Bolo to epické finále. Nadal, si nesmrteľný, píšu v Taliansku

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jan 2022 o 17:05

Španiel dosiahol rekordný grandslamový titul.

BRATISLAVA. Rafael Nadal dokázal v Melbourne to, čo sa vlani nepodarilo na dvorcoch vo Flushing Meadows jeho veľkému rivalovi Novakovi Djokovičovi.

Španiel získal už svoj 21. grandslamový titul a v historických tabuľkách sa odpútal od Švajčiara Rogera Federera a tiež od spomenutého srbského tenistu.

Vo viac ako päťhodinovom finále zdolal Rusa Daniila Medvedeva, hoci prvé dva sety stratil. Ukázal však ohromnú bojovnosť a podľa vlastných slov dosiahol jedno z najemotívnejších víťazstiev v jeho kariére.

Prečítajte si ohlasy svetových médií na fantastický obrat Rafaela Nadala, po ktorom mohol druhýkrát zdvihnúť nad hlavu trofej pre víťaza Australian Open.

Marca (Šp.): "Rafa je po epickom obrate najlepší tenista v grandslamovej histórii."

Mundo Deportivo (Šp.): "Najväčší šampión v histórii. Rafa Nadal vyhral druhýkrát Australian Open a získal rekordný 21. grandslamový titul."

Sport-express: (Rus.): "Medvedev vo finále proti Nadalovi nevyužil vedenie 2:0 na sety, na druhý grandslamový titul si musí ešte počkať."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Nadal, si nesmrteľný. Rafa po skvelom obrate zdolal Medvedeva a vybojoval 21. titul z podujatí veľkej štvorky."

L´Equipe (Fr.): "Nadal je grandslamový kráľ."

DPA (Nem.) : "Nadal dosiahol najväčší míľnik v úspešnej kariére. Vo finále Australian Open proti Medvedevovi otočil z 0:2 na sety a prekonal Federera i Djokoviča v počte grandslamových titulov."

AP (USA): "Nadal získal rekordný grandslamový titul. Vo finále však musel prejsť tŕnistú cestu, aby zdolal Daniila Medvedeva."

idnes.cz: "Epické finále Australian Open. Nadal zmazal dvojsetové manko a teší sa z 21. grandslamového titulu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bolo to epické finále. Nadal, si nesmrteľný, píšu v Taliansku