Federer je rád, že bol súčasťou Nadalovho príbehu, reagoval aj Djokovič

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. jan 2022 o 19:30 (aktualizované 30. jan 2022 o 20:30)

Nadalovi k triumfu gratulovali aj jeho najväčší rivali.

BRATISLAVA. Rafael Nadal pridal k večnej otázke, kto je je najlepším tenistom všetkých čias, argument vo svoj prospech.

Na Australian Open získal po strhujúcom finále proti Daniilovi Medvedevovi svoj 21. grandslamový titul. Osamostatnil sa tak od Rogera Federera a Novaka Djokoviča v historických tabuľkách na prvom mieste.

"Chcem držať rekord v počte grandslamových titulov. Je to súťaž a ja som súťaživý. Ale nech sa už stane so mnou, Rogerom a Djokovičom čokoľvek, všetci sme si splnili svoje sny," vyhlásil po historickom zápase Nadal.

S reakciou dlho nečakali ani jeho dvaja veľkí rivali.

Roger Federer bol historickým rekordérom už od svojho triumfu na Roland Garros 2009. Vtedy získal svoj štrnásty grandslamový titul, čím sa vyrovnal dovtedajšiemu rekordérovi Peteovi Samprasovi. V ďalších rokoch ešte pridal šesť titulov a Nadal s Djokovičom sa ho neustále snažili dohnať.

"To bol zápas," napísal Federer na Instagrame.

"Srdečne gratulujem môjmu priateľovi a rivalovi Rafovi Nadalovi k tomu, že sa stal prvým mužom, ktorý získal 21. grandslamový titul.

Ešte pred niekoľkými mesiacmi sme si jeden z druhého robili žarty, že sme obaja na barlách," vravel ďalej Švajčiar.

On sám sa pre zranenie nemohol zúčastniť turnaja. Naposledy vyhral grandslam ešte na Australian Open 2018.

"Úžasné, nikdy nepodceňujte veľkého šampióna. Tvoja úžasná pracovná morálka, zanietenie a bojovnosť sú inšpiráciou pre mňa aj pre nespočetné množstvo ľudí na svete," pokračoval 40-ročný tenista.

"Som rád, že aj ja môžem v tomto príbehu hrať nejakú rolu a je mi cťou, že aj ja som ťa mohol svojimi výkonmi posúvať vpred, tak isto ako ty mňa za posledných 18 rokov. Som si istý, že ešte máš pred sebou ďalšie veľké veci, ale teraz si uži túto," uzavrel Federer.

Ten prišiel za posledný rok o dva veľké rekordy.

V počte grandslamových titulov ho teraz predbehol Nadal a až do minulého roka držal s 310 týždňami rekord v počte týždňov ako svetová jednotka. O tento zápis ho pripravil v marci 2021 Djokovič a naďalej ho navyšuje.

S reakciou na Nadala nečakal ani Novak Djokovič, ktorého odmietavý postoj k vakcínam sa stal hlavnou témou turnaja ešte pred jeho štartom. Preň nakoniec ani v Melbourne neobhajoval titul.

"Na tohtoročnom Australian Open sme videli úžasný tenis, finále bolo neuveriteľné. Gratulujem Ash Bartyovej k skvelému výkonu pred domácim publikom a aj Danielle Collinsovej k výbornému turnaju," uviedol Djokovič.

"Gratulujem Rafovi Nadalovi k 21. grandslamovému titulu. Úžasný úspech. Tvoja úžasná bojovnosť opäť vyhrala," napísal k Nadalovi. "Enhorabuena," dodal Djokovič v Nadalovom rodnom jazyku slovo gratulujem.

"Daniil tomu dal všetko a hral s obrovskou vášňou, máme sa od neho na čo tešiť," uzavrel srbský tenista svoje vyjadrenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer je rád, že bol súčasťou Nadalovho príbehu, reagoval aj Djokovič