Prešovčania zabojujú proti Minsku o prvé body v skupine Pohára EHF

Na snímke hráči Prešova, uprostred tréner Slavko Goluža v dohrávke 1. kola Slovnaft Handball extraligy Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica.
Na snímke hráči Prešova, uprostred tréner Slavko Goluža v dohrávke 1. kola Slovnaft Handball extraligy Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
SITA|15. feb 2018 o 15:12

Domáci zápas ich čaká v sobotu.

PREŠOV. Domáca premiéra v skupinovej fáze Pohára EHF mužov 2017/2018 čaká hádzanárov Tatrana Prešov.

Zverenci trénera Slavka Golužu v sobotu 17. februára od 18.00 h privítajú v Tatran handball aréne bieloruský SKA Minsk v zápase 2. kola A-skupiny (rozhodujú Rumuni Stark a Stefan).

Pôjde o súboj dvoch zatiaľ bezbodových tímov, ktoré v úvodných vystúpeniach ťahali za kratší koniec.

Prešovčania podľahli v dánskom Silkeborgu 19:27 a Minčania prehrali doma s nemeckým favoritom SC Magdeburg len 31:33.

"Čaká nás náročná previerka, čo Minsk dokázal aj v prvom stretnutí proti Magdeburgu. Vo svojom kádri má viacerých reprezentantov, rýchle krídla a hrá tempo hádzanú. Motorom ich hry je stredná a ľavá spojka. Verím, že zdravotný stav nášho mužstva bude lepší a budeme mať menej maródov. Hráme doma, súpera sa nebojíme a pôjdeme za víťazstvom,“ vyhlásil chorvátsky kouč slovenského šampióna Slavko Goluža.

Nemajú čas poriadne trénovať

Šarišania po vystúpení v Dánsku absolvovali v stredu stretnutie SEHA League na palubovke srbského Dinama Pančevo, predposledného tímu tabuľky, kde remizovali 26:26.

"Náš program je taký náročný, že jednoducho nemáme čas poriadne trénovať. Do Pančeva sme pricestovali priamo z Dánska. Dinamo si však zaslúžilo tento bod, pretože sme neboli schopní rozhodnúť o víťazstve, keď sme mali šancu. Väčšiu časť sme hrali dobre. Urobili sme však niekoľko chýb, ktoré si nemôžeme v takýchto zápasoch dovoliť. Úpadok koncentrácie v závere za stavu 26:25 tiež znamenal, že sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Po návrate do Prešova nás čaká jeden tréning a v sobotu duel proti Minsku," poznamenal Goluža.

Potrebujú víťazstvo

Hádzanári Tatrana Prešov účinkujú v skupinovej fáze tretíkrát, pri predchádzajúcich dvoch neprenikli v rokoch 2013 a 2014 do štvrťfinále.

Ak chcú reálne pomýšľať na zopakovanie účasti medzi osmičkou najlepších v Pohári EHF z ročníka 2011/2012, potrebujú v sobotu bodovať naplno.

"Určite to nebude ľahký zápas. V súčasnom stave je pre nás ťažké každé jedno stretnutie. Budeme sa snažiť využiť výhodu domáceho prostredia, aj keď súper má veľmi kvalitné mužstvo. Duel treba zvládnuť takticky, hrať dobre v obrane, musí nám zachytať brankár. V Dánsku nám chýbal Bruno Butorac, teda ľavák na pravej spojke. S ním v zostave sa hrá úplne inak. Ak budeme zdravotne fit, potom môžeme hrať a myslieť na dobré výsledky,“ vyjadril sa kapitán Tatrana Radovan Pekár.

Bieloruský súper

Minsk sa do skupinovej fázy Pohára EHF prepracoval cez dve kvalifikačné kolá.

V 2. kole vyradil rumunský CSM Bukurešť (30:26 a 33:30) a v 3. kole prešiel cez španielsky tím CBM La Rioja (36:28, 30:35).

Pri premiére v skupinovej fáze druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže v sezóne 2015/2016 obsadil v C-skupine posledné 4. miesto, kde zvíťazil v dvoch zo šiestich duelov, pričom získal aj skalp súčasného protivníka Bjerringbro-Silkeborg.

Favoriti A-skupiny boli v akcii už v stredu, v šlágri sa zrodil jednoznačný triumf Magdeburg nad Bjerringbro-Silkeborg 33:26 (15:12). Bundesligový klub sa po 2. kole vyšvihol na čelo tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania zabojujú proti Minsku o prvé body v skupine Pohára EHF