Ratao takmer posilnil súpera Slovana. Napokon prestúpil do Francúzska

Rafael Ratao.
Rafael Ratao. (Autor: TASR)
Sportnet|29. aug 2021 o 11:11 (aktualizované 31. aug 2021 o 16:13)

Najlepší strelec Slovana z minulej sezóny bude hrať druhú ligu.

BRATISLAVA. Brazílsky futbalový útočník Rafael Ratao odchádza z bratislavského Slovana do francúzskeho tímu FC Toulouse. Stal sa siedmou posilou klubu, ktorý aktuálne len druhú najvyššiu súťaž v krajine.

V utorok túto informáciu oficiálne potvrdil slovenský majster. 

„Ešte pred začiatkom sezóny sa o Rafaela Rataa zaujímali kluby z arabského sveta i Európy. Hráč prejavil záujem prestúpiť do Francúzska. So zástupcami Toulouse FC sme dospeli k dohode na podmienkach prestupu a transferovej sume.

Chceme sa Rafaelovi Rataovi poďakovať za všetko, čo pre Slovan odviedol. Aj on má podiel na úspechoch, ktoré sme dosiahli v poslednom období. V ďalšej kariére mu prajeme všetko dobré,“ povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz.

Najlepší strelec slovenského majstra v sezóne Fortuna ligy 2020/2021 mal pôvodne podľa medializovaných informácií zamieriť do tímu PAOK Solún.

Grécky tím však vyžrebovali so Slovanom do rovnakej skupiny v Európskej konferenčnej lige, čo mohlo rokovania zabrzdiť.

Dvadsaťpäťročný ofenzívny futbalista prišiel do Slovana v zime 2019 z ukrajinského tímu Zorja Luhansk. 

V Slovane sa vypracoval na oporu, nazbieral 89 štartov, v ktorých zaznamenal 30 gólov a 12 asistencií. S klubom zažil aj skupinovú fázu Európskej ligy pred dvomi rokmi - v šiestich dueloch však odohral dokopy len 111 minút. 

V tíme skončil po nezhodách s trénerom Vladimírom Weissom. Ten ho z kádra vyradil na konci minulej sezóny, keď mal hráč odísť bez povolenia na dovolenku.

Aj keď ho tréner neskôr omilostil, pred dvomi týždňami mal konflikt v kabíne v polčasovej prestávke fortunaligového zápasu s Michalovcami.

„V kabíne sa udiali veci, ktoré budú mať dohru. Je to interná vec. Ale pokiaľ ja budem tréner, Ratao v Slovane skončil,“ povedal Weiss na tlačovej konferencii.

Ratao nastúpil v tejto sezóne na deväť zápasov v drese Slovana. V kvalifikácii Ligy majstrov odohral štyri zápasy a dal dva góly do siete Shamrocku Rovers, vo Fortuna lige si pripísal tri štarty a gól proti Liptovskému Mikulášu. Ďalšie dva zápasy odohral proti Lincolnu v kvalifikácii Európskej ligy.

Slovan bude hrať na jeseň v Európskej konferenčnej lige. V skupine F sa okrem PAOK Solún stretne aj s dánskou FC Kodaň a gibraltárskym Lincolnom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ratao takmer posilnil súpera Slovana. Napokon prestúpil do Francúzska