Podbrezová vyhrala druhý zápas za sebou a zostala v hre o pohárovú Európu

Richard Kačala (na trávniku) z Prešov sklzom zráža Miroslava Viazanka z Podbrezovej.
Richard Kačala (na trávniku) z Prešov sklzom zráža Miroslava Viazanka z Podbrezovej. (Autor: SITA)
Sportnet|6. máj 2017 o 21:32

Už tretí zápas v sérii prehrali futbalisti Michaloviec, ktorí nestačili na čerstvého majstra zo Žiliny po výsledku 0:1.

ŽILINA. Futbalisti už istého slovenského majstra MŠK Žilina zvíťazili na domácej pôde nad hráčmi Michaloviec 1:0 v sobotňajšom stretnutí 30. kola Fortuna ligy.

O triumfe zverencov Adriána Guľu rozhodol v 84. minút rodák z ruského Petrohradu Ramil Šejdajev, ktorý na ihrisko prišiel desať minút predtým ako striedajúci hráč.

Futbalisti Zemplína Michalovce neuspeli už v treťom zápase po sebe a v tabuľke Fortuna ligy im patrí ôsma priečka so ziskom 29 bodov.

Podbrezová zdolala v stretnutí hranom v Poprade posledný Prešov 2:0 a zostala na treťom mieste Fortuna ligy a reálne aj v boji o futbalovú Európy.

V dueli, v ktorom bol Prešov vedený ako domáci tím, strelil prvý gól v 43. minúte stredopoliar Podbrezovej Matej Kochan z pokutového kopu.

V 70. minúte pridal gólovú poistku hostí Miroslav Viazanko.

Horehronci po osemzápasovej sérii bez víťazstva brali tri body po druhý raz za sebou. Predtým zvíťazili doma nad Zlatými Moravcami rovnako 2:0.

Futbalisti Podbrezovej si poradili s posledným Prešovom. Pozrite sa, ako vyzeral ich zápas: fotogaléria

6.5.2017

FORTUNA LIGA 2016/2017 - 30. kolo:

Michalovce - Žilina 0:1 (0:0)

/hralo sa v Žiline/

Gól: 84. Šejdajev

Bez kariet, rozhodovali: A. Somoláni - Galo, Borsányi, 1436 divákov

Michalovce: Kira - M. Kolesár, Kristi Qose, M. Sipľak, Šimčák - Grič - Serečin (66. Vajs), Dimitriadis, Turík (88. Bellás), Regáli (74. A. Leško)- Kushta

Žilina: Mandous - Mabouka, Kaša, Králik, Mazáň - Káčer (80. Pečovský), Iván Díaz (74. Šejdajev), Škvarka - Špalek, S. Mráz (61. Otubanjo), Hlohovský

Prešov - Podbrezová 0:2 (0:1)

/hralo sa v Poprade/

Góly: 43. M. Kochan (z pok. kopu), 70. Viazanko

ŽK: 55. Micherda, 60. M. Petko - 17. Polievka, 32. Kostelný, 67. P. Vajda, rozhodovali: Prešinský - T. Somoláni, Tomčík, 284 divákov

Prešov: Talian - Petko, J. Dzurík, Keresteš, R. Kačala - Kubus (65. P. Katona), Micherda, Hovančík, Trebuňák - Streňo - J. Rolinc

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Krivák, Kostelný, L. Djordjevič - P. Vajda, Podio - Viazanko, Kochan (84. K. Kuzma), Polievka (56. Mikuš) - Bernadina (89. Ľ. Kupčík)

Hlasy trénerov:

Miroslav Mentel, tréner Senice: "My sa strašne narobíme na gól a ani neviem, či sme ho nakoniec dali, lebo to bol skôr polovlastný gól. Zápas bol o prvom zásahu, ktorý zaznamenal súper. Nie je to prvý duel, v ktorom je rozdiel jednogólový alebo je to remíza. Robíme na tom v tréningu, no nevieme to preniesť do stretnutia. Strašne neskoro sme v loptách, čo je náš obrovský problém. Súperovi gratulujem k víťazstvu."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Bolo nám jasné, že zápas nebude jednoduchý, no chceli sme získať tri body. To sa nám podarilo. Všetky veci v stretnutí neboli optimálne, ale najpodstatnejšie je to, že trpezlivosťou a vierou, že ten gól dáme, sme to v závere vcelku dobre zahrali a vezieme si domov veľmi cenné tri body."

Za loptou šprintujú Mojmír Trebuňák (vľavo) a Jaroslav Kostelný.
Za loptou šprintujú Mojmír Trebuňák (vľavo) a Jaroslav Kostelný. (Autor: SITA)

Senica - Ružomberok 1:2 (0:0)

Góly: 90. Pajer - 76. a 80. E. Daniel

ŽK: 42. M. Faško, 65. J. Mareš (obaja Ružomberok), rozhodovali: Vlk - Jenčura, Špivák, 511 divákov

Senica: Šulla - J. Kotula, Ranko, Pillár, Šušolík - F. Blažek - Brigant (81. M. Kosorin), A. Kováč (60. Pajer), M. Kratochvíl, Bališ (75. M. Kovaľ) - O. Šašinka

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo (29. Menich), D. Kružliak, Kupec - M. Nagy, Ďubek - E. Daniel (85. Lovás), M. Faško, Gál-Andrezly - J. Mareš (82. Gerec)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová vyhrala druhý zápas za sebou a zostala v hre o pohárovú Európu