Podbrezová začala prípravu na premiéru medzi elitou

Na snímke vľavo hráč Trnavy Peter Nworah a hráč Podbrezovej Ľuboš Kupčík prípravnom zápase.
Na snímke vľavo hráč Trnavy Peter Nworah a hráč Podbrezovej Ľuboš Kupčík prípravnom zápase. (Autor: archív TASR)
SITA|11. jún 2014 o 17:19

V stredu začal letnú prípravu na nastávajúcu sezónu 2014/2015 nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy.

PODBREZOVÁ. Jedným z prvých klubov, ktorý odštartoval prípravu na nastávajúcu sezónu najvyššej slovenskej súťaže, je nováčik Fortuna ligy 2014/2015 ŽP Šport Podbrezová. "Železiari" začali s prípravou na ich premiérový ročník medzi slovenskou elitou v stredu pod vedením Jaroslava Kentoša. Práve tento 40-ročný tréner priviedol Podbrezovčanov k prvému miestu v II. lige a zároveň k postupu o súťaž vyššie. Asistentmi niekdajšieho stopéra sú Branislav Benko a Mário Auxt.

Hráči ŽP Šport absolvujú prípravu v domácich podmienkach a v rakúskom stredisku Obertraun (26. júna - 5. júla). V rámci nej odohrajú sedem stretnutí, pričom to prvé ich čaká už v sobotu 14. júna o 11.00 h proti hráčom MFK Ružomberok. V ten istý deň, ale o dve hodiny neskôr, nastúpia proti rovnakému súperovi. Potom si futbalisti ŽP Šport zmerajú sily s ďalším "fortunaligistom" FC ViOn Zlaté Moravce (hrá sa v utorok 17. júna o 17.00 h) ako aj s účastníkom druhej najvyššej súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (21. júna o 10.30 h).

Mená všetkých troch súperov v prípravných súbojoch na spomenutom zahraničnom sústredení v Rakúsku zatiaľ nie sú známe, istý je zatiaľ iba jeden protivník: nemecký druholigista TSV 1860 Mníchov.

"Do Rakúska odcestujeme možno už 25. júna, pretože v riešení je úvodný duel na sústredení s Dinamom Moskva. Dohodnutý je už zápas s 1860 Mníchov a v hre je ešte rumunský tím z ich najvyššej domácej súťaže," uviedol pre agentúru SITA športový manažér ŽP Šport Podbrezová Michal Budovec. Podľa jeho slov do začiatku súťažnej sezóny prejde určitou rekonštrukciou aj štadión. "Nový bude sektor hostí, plošina pre kamery, opravou prechádza strecha jednej z tribún. Ďalšie rekonštrukčné práce začneme na jar, pôjde o vykurovanie trávnika, osvetlenie, kamerový systém a turnikety. Počas týchto prác budeme hrať zápasy v Brezne," doplnil M. Budovec.

Najskúsenejším hráčom v kádri Podbrezovej je 37-ročný bývalý reprezentant Vratislav Greško. Oporou bol aj najlepší strelec tímu v uplynulom ročníku, autor 15 gólov Štefan Gerec, ktorý zostáva v mužstve nováčika aj počas jesene na hosťovaní z Ružomberka. Z kádra staršieho dorastu (do 19 rokov) sa do prípravy zapojili Róbert Pristáč a Róbert Dický. Z hosťovania v Dukle Banská Bystrica sa vrátil obranca Ján Nosko. V štádiu vybavovania pôsobenia je stredopoliar Juraj Hovančík z MFK Košice, ktorý sa v Podbrezovej už zapojil do letnej prípravy. Ďalšou akvizíciou je útočník Dominik Kunca z MFK Zemplín Michalovce, ktorý prišiel do ŽP Šport na polročné hosťovanie výmenou za Hectora Tubonemiho.

Najznámejším novým futbalistom v podbrezovskom kádri je spomenutý Hovančík, ktorý pol roka nehral a iba trénoval. Nevyšli mu viaceré zahraničné angažmány. "Máme pred sebou dosť prípravných zápasov ako aj sústredenie. Pre mňa je to reštart. Pol roka som bol prakticky doma, nikde som nehral, iba trénoval. Zatiaľ to vyzerá na ročný kontrakt s Podbrezovou, verím, že dohoda s Košiacmi bude bez problémov. Chcem sa najmä dostať do hernej pohody. Verím, že v mojom prípade sa tak stane čo najskôr a pomôžem mužstvu v lige k čo najvyššej priečke," uviedol na stredajšom úvodnom zraze v Podbrezovej Juraj Hovančík.

Káder futbalistov ŽP Šport Podbrezová v príprave na sezónu 2014/2015:

Brankári: Jozef Hanák, Juraj Baláž, Patrik Babiák

Hráči v poli: Vratislav Greško, Ján Gajdošík, Ivan Minčič, Stanislav Morháč, Nikola Andrič, Ľuboš Kupčík, Tomáš Čekovský, Matej Kochan, Ivan Očenáš, Michal Mózer, Tomáš Galo, Milan Harvilko, Juraj Pančík, Pablo Podio, Gabriel Snitka, Lukáš Kožička, Michal Pančík, Štefan Gerec, Igor Ležaič, Blažej Vaščák

Program prípravných zápasov ŽP Šport Podbrezová pred sezónou 2014/2015:

Sobota 14. júna: MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová (dvojzápas, 11.00 a 13.00 h)

Utorok 17. júna: ŽP Šport Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce (17.00)

Sobota 21. júna: ŽP Šport Podbrezová - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (II. liga, 10.30)

V rakúskom Obertraune (26. - 6. - 5. 7.) sú naplánované tri prípravné zápasy. Všetci súperi ešte nie sú definitívne známi, istý je zatiaľ protivník z Nemecka TSV 1860 Mníchov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová začala prípravu na premiéru medzi elitou