Prípravkári MFK Rožňava skončili ako najlepší zo Slovákov

Prípravka MFK Rožňava U10 spolu s trénerom Branislavom Kuzmom (vpravo).
Prípravka MFK Rožňava U10 spolu s trénerom Branislavom Kuzmom (vpravo). (Autor: archív MFK Rožňava)
Peter Podolinský|8. mar 2017 o 00:00

Úspešne účinkovali v Košiciach na medzinárodnom turnaji Deva Cup.

ROŽŇAVA. Pekný výsledok sa podaril prípravke MFK Rožňava ročník narodenia 2007. Na turnaji Deva Cup v Košiciach skončili v konkurencii zahraničných tímov na štvrtom mieste. Medzi slovenskými účastníkmi však boli najlepší.

Turnaj sa konal poslednú februárovú nedeľu.

„Na turnaj nás pozval Juventus Košice. Bol kvalitne obsadený, s medzinárodnou účasťou. Boli tu tri mužstvá z Ukrajiny, jedno z Maďarska a šesť zo Slovenska. Myslím si, že sa nám vydaril,“ uviedol tréner prípravky U10 MFK Rožňava Branislav Kuzma.

„V základnej skupine sme v prvom zápase nešťastne remizovali s VSS Košice 2:2, následne sme porazili KAC Košice 3:1 a domáci Juventus 2:1. Posledný zápas v skupine s ukrajinským FC Zinedine sme prehrali 1:4.“

Výsledky zabezpečili Rožňavčanom postup medzi štyri najlepšie celky turnaja. Tam sa dostali ešte FC Zinedine a z druhej skupiny FS Užhorod a SJ Užhorod.

„Obsadili sme konečné štvrté miesto, keď sme v konfrontácii nestačili na ukrajinských protivníkov. Treba však športovo priznať, že boli lepší,“ pokračoval Kuzma.

S výkonom chlapcov je však spokojný.

„Mňa hlavne potešilo to, že chlapci ukázali peknú hru. Snažili sa preniesť veci z tréningového procesu do zápasov a pridali k tomu srdiečko. Patrí im za to poďakovanie. Od víťaza turnaja sme dostali po skončení podujatia malú odmenu, keď nás ich tréner pozval na medzinárodný turnaj na Ukrajinu, ktorý budú organizovať. Verím, že to chlapcov nakopne k ešte väčšiemu tréningovému úsiliu a chuti zlepšovať sa,“ uzavrel Kuzma.

Konečné poradie Deva Cupu: 1. FS Užhorod, 2. FC Zinedine, 3. SJ Užhorod, 4. Rožňava, 5. Michalovce, 6. VSS Košice, 7. Juventus Košice, 8. FA Benecol, 9. Sajóvölgye, 10. KAC Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prípravkári MFK Rožňava skončili ako najlepší zo Slovákov