu Šimčákovu strelu z rohu pokutového územia Jedlička vyrazil na ďalší roh.

V samom závere sa snažili hostia aspoň o vyrovnanie, zakončenie Dimuna hlavou išlo nad bránu, no zo šťastného vyrovnávajúceho gólu sa radovali v závere nadstaveného času, kedy po centri Moumoua sa hlavou presadil Sharani a šťastne prekonal brankára Ravasa.

Fortuna liga 2021/2022 - 4. kolo:


ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)

Góly: 2. Čavrič, 50. Weiss (z 11 m), 74. Zmrhal - 14. Oshima

Rozhodovali: Dohál – Hancko, Košecký

ŽK: Atabe, Vaško, Trusa

2580 divákov

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Slovan: Chovan – Hrnčár, Kašia, Križan, De Marco – Mustafič (46. Strelec) – Čavrič (81. Pauschek), Rabiu, Lichý, Dražič (46. Weiss) – Ratao (46. Henty, 65. Zmrhal)

Michalovce: Kožuchar – Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko – Ranko, Neofytidis, Begala (73. Magda) – Oshima, Kanu (73. Popovits), Žofčák (66. Trusa)

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss starší, tréner Slovana: "Tešia ma len tri body. Michalovce majú svoju tvár, vykryli nám niektoré miesta na ihrisku. Ale chýbala nám v prvom polčase najmä kvalita v útoku. Dali sme pekný prvý gól, ale potrebovali sme aj druhý. Urobili sme chybu, súper dal nádherný gól. Urobil som zmeny, ale v kabíne sa udiali nejaké veci, ktoré budú mať dohru. Zápas sme potom kontrolovali, ale vieme a musíme hrať lepšie."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "ťažko sa mi hodnotí zápas, lebo sme do oboch polčasov vstúpili zle a dostali sme zbytočné góly. Dostali sme sa do zápasu pekným gólom, prvý polčas sme zvládli, na Slovan sme sa nachystali. Potom Slovan prestriedal, ukázal kvalitu a my sme kapitulovali. Mrzí ma to, lebo sme v prvom polčase hrali dobre. Gratulujem Slovanu k víťazstvu."

FK Pohronie – ŠKF Sereď 1:1 (0:0)

Góly: 63. Lačný – 52. Gatarić (z 11m)

Rozhodovali: Ochotnický – Kmec, Kuba

ŽK: Lačný, Pajer, Čmovš – Katunský, Morong, Dias, Jureškin, A. Kadlec, Gatarić, Potoma

346 divákov

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Pohronie: Hrdlička – Mazan, Paluszek, Čmovš, Horák – Blahút, Sčislak, Pajer, Ladji – Adler Da Silva, Lačný (79. Badolo)

Sereď: Iliev – A. Kadlec, Katunský (46. Radić), Dias, Hurtado, Morong – Popović, Gatarić (90+1 Machuča), Hučko, Jureškin (46. Potoma) – Haša

Hlasy po zápase:

Gergely Geri, tréner Pohronia: „Bod sa nám máli. V priebehu zápasu sme urobili viac pre víťazstvo, chýbal však gól navyše, aj keď sme nemali veľa šancí. Už v prvom polčase sme mali územnú prevahu premeniť na gól.

Páčila sa mi však reakcia chalanov, že po inkasovanom góle nezložili zbrane, dali hlavy hore a snažili sa nielen vyrovnať, ale duel i otočiť. Škoda strely Adlera v závere, hostí podržal aj brankár Iliev. Verím , že sa budeme ešte zlepšovať a staneme sa silnejším mužstvom.“

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Bol to remízový zápas, agresívny. Videli sme veľa osobných súbojov i žltých kariet. My musíme byť s bodom spokojní, hoci pri určitej konštelácii sme mohli mať aj tri, no na druhej strane sme mohli aj prehrať.

Takže remíza je zaslúžená, i keď ma mrzí inkasovaný gól, bol po našej chybe, ktorá by sa nemala stávať, no stala sa. Futbal je aj o chybách. My si to rozoberieme a verím, že sa to už nebude opakovať.“

FK Senica - DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:0)

Góly: 78. Niarchos - 90+3. Sharani

Rozhodovali: Kružliak – Weiss, Straka

ŽK: Svoboda, J. Buchel – Kružliak, Beskorovajnyj

651 divákov

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Senica: Ravas – Svoboda (77. Kučera), Gáč, Pavlík Šimčák – Goslin, Halabrín (52. Niarchos) – Twardek (62. J. Buchel), Šumbera (62. F. Buchel), Duda (52. Mašulovič) – Sukisa

DAC: Jedlička – Vera (46. Davis), Kružliak, Beskorovajnyj, Ciganiks – Dimun – Andzouana (67. Moumou), Schäfer, A. Balić (82. Sharani), Divković – Nicolaescu (73. Taiwo)

Hlasy po zápase:

Pavel Šustr, tréner FK Senica: "Chceli sme súpera prekvapiť zmenou rozostavenia, čo sa nám príliš nepodarilo, a tak sme sa druhý polčas vrátili k našej taktike. Šťastie, ktoré sme mali v minulých zápasoch sa teraz trochu obrátilo proti nám, ale ideme s pokorou ku každému zápasu a sme vďační i za bod. Stále nás čaká tvrdá práca."

Antal Németh, tréner DA Dunajská Streda: "Hru sme mali vo svojich rukách, vytvorili sme si veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Sme sklamaní, lebo chceme vyhrať každý zápas. Boli sme si vedomí silu súpera, že je ťažký a má svoju kvalitu, ale mrzí nás, že sme nevyhrali.

Chceli sme súpera prekvapiť zmenou rozostavenia, čo sa nám príliš nepodarilo, a tak sme sa druhý polčas vrátili k našej taktike. Šťastie, ktoré sme mali v minulých zápasoch sa teraz trochu obrátilo proti nám, ale ideme s pokorou ku každému zápasu a sme vďační i za bod. Stále nás čaká tvrdá práca."

Fortuna liga

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC prehrával do poslednej minúty, Slovan zachraňoval zápas po polčase