Prekvapenie na úvod: Trenčín prehral v Michalovciach

Tomáš Sedlák z Michaloviec (vľavo) v súboji s Trenčanom Matúšom Berom.
Tomáš Sedlák z Michaloviec (vľavo) v súboji s Trenčanom Matúšom Berom. (Autor: SITA)
Sportnet|16. júl 2016 o 21:15

Futbalisti Michaloviec zdolali majstra 2:1. Vyhrali aj Ružomberok a Myjava.

BRATISLAVA. Futbalisti Michaloviec prekvapujúco zvíťazili v prvom kole nového ročníka Fortuna ligy nad úradujúcim majstrom AS Trenčín 2:1.

Domáci, ktorých vedie nový kouč Anton Šoltis, sa dostali do vedenia v 35. minúte zásluhou skúseného exreprezentanta Igora Žofčáka. Po zmene strán zvýšil náskok Zemplínčanov v 57. minúte Dávid Škutka, ďalší futbalista, ktorý prišiel iba krátko pred začiatkom sezóny.

Favorit sa snažil s nepriaznivým stavom čosi urobiť a striedajúci Nigérijčan Aliko Bala v 82. minúte znížil. Tri body však zostali na východe aj preto, že v 90. minúte zachránil brankár Patrik Macej domácich výborným zákrokom po hlavičke kapitána Trenčína Petra Kleščíka.

"Musíme sa zmobilizovať, pretože takýto výkon v stredu na Ľubľanu (v predkole Ligy majstrov - pozn. red.) stačiť nemusí. Táto prehra bude možno dobrou fackou pre niektorých, pretože si mysleli, že už lietajú v oblakoch," komentoval tréner Trenčína Martin Ševela.

Samuel Kalu Ojim z Trenčína (vľavo) a Vernon De Marco z Michaloviec.
Samuel Kalu Ojim z Trenčína (vľavo) a Vernon De Marco z Michaloviec. (Autor: SITA)

V ďalšom zápase Ružomberok zdolal nováčika Tatran Prešov 1:0 vďaka krásnemu gólu do šibenice po strele 20-ročného mladíka Martina Chriena, ktorý prišiel na hosťovanie z Viktorie Plzeň.

Myjava viedla po necelej hodine hry v Zlatých Moravciach už 2:0, potom však prišli o vylúčeného Kolára. Domáci však v závere už len znížili. V nadstavenom čase mal Kuzma na kopačke vyrovnanie, ale jeho strelu odvrátili hostia z bránkovej čiary na roh.

Zvyšné tri zápasy úvodného kola sú na programe v nedeľu: Podbrezová - Trnava (19.00), Senica - Slovan Bratislava (19.00), Žilina - Dunajská Streda (19.30).

Martin Chrien z Ružomberka (vpravo) v súboji s Patrikom Jackom z Prešova.
Martin Chrien z Ružomberka (vpravo) v súboji s Patrikom Jackom z Prešova. (Autor: TASR)

Michalovce - Trenčín 2:1 (1:0)

Góly: 35. I. Žofčák, 57. Škutka - 82. Aliko Bala, ŽK: 44. Šimčák, 85. Kunca, 90.+ Koscelník - 27. Udeh, 40. Jančo, rozhodovali: I. Kružliak - Mókoš, Tomčík, 2788 divákov

Michalovce: Macej - Marcos Pérez, T. Sedlák, Vernon De Marco Morlacchi, Šimčák - Grič - Kunca (88. Bellás), S. Danko, I. Žofčák (71. M. Bednár), Koscelník - Škutka (77. Hamuľak)

Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Udeh, Kleščík, Madu Kingsley (64. Aliko Bala) - Ibrahim Rabiu - Jančo (64. E. Prekop), Bero - Kalu, Janga, Holúbek

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "Môžem svojim zverencom iba poďakovať. Zápas sa mi hodnotí dobre, boli sme agresívnejší, skôr pri lopte a chlapci si toto víťazstvo zaslúžia."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "V našej hre chýbala väčšia energia a agresivita. Musíme sa zmobilizovať, pretože takýto výkon v stredu na Ľubľanu stačiť nemusí. Táto prehra bude možno dobrou fackou pre niektorých, pretože si mysleli, že už lietajú v oblakoch."

Ružomberok - Tatran Prešov 1:0 (0:0)

Gól: 47. Chrien. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kružliak, Lačný - Bartek, 1775 divákov

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec - M. Nagy - Gál-Andrezly, Chrien (84. Sapara), Ďubek (86. Faško), Mareš (75. Lovás) - Lačný

Prešov: Talian - Kačala (72. Streňo), Bartek, Luberda, Dzúrik - Keresteš (55. Micherda), Jacko - Katona, Leško (84. Straka), Bujňák - Tubonemi

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Vypracovali sme si dosť šancí na to, aby sme zápas skôr uzavreli a nemuseli o víťazstvo bojovať až do poslednej sekundy. V našej hre som videl veľa pozitív."

Stanislav Varga, tréner Prešova: "Podali sme sympatický výkon. Rozhodla kvalita, súper mal šance, nastrelil aj žrď a brvno. Chlapcom nemám čo vyčítať. Na tomto výkone sa dá stavať. Potrápili sme súpera, chlapci išli na sto percent, za niektoré momenty môžem byť na nich aj hrdý."

Zlaté Moravce - Myjava 1:2 (0:1)

Góly: 90. Kuzma - 23. a 58. Kolár. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kostadinov - Kolár, Daniel, ČK: 62. Kolár po 2. ŽK, 1152 divákov.

Zlaté Moravce: Kováč - Boszorád, Kapor, Karlík, Švec (69. Sedlák) - Pastva (66. Pepe Guilavogui) - Gešnábel, Bariš, Rejdovian (60. Válovčan), Kostadinov - Kuzma,

Myjava: Hruška - Beňo, Pavlík, Ostojič, Machovec - Kolár, Bílovský, Kóňa, Kukoľ (90. Abrahám) - Pekár (28. Duga) - Sládek (70. Daniel).

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec: "Mužstvo sa dáva dohromady, na ťažkom teréne sme sa presadzovali len veľmi ťažko. Po prestriedaní sme sa chytili. Škoda, že sme dali kontaktný gól až v závere."

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "To, čo sme chceli, teda dať gól do polčasu, sa nám podarilo. Druhý polčas sme začali dobre, dali sme druhý gól po peknej akcii. Pribrzdilo nás vylúčenie Kolára, napriek tomu sme zvíťazili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prekvapenie na úvod: Trenčín prehral v Michalovciach