Prvé jarné víťazstvo Rudnian, zdolali Petrovce. Šéf klubu sa zatiaľ nemení

Až v treťom jarnom majstráku sa konečne futbalistom Rudnian podarilo zabodovať naplno, po víťazstve 3:1 nad Petrovcami nad Laborcom.
Až v treťom jarnom majstráku sa konečne futbalistom Rudnian podarilo zabodovať naplno, po víťazstve 3:1 nad Petrovcami nad Laborcom. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|28. apr 2019 o 14:35

Starosta to ešte potiahne s futbalom ďalej.

RUDŇANY. Prológom k 23. kolu štvrtej futbalovej ligy Juh bol súboj v Rudňanoch, ktoré privítali Petrovce nad Laborcom.

Od začiatku jarnej časti rudnianski futbalisti čakajú na dobrý výsledok a to hlavne v domácom prostredí.

Veľa zbabraných zápasov

Jar odštartovali Rudňany prehrou so Sobrancami 1:2, nasledovala krutá nádielka od Pavloviec nad Uhom 0:6.

V poslednú aprílovú sobotu začali domáci futbalisti proti Petrovciam veľmi dobre, keď od 18. minúty viedli presným zásahom Guballu.

„Zápas bol od začiatku ťažký lebo super prišiel hrať maximálne na remízu nehrali futbal, skôr len bránili, ale aj tak sme mali dosť šancí, aby po polčase sme minimálne viedli o tri góly,“ povedal po zápase hráč OŠK Rudňany Jozef Mikuš, ktorý v 66. minúte nastúpil do stretnutia a po štvrťhodine pôsobenia na ihrisku zaznamenal dôležitý gól na 3:1.

„Gól bol pre mňa také upokojenie v zápase po výbornom centri Rychnavského som to proste nemohol nedať,“ opísal gólovú situáciu na konečných 3:1 J. Mikuš.

Rudnianci sa tak konečne dočkali prvého jarného bodového zisku na vlastnom ihrisku. Do štvrtoligovej tabuľky potrebujú body ako soľ, lebo z pokojných stredných vôd sa posunuli do časti.

„Jar v Rudňanoch je dobrá. Máme oveľa vyššie ambície, no len tabuľka ukazuje niečo iné. Veľká škoda pobabraných zápasov.“

Futbal a starostovanie

Jarná časť je v Rudňanoch ešte v niečom špecifická. Ich dlhoročný hráč, predseda klubu a tréner mládeže Rastislav Neuvirth sa rozhodol kandidovať na post starostu obce.

Dlhé roky na tejto pozícii pôsobil Miroslav Blišťan, ktorý bol výrazným podporovateľom futbalu a športu v obci.

S počtom 818 získaných hlasov sa Rastislav Neuvirt stal novým starostom Rudnian.

„Vo futbalovom dianí k veľkej zmene nedôjde. Ešte to nejaký rok potiahnem. Už sme začali do futbalových tajov a funkcionárskej práce zaúčať mladých chlapcov,“ vysvetlil svoje ďalšie pôsobenie vo futbalovom dianí predseda klubu R. Neuvirht, ktorý ešte nie je taký starý, aby si nemohol zahrať aj za rezervu Rudnian.

„Starostovských povinností a roboty je veľmi veľa. Na víkendové zápasy ako hráč už času nie je. Ešte skôr zatrénovať so žiakmi a pomôcť pri výchove nových mladých hráčov v našom rudnianskom klube.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvé jarné víťazstvo Rudnian, zdolali Petrovce. Šéf klubu sa zatiaľ nemení