Poznáme víťazov ankety Jedenástka roka ObFZ Prešov

Jedenástka roka ObFZ Prešov 2016.
Jedenástka roka ObFZ Prešov 2016. (Autor: viza)
Ján Jacoš|14. dec 2016 o 00:00

Jozef Pokuta z Hermanoviec obhájil prvenstvo.

PREŠOV. Futbalista TJ Družstevník Hermanovce Jozef Pokuta sa stal víťazom pätnásteho ročníka ankety Jedenástka roka 3b šiesta liga ObFZ Prešov.

Obhájil tak prvenstvo z minulého roku, v roku 2014 bol v tejto obľúbenej ankete bronzový.

Jedinečnú slávnosť pripravil Oblastný futbalový zväz v Prešove pod vedením šéfa jej organizačného štábu Adriána Tabiša.

Ocenených pozdravili aj primátorka Prešova Andrea Turčanová, primátor Lipian Vladimír Jánošík, viceprezident SFZ Richard Havrilla a podpredseda ObFZ Prešov Pavol Šuhaj.

Jedenástka roka ObFZ Prešov 2016 - slávnostné oceňovanie: fotogaléria

13.11.2017

Na sobotňajšom oceňovaní Jozef Pokuta pre pracovné povinnosti chýbal. Zástupcovia klubu z Hermanoviec podčiarkli, že má veľa silných futbalových stránok a pre mužstvo je nenahraditeľný.

V minulom roku nám povedal, že tieto ocenenia sú preňho povzbudením a teší sa z nich i jeho rodina. Pokuta bol v žiackej kategórii brankárom.

Cenu za najkrajší gól v tomto roku si prevzal futbalista Drienova Martin Kakaščík – druhýkrát sa stal laureátom Jedenástky roka.

Najkrajší gól dal v jarnom zápase Drienova s Rožkovanmi, v tomto súboji sa mu mimoriadne darilo – dal v ňom tri góly. Kakaščík poznamenal, že futbal chce hrať dlho, nie však až do päťdesiatky.

Ocenili aj futbalistu do 20 rokov

Novinkou tejto futbalovo-spoločenskej slávnosti bolo aj vyhodnotenie najlepšieho hráča do 20 rokov. Stal sa ním futbalista Kamenice Martin Dinis.

„Mali sme výbornú jeseň, sme na prvom mieste,“ podčiarkol laureát Jedenástky roka Dinis.

„V jarnej časti v súbojoch s najsilnejšími tímami takisto chceme uspieť.“

V Kamenici je po jeseni veľká spokojnosť, je tam výborná atmosféra, lebo mužstvo, ktoré je nováčikom najvyššej oblastnej súťaže, je jej lídrom.

Zlatú medailu Oblastného futbalového zväzu v Prešove si za dlhoročnú a obetavú prácu vo futbalovom hnutí prevzal Milan Glovacký, ktorý v novembri oslávil sedemdesiate narodeniny.

Bol hráčom, trénerom, funkcionárom, futbal sa stal súčasťou jeho života, veľkou vášňou, stále sa oň zaujíma a navštevuje futbalové zápasy.

Poradie v Jedenástke roka 3b šiesta liga ObFZ Prešov 2016:

1. Jozef Pokuta (TJ Družstevník Hermanovce) 11 hlasov, 2. Peter Grejták (TJ Družstevník Hermanovce) 10, 3. Martin Kakaščík (FK Drienov) 9, 4. Maroš Bujňák (AŠZ Torysa), Vladimír Mariňák (TJ Nemcovce) po 8, 6. Lukáš Andraščík (FK Kamenica) 7, 7. Martin Dinis (FK Kamenica), Peter Haborák (FK Šarišské Dravce), Slavomír Hurajt (FK Dubovica), Šimon Smetanka (FK Rožkovany), Tomáš Šimko (FK Dubovica) po 5.
Jedenástka roka podľa rozostavenia: Š. Smetanka – M. Bujňák, V. Mariňák, L. Andraščík, T. Šimko – P. Haborák, P. Grejták, M. Kakaščík, M. Dinis – J. Pokuta, S. Hurajt.

Najlepší rozhodca v roku 2016

Najlepším rozhodcom ObFZ Prešov v roku 2016 sa stal Marek Cisko (nar. v roku 1994). O futbal sa zaujímal odmala. V Lipanoch hral v tíme žiakov, neskôr sa vrátil do rodnej Dubovice a hral v nej za dorastencov a mužov. Po zranení kolena sa dal na rozhodcovskú dráhu. Na UPJŠ v Košiciach študuje organickú chémiu.

Najlepší rozhodcovský nováčik v roku 2016
Stal sa ním Matúš Čonka (nar. v roku 1984). Futbal hral od žiackych kategórií, pôsobil v Dvoriankach a Parchovanoch.

V roku 2013 sa s rodinou presťahoval do Prešova. Keďže mu futbal začal chýbať, dal sa na rozhodovanie. Má syna Petra a dcéru Máriu.

Pozrite si profily víťazov ankety ObFZ Prešov Jedenástka roka.

Šimon Smetanka (FK Rožkovany, nar. v roku 1988 v Košiciach), brankár

Jeho meno sa v ankete objavuje prvýkrát. V tomto výbere patrí medzi najskúsenejších hráčov. Hral aj v Krásnej, vo Vyšnom Opátskom, Ďurkove. Za svoj najväčší úspech považuje postup zo šiestej do piatej ligy s tímom Ďurkova. Je oporou tímu, má dobrý reflex i kopaciu techniku, vyniká mrštnosťou. Plánuje si založiť rodinu, medzi jeho záľuby patrí i tenis. Je barmanom – prevádzkarom reštaurácie.

Maroš Bujňák (AŠZ Torysa, nar. v roku 1993), obranca

V Jedenástke roka je prvýkrát. Rodák z Torysy hral okrem rodnej obce aj za Lipany. Jeho zatiaľ najväčším úspechom je postup do štvrtej ligy dorastu. Medzi jeho prednosti patrí rýchlosť, hra oboma nohami, zahrávanie priamych kopov. Zlepšiť si chce kondíciu a hru hlavou. Rád by si zahral v regionálnych súťažiach. Má prezývku Mazi, je stolárom. V jesennej časti súťaže bol autorom desiatich gólov.

Vladimír Mariňák (TJ Nemcovce, nar. v roku 1993), obranca

Tiež je prvýkrát laureátom. Futbalovo vyrastal Chmeľove, pôsobil aj v Pušovciach. Je spoľahlivým stopérom, vyniká prehľadom v hre, hre hlavou, rýchlosti, tvrdou strelou. Zlepšiť sa chce vo finálnej fáze – zakončení. V budúcnosti by rád pôsobil vo vyšších súťažiach.

Lukáš Andraščík (FK Kamenica, nar. v roku 1992), obranca

V Jedenástke roka má tiež premiéru. S futbalom začal v Lipanoch, potom hral v Dubovici, Šarišských Dravciach a zakotvil v Kamenici. Trénovali ho Varecha, Jackovci, Slaminka, Hrabčák. Výraznejšie sa vie presadiť pri hlavičkovaní, dobre číta hru, má presnú prihrávku. Potrebuje zlepšiť rýchlosť aj hru ľavou nohou. Za svoj najväčší úspech považuje postup s Kamenicou z ôsmej do šiestej ligy. Neustále na sebe pracuje a chce sa zlepšovať. Vo voľných chvíľach si rád zapláva, počúva hudbu a číta. Je študentom Fakulty športu Prešovskej univerzity.

Tomáš Šimko (FK Dubovica, nar. v roku 1977), obranca

V pätnástom ročníku ankety je jej najstarším laureátom a je v nej prvýkrát. Skúsený hráč patrí medzi kľúčové postavy šiestej ligy. Hral v Ličartovciach, Košiciach, Prešove, Michalovciach, Vranove, Spišskej Novej Vsi, Lipanoch. Okrem iných ho trénovali Kozák, Galko, Pivarník, Jacko. Hral v prvej futbalovej lige a na svojom má aj finálový zápas Slovenského pohára, dvakrát bol dorasteneckým majstrom Slovenska. Vyniká v bojovnosti a skúsenosťami. Je ženatý, má dve deti. Medzi jeho záľuby patrí šport, sledovanie televízie, ale aj varenie.

Peter Haborák (FK Šarišské Dravce, nar. v roku 1991), stredopoliar

V Jedenástke roka mal premiéru pred rokom. Hral za Lipany, Lokomotívu Košice, jeho trénermi boli Galko, Varga, Komanický, Koscelník, Varecha, bratia Jackovci, Vandraško. Rád spomína na svoje pôsobenie v tretej futbalovej lige. Má dobrú ľavačku, dobre číta a tvorí hru, jeho plusom je tiež kopacia technika. V sezóne 2015/2016 bol v šiestej lige s dvadsiatimi gólmi najlepším strelcom. Chce popracovať na zlepšení streľby pravou nohou, aby sa na post najlepšieho kanoniera vrátil. V zime si rád zahrá hokej. V pracovnom zaradení je montér.

Peter Grejták (TJ Družstevník Hermanovce, nar. v roku 1987), stredopoliar

V ankete má premiéru. Počas svojej futbalovej kariéry ostal verný rodnej obci. Za úspech považuje postup do šiestej ligy. Je motorom tímu v záložnej formácii. Jeho poctivý prístup k povinnostiam by mal byť príkladom pre ďalších hráčov. Charakteristické pre jeho hru je dobrá prihrávka, štandardné situácie, konštruktívne riešenie herných situácií. Futbal chce hrať čo najdlhšie. Pracuje v strojárskej výrobe.

Martin Kakaščík (FK Drienov, nar. v roku 1987), stredopoliar

Laureátom Jedenástky roka bol aj v minulom roku. Pôsobil v Tatrane Prešov, Ličartovciach, Ľuboticiach, Lokomotíve Košice, Krásnej. Za svoj najväčší úspech považuje pôsobenie v Lokomotíve Košice a tiež postup s Drienovom z ôsmej do šiestej ligy. Vyniká prehľadom v hre, presnou prihrávkou a tvrdou strelou – v jeseni bol autorom deviatich gólov. V sezóne 2015/2016 dal štrnásť gólov. Chce popracovať na kondícii, rád by si ešte zahral vo vyššej súťaži. V zime si rád zahrá hokej i ide na lyžovačku. Je ženatý, v IT spoločnosti je systémovým administrátorom.

Martin Dinis (FK Kamenica, nar. v roku 1998), stredopoliar

Laureátom je prvýkrát a v Jedenástke roka 2016 je najmladší. Hral za Dubovicu, Lipany, Tatran Prešov. V IV. lige dorastu bol najlepším strelcom, cení si i postup s mužstvom Kamenice z ôsmej do šiestej ligy. Zahral si aj v mládežníckych výberoch VsFZ. Ľavačku mu môžu závidieť viacerí hráči. Zlepšiť sa chce z kondičnej stránky a v hre pravou nohou. Medzi jeho záľuby patrí aj hokej. Študuje na SPŠ strojníckej.

Jozef Pokuta (TJ Družstevník Hermanovce, nar. v roku 1996), útočník

Je druhým najmladším v Jedenástke roka, jej laureátom je už však tretíkrát v rade. V Hermanovciach je najlepším hráčom a so 17 gólmi je po jesennej časti aj najlepším strelcom šiestej ligy. V sezóne 2015/2016 dal 18 gólov a v tabuľke strelcov mu patrila druhá priečka. Hral aj za výbery ObFZ Prešov. Vyniká v rýchlosti, hre hlavou a streľbe. Pôsobil aj v piatoligových Uzovciach. Talentovaný hráč vyhral Jedenástku roka aj pred rokom. Je otcom jednoročnej dcéry.

Slavomír Hurajt (FK Dubovica, nar. v roku 1986), útočník

Laureátom ankety sa stal druhýkrát. S futbalom začal v Lipanoch, v ktorých hral vo všetkých mládežníckych kategóriách. Ťaží z rýchlosti, tvrdej strely a futbalovej drzosti. Útočný typ hráča s priamym ťahom na bránku dokáže premieňať ponúknuté príležitosti. V sezóne 2015/2016 dal 18 gólov – v tabuľke strelcov mu patrila druhá priečka spolu s Pokutom. V jeseni 2016 bol autorom 12 gólov.

Ako hlasovali tréner

Maroš Sobota (Hermanovce): Š. Smetanka – T. Tall, V. Mariňák, Baláž, M. Bujňák, T. Šimko, P. Grejták, P. Haborák, L. Andraščík, M. Stavač, J. PokutaJán Varecha (Kamenica): M. Straka – M. Bujňák, T. Šimko, L. Andraščík, M. Urda, M. Dinis, P. Grejták, T. Sepeši, P. Haborák, J. Pokuta, S. HurajtPeter Čekan (Rožkovany): Š. Smetanka – J. Straka, T. Koscelnik, V. Mariňák, P. Grejták, P. Haborák, L. Hudý, M. Kakaščík, K. Seman, S. Hurajt, J. PokutaTomáš Šimko (Dubovica): M. Straka – V. Mariňák, Š. Kolar, L. Andraščík, P. Kakaščík, M. Bujňák, M. Kakaščík, M. Baňas, P. Grejták, S. Hurajt, M. DinisMiroslav Longauer (Drienov): Š. Smetanka – Ľ. Svec, P. Hojsák, P. Grejták, P. Haborák, D. Kakaščík, M. Kakaščík, M. Bujňák, N. Matsumoto, T. Dyačovský, J. PokutaRichard Štefčák (Torysa): M. Straka – M. Šašala, L. Andraščík, P. Kocúrek, V. Mariňák, M. Bujňák, M. Kakaščík, P. Grejták, R. Grajcar, S. Hudymač, S. HurajtPeter Vandraško (Šarišské Dravce): M. Hriceňák – M. Urda, P. Kocurko, V. Mariňák, Andraščík, Bujňák, M. Kakaščík, Maliňák, T. Dyačovský, J. Pokuta, M. DinisRichard Grajcar (Pečovská Nová Ves): Š. Smetanka – M. Chovan, P. Kocurko, Andraščík, T. Tall, R. Smolko, P. Grejták, R. Grajcar, Dyačovský, S. Hurajt, J. PokutaVladimír Magač (Nemcovce): V. Botko – T. Šimko, V. Mariňák, P. Kocurko, P. Kakaščík, M. Bujňák, M. Kakaščík, P. Grejták, M. Lesník, R. Smolko, P. Majerník Peter Zusko (Chmiňany): V. Botko – M. Tomáš, L. Andraščík, V. Mariňák, T. Šimko, M. Bujňák, Ľ. Vargečko, M. Lesník, K. Daňo, M. Dinis, M. Bendik

Daniel Kakaščík (Záborské): V. Botko – D. Kakaščík, J. Semančík, V. Mariňák, P. Kocúrek, P. Kakaščík, M. Kakaščík, P. Majerník, L. Janič, J. Pokuta, P. Haborák

Ján Straka (Široké): V. Botko – M. Kakaščík, J. Straka, Čorba, P. Hovančík, Matsumoto, Grejták, Maliňák, M. Dinis, Smolko, J. PokutaTomáš Suslov (Vyšná Šebastová): J. Kaminský – M. Tomáš, M. Klimovič, P. Kakaščík, T. Šimko, R. Grajcar, M. Kakaščík, P. Krivý, P. Nehila, P. Majerník, J. PokutaMarcel Žilka (Petrovany): M. Karabinoš – M. Pira, P. Kakaščík, P. Kreheľ, R. Jurčišin, P. Grejták, T. Sepeši, D. Kakaščík, Ľ. Vargečko, T. Dyačovský, J. Pokuta

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY č. 49/2016, v predaji od utorka 13. 12. do 19. 12.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poznáme víťazov ankety Jedenástka roka ObFZ Prešov