Vlhovú napokon ocenili aj Švajčiari. Ukázala všestrannosť a pevné nervy, píšu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová.
Marián Szűcs|20. mar 2021 o 20:40

Ohlasy svetových médií na triumf Vlhovej.

LENZERHEIDE, BRATISLAVA. Aj svetové médiá si všímajú, že Petra Vlhová je prvou slovenskou lyžiarkou, ktorá vyhrala celkové hodnotenie Svetového pohára.

„Vlhová píše históriu svojho národa,“ referuje agentúra AP.

„V čoraz viac špecializovanom lyžiarskom svete je raritou, lebo súťaží vo všetkých disciplínach,“ vysvetľuje AP.

Viac vyčerpaná než nadšená

Agentúra si všimla reakciu slovenskej lyžiarky po sobotňajšom slalome, v ktorom potvrdila zisk veľkého glóbusu, ale zároveň prišla o ten malý za celkový triumf v disciplíne.

„Vyzerala viac vyčerpaná než nadšená. V cieli sa predklonila a ukázala do kamier zničenú tvár,“ píše AP.

Rakúska televízia ORF zase v súvislosti s Vlhovou hovorí o triumfe s kvapkou horkosti – práve pre stratený malý glóbus za slalom.

„Vlhová píše históriu, veľký krištáľový glóbus je jej,“ píše taliansky portál Neveitalia.

„Na jej triumfe má zásluhu aj Taliansko. Vlhovú k tomuto ohromnému úspechu priviedol tréner Livio Magoni,“ pripomína Neveitalia.

Zaslúžený triumf, píšu Švajčiari

Úspech Slovenky napokon ocenili aj švajčiarske médiá, ktoré celý týždeň sledovali márny boj svojej favoritky Lary Gutovej-Behramiovej o veľký glóbus.

„Vlhová je prvou Slovenkou, ktorá vyhrala Svetový pohár. Po svojej jazde však vyzerala akoby bez emócií, hoci práve dosiahla najväčší triumf vo svojej kariére. Je to skôr prázdnota ako sklamanie. Úľava prišla až neskôr počas rozhovorov pre médiá,“ opisoval web Blick.ch a cituje aj reakciu Vlhovej.

„Ako dieťa som, samozrejme, čítala o veľkom glóbuse a chcela som ho vyhrať, ale vyzeralo to pre mňa takmer nemožné. Som dievča zo Slovenska, nemal som za sebou veľký tím,“ reagovala Liptáčka.

Podľa švajčiarskej televízie SRF je Vlhovej víťazstvo oprávnené.

„Odmena pre Vlhovú. Je to zaslúžený triumf. Získať veľký glóbus si vyžaduje dôslednosť, všestranné schopnosti a pevné nervy. Žiadny iný športovec v tejto sezóne nespĺňal tieto kritériá tak ako Slovenka,“ uvádza SRF.

Odmena za mamutí program

„Vlhovej zahralo do karát to, že rýchlostné disciplíny v Lenzerheide sa stali obeťou nepriaznivého počasia a Gutová-Behramiová prišla o možnosť získať body," uvádza SRF.

Získať veľký glóbus si vyžaduje dôslednosť, všestranné schopnosti a pevné nervy. Žiadny iný športovec v tejto sezóne nespĺňal tieto kritériá tak ako Slovenka.


Televízia SRF

Napriek tomu by bolo trúfalé hovoriť o nezaslúženom triumfe. Pre Vlhovú je zisk veľkého glóbusu odmenou za neuveriteľný mamutí program, ktorý v tejto sezóne absolvovala,“ dodáva.

Televízia pripomína, že Liptáčka nevynechala vo Svetovom pohári ani jedny preteky a ukázala v nich ohromujúcu stálosť výkonov.

„V 24 z 30 pretekov skončila do 12. miesta. Šesť pretekov vyhrala a k tomu pridala ďalšie štyri pódiové umiestnenia,“ doplnila SRF.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú napokon ocenili aj Švajčiari. Ukázala všestrannosť a pevné nervy, píšu