Prezidentka Čaputová: Skúsenosti Tótha treba zužitkovať pri ďalšej práci s deťmi

Prezidentka Zuzana Čaputová a Matej Tóth počas stretnutia v Prezidentskom paláci.
Prezidentka Zuzana Čaputová a Matej Tóth počas stretnutia v Prezidentskom paláci. (Autor: TASR)
TASR|8. okt 2021 o 15:57

Ako funkcionár sa budem snažiť trénerom aj športovcom vytvárať čo najlepšie podmienky, uviedol Tóth.

BRATISLAVA. Nielen športové, ale aj hodnotové a postojové skúsenosti Mateja Tótha je potrebné zužitkovať pri jeho ďalšej práci s deťmi.

Vyhlásila to prezidentka Zuzana Čaputová pri príležitosti ukončenia aktívnej športovej kariéry olympijský víťaza v chôdzi. V piatok ho spolu s jeho trénerom Matejom Spišiakom prijala v Prezidentskom paláci.

Hlava štátu vyjadrila Tóthovi úctu za jeho úspechy, drinu a vytrvalosť v športe, pričom poukázala aj na jeho trpezlivosť v osobnom živote.

"Určite to bola veľká ľudská škola, ktorá dopadla dobre a verím, že je inšpiráciou pre mnohých iných ľudí, ktorí sa ocitnú v podobnej životnej situácii," uviedla.

Verí, že tieto skúsenosti zužitkuje vo svojej novej funkcii riaditeľa športového centra pri práci s mladými.

Prezidentka olympionikovi poďakovala za reprezentáciu Slovenska vo svete a pripomenula jeho viaceré medailové umiestnenia. Vyzdvihla zisk zlatej medaily z olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro.

Tóth poďakoval za podporu a možnosť slúžiť Slovensku v rámci tejto životnej etapy. Dodal, že sa o to bude snažiť aj naďalej v rámci výziev, ktoré stoja v budúcnosti.

"Ako funkcionár sa budem snažiť trénerom aj športovcom vytvárať čo najlepšie podmienky," uviedol Tóth.

Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 km po vyše 26 rokoch ukončil svoju aktívnu športovú činnosť. Od 1. novembra sa stane novým riaditeľom Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Prezidentka Čaputová: Skúsenosti Tótha treba zužitkovať pri ďalšej práci s deťmi