Popradskí hokejisti pripravili trénera o sto eur

Prvý gól stretnutia. Dali ho Košice zásluhou Vargu, ale z výhry sa napokon tešil Poprad.
Prvý gól stretnutia. Dali ho Košice zásluhou Vargu, ale z výhry sa napokon tešil Poprad. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|14. nov 2016 o 00:00

Hostia rozhodli o svojom víťazstve nad Košicami tri minúty pred koncom.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vo včerajšom východniarskom derby podľahli Popradu na svojom ľade 1:2. Hostia rozhodli o svojom víťazstve nad Košicami tri minúty pred koncom, keď sa presadil Lichanec.

Popradskí kamzíci ukončili košickú víťaznú šnúru po šiestich zápasoch. Zverenci trénera Čadu nastúpili bez dvojice opôr Nagy a Spilar, Popradčanom pre chorobu chýbali Zagrapan, Dinda, Bokovič a Ježek.

Skóre duelu otvoril v 13. minúte Radim Hruška a domáci aj naďalej ostreľovali popradského brankára Šúreka. Ďalší gól však za svoj chrbát už nepustil a keď v 51. minúte vyrovnal Lapšanský hostia vycítili šancu na plný bodový zisk.

Zásluhou Lichanca sa im to tri minúty pred koncom tretej tretiny podarilo a po víťazstve v Nitre si popradskí hokejisti pripísali skalp ďalšieho silného súpera.

„Na súpera sme veľmi dobre vyleteli, mali sme pár dobrých striedaní a dobré bolo, že sme dali gól ešte v prvej tretine. Škoda, že sme potom nepridali ďalší, mohlo to byť pre nás lepšie,“ povedal Juraj Milý.

Kopřiva to mal ťažké

V bránke oceliarov sa predstavil Miroslav Kopřiva, ktorý veľa práce nemal. Hostia na neho vyslali celkovo 17 striel.

„Myslím si, že pre neho to bol dosť ťažký zápas. Mal tam zopár zákrokov, súper strieľal len sporadicky takže sa musel na každú jednu sústrediť. Dali góly po teči a jednu z dorážky, takže mal to fakt ťažké,“ skonštatoval Milý.

Košičania vedeli, že súperovi po zmene trénera narástli krídla čo sa prejavilo na víťazstve 5:2 v Nitre.

„Povedali sme si pred zápasom, že u nich došlo k pár zmenám. Oni stále bojujú, keď hrajú proti nám a je to derby. Vždy to s nimi boli ťažké zápasy, takže aj tentoraz sa na nás dobre pripravili,“ uviedol Milý.

Musia viac cloniť

Oceliarov môžu mrzieť nevyužité šance v presilových hrách, ktorými si mohli výraznejšie poistiť vedenie.

„To isté sa nám stalo aj v zápase s Novými Zámkami, keď sa nám nič nechcelo odraziť do súperovej brány. Je to však v prvom rade o nás, musíme viac chodiť pred brankára a cloniť mu, veľmi by nám pomohol aj taký škaredý gól.“

V stredu cestujú košickí hokejisti do Banskej Bystrice, ktorá je aktuálne lídrom Tipsport ligy.

„Vieme, že nás čaká ťažký zápas a o to viac, že sa hrá na ich ľade. Majú menšie klzisko a veľkých obrancov takže bude to určite náročné, ale my sa tam pokúsime uspieť,“ povedal Milý.

Šarapatila viróza

V Poprade zrejme svitá na lepšie časy. Posledný tím tabuľky vyhral po zmene trénera dva zápasy u silných súperov a boj o play-off rozhodne nevzdáva.

„Pôjdeme aj do ďalšej práce s veľkou chuťou a nadšením. Sme spokojní a verím, že aj naďalej budeme predvádzať podobné výkony ako v Nitre a v Košiciach,“ povedal tréner Popradu Marcel Ozimák, ktorý musel pred stretnutím v Košiciach riešiť vážne problémy so zostavou.

„Šarapatí u nás viróza. Prišli za mnou štyria hráči, ktorí mali teploty a ďalší dvaja nastúpili len so sebazaprením. Dali do toho srdce a to je pre mňa to podstatné. Pred zápasom som hovoril, že v živote aj športe nevíťazí vždy ten najlepší ale ten, ktorý verí vo víťazstvo a my sme verili, až do poslednej minúty, že môžeme s Košicami vyhrať.“

Nálada v popradskej šatni bola po víťaznom dueli s Košicami mimoriadne pozitívna.

„Atmosféra bola fantastická, iná ani nemohla byť po takom zápase. Chalani ma pripravili o sto euro, ktoré som dal do banku za víťazstvo,“ povedal Ozimák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradskí hokejisti pripravili trénera o sto eur