Podbrezová je stále posledná, má už sedem prehier v rade

Podrezovčania Mikinič (vľavo) a Frizoni sa snažia obrať o loptu slovanistu Vitteka.
Podrezovčania Mikinič (vľavo) a Frizoni sa snažia obrať o loptu slovanistu Vitteka. (Autor: SITA)
SITA|28. sep 2015 o 17:14

Naposledy prehrali futbalisti FO ŽP Šport Podbrezová na Pasienkoch proti bratislavskému Slovanu (1:3).

BRATISLAVA. Futbalisti Podbrezovej prehrali v ostatných siedmich stretnutiach najvyššej slovenskej súťaže. "Železiari" nestačili v nedeľňajšom dueli 11. kola Fortuna ligy 2015/16 v Bratislave na domáci ŠK Slovan, favoritovi podľahli 1:3 a už deväť stretnutí sú bez víťazstva.

Naposledy sa z trojbodového zisku tešili Podbrezovčania 1. augusta doma proti nováčikovi z Michaloviec (6:2).

Ani nový tréner podbrezovského klubu Marek Fabuľa, ktorý prišiel z druholigového FC VSS Košice a len pred týždňom nahradil na lavičke Zdenka Frťalu, zatiaľ nenašiel čarovný prútik - v pozícii šéfa realizačného tímu zatiaľ v dvoch ligových vystúpeniach jeho zverenci nebodovali (okrem spomenutého Slovana ani v 10. kole doma proti Spartaku Trnava).

Hráči FO ŽP Šport však na Pasienkoch v nedeľu podvečer takmer hodinu odolávali. Hoci prehrávali po góle Maura Gonzáleza, ešte do polčasovej prestávky kapitán Ľuboš Kupčík vyrovnal.

Po zmene strán však urobil dve veľké chyby hosťujúci brankár Juraj Baláž: skúsený 35-ročný gólman dva razy zle vybehol a útočníci "belasých" Róbert Vittek a Tamás Priskin už nemali problém skórovať.

"S naším výkonom som veľmi spokojný. Hrali sme presne to, na čom sme sa dohodli. Boli sme kompaktní a Slovanu vyrovnaným súperom. Veril som, že získame bod, ktorý by nám veľmi pomohol," citovala oficiálna internetová stránka bratislavského klubu pozápasové slová kouča Podbrezovej Mareka Fabuľu.

"Všetka naša snaha sa však skončila na brankárovi, ktorý predviedol výkon, aký som nevidel ani u prípravkárov. Bol to trestný čin voči celej kabíne. Je to obrovské sklamanie, lebo hráči odviedli na ihrisku maximum a odovzdali všetko, čo bolo v ich silách. Odchádzame zdolaní, ale so vztýčenou hlavou. Domáci dali tri góly a vyhrali, k čomu im gratulujem," poznamenal Fabuľa.

Útočník "železiarov" Blažej Vaščák po stretnutí pre portál profutbal.sk skonštatoval: "Bohužiaľ, my si dávame góly sami a naopak šance, ktoré si ťažko vypracujeme, nevieme premieňať. Nie je to len o tom, že brankár urobil chybu, predtým ich spravili aj obrancovia či útočníci. Stále sa to kopí, my tie chyby robíme a súper nás trestá."

fut_ts18896.jpg

Skúsený Blažej Vaščák je, samozrejme, nelichotivou tabuľkovou situáciou svojho tímu sklamaný. Foto: SITA

Tridsaťjedenročný rodák z Krompách Vaščák ešte doplnil: "Pri pohľade na ďalšie zápasy nás nečaká nič ľahké (na Podbrezovú postupne čakajú duely v Žiline, Trenčíne a Michalovciach, pozn.). A naše nelichotivé výsledky? Mali sme dobrú letnú prípravu, ale potom prišla liga, ktorá nás z toho zobudila. Ako som už povedal, chyby robíme všetci, od brankára, obrany až po útok a z toho pramenia tie výsledky, ktoré sú."

ŽP Šport Podbrezová figuruje po 11. kole Fortuna ligy, teda po odohranej prvej tretine najvyššej súťaže, na poslednej 12. priečke s piatimi bodmi (bilancia: 1 - 2 - 8, skóre 14:25), na predposledný MFK Zemplín Michalovce má dvojbodový odstup.

Za desiatym v klasifikácii, ďalším nováčikom MFK Skalica, zaostávajú Fabuľovi zverenci o päť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová je stále posledná, má už sedem prehier v rade