Poprad stále živí nádej na prvenstvo, vyhral aj v Bardejove

Popradským hrdinom v Bardejove sa stal Španiel Acosta (vľavo).
Popradským hrdinom v Bardejove sa stal Španiel Acosta (vľavo). (Autor: Peter Cingel)
Juraj Ščerbík|19. máj 2019 o 15:38

O najtesnejšom triumfe Podtatrancov rozhodol v závere duelu Acosta.

BARDEJOV. Len okolo 600 divákov sa prišlo pozrieť na rozlúčkový zápas Partizána Bardejov so sezónou.

V predposlednom kole na domácej pôde prehral s FK Poprad 0:1. Šarišania si po výhre v Skalici definitívne zabezpečili druholigový trávnik. Naopak Poprad mieri medzi elitu.

Kvalita sa prejavila po prestávke

Favorizovaní hostia sa už druhú sezónu usilujú o najvyššiu súťaž, no mohli inkasovať v úvode. Po úniku pri čiare sa Horodník dostal do zakončenia, ale nezvládol príležitosť. Hostia sa nezľakli, aj keď rýchle protiútoky sa striedali.

Tatranci postupne získali stred ihriska a v 22. minúte elitný strelec Šesták sa dostal do zakončenia, no jeho lopta tesne minula domácu bránu. Viac si toho v zápase do zakončenia neužil. Vysokí obrancovia Horváth a Zekucia toho domácim veľa nedovolili nielen vo vzduchu, ale ani na zemi.

Mužstvo z čela tabuľky po polhodine posilnil na hrote striedajúci Streňo a bolo to vidieť. Po prestávke to hostia roztočili na plné obrátky a brankár Čikoš-Pavličko podržal tím. Predsa len Šarišania nelenili a opäť mali dobrý moment.

Po hodine hry Človečko netrafil bránu z dobre pozície. Vzápätí sa dostal zoči-voči brankárovi Knurovskému, ktorý strelecké zakončenie zvládol na rohový kop. Rozhodnutie prišlo ani nie desať minút pred koncom po enormnom tlaku Popradu. Streňo najprv hlavičkou opečiatkoval brvno brány a odrazenú loptu „šestákovským“ spôsobom poslal do siete Acosta za tri body.

Prvá jarná prehra doma

„Chceli sme hrať do šírky cez krídelné priestory. Darilo sa nám a myslím si, že zápas bol vyrovnaný do polčasu. V druhom sme sa viac stiahli, čo nebolo našim zámerom. Súper začal hrať aktívnejšie, viac nás atakoval. My sme kopili chyby pri zakladaní útokov. Dostali sme sa pod tlak, ale vypracovali sme si brejkové situácie. V iných zápasoch to hráči premenili. V závere sme inkasovali, čo bola prvá naša prehra na jar v domácom prostredí. Hostia majú dobre zabezpečenú obranu, čakajú na šancu, ktorú v posledných troch zápasoch využili,“ vyjadril sa tréner Bardejova Roman Berta.

Svojim zverencom vyslovil poklonu za jarnú časť: „V tej tabuľke sa pohybujeme medzi prvou trojicou. Keď som nastúpil k mužstvu, tak sme boli na poslednom mieste. Získali sme dostatok bodov na záchranu. Súťaž už len treba dohrať. Aj keď sme dnes neboli úspešní. Uvidíme ako nastúpime na ihrisku Lokomotívy Košice. Chýbajú nám Katona so zranenou achilovkou, podobný problém má Berežný, Staško je po operácií menisku, Dupkala laboruje so stehnom a Lipták striedal s vykĺbenými členkami prstov na ruke. Možnosť ponúknuť šancu dorastencom tu nebola. U nás je to tak, že v druhej lige mladí bojujú o víťazstvo v súťaži. Dnes hrali, tak som ich nechcel oslabovať.“

Opäť udreli na konci

„Aj po prestávke bolo našou úlohou nedostať gól. Stále verím mužstvu, že je schopné dať gól v záverečných minútach. Opäť to vyšlo. Futbal sa hrá 90 minút a oni sú schopní dať gól v každom zápase. Bolo to dôležité, aby aj tá baráž bola istá. Keďže to takto máme, v záverečnom domácom zápase pred diváckou kulisou budeme tajne dúfať, že Pohronie zakopne. My spravíme všetko preto, aby sme postúpili. Doma budeme potrebovať tie tri body. V dnešnej vyrovnanej druhej lige výška skóre nie je reálna o definitíve. No všetko je možné. Nepozerám tak, že musíme vyhrať 5:0 v poslednom zápase. O víťazovi rozhodne posledné kolo,“ skonštatoval popradský lodivod Marek Petruš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad stále živí nádej na prvenstvo, vyhral aj v Bardejove