Neuveriteľná reakcia. Vlhová má veľký glóbus, ale smútila: Mrzí ma to

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Zdroj: TASR/AP)
Marián Szűcs|20. mar 2021 o 15:30

Liptáčka ľutovala, že jej ušlo prvenstvo v slalome.

LENZERHEIDE, BRATISLAVA. Keď prišla do cieľa, sklonila sa. Akoby váhala. Má sa tešiť, alebo smútiť?

Keď po chvíľke kamery zaostrili na jej tvár, bolo jasné, ktorá emócia v nej prevládla.

Petra Vlhová bola smutná.

Pritom práve dosiahla najväčší úspech v doterajšej kariére, získala veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári.

Ju však v tej chvíli viac mrzelo to, že nezískala malý glóbus za slalom.

Aké typické. Pre Vlhovú. Chce všetko. Vždy. Aj preto dosiahla tak veľa.

Veľký glóbus je veľká drina

„Naozaj ma to veľmi mrzí, lebo celú sezónu som viedla (v hodnotení slalomu – pozn. red.), ale v posledných pretekoch som neurobila najlepší výsledok. Musím sa z toho vyspať, zajtra bude lepšie,“ pomaly hovorila krátko po pretekoch v rozhovore pre RTVS.

Hlas sa jej chvel. Ťažko sa jej rozprávalo, viackrát sa na chvíľu odmlčala.

Pritom práve vyhrala Svetový pohár!

Bojovať o celkové prvenstvo je veľmi ťažké. To sa ani nedá opísať. Ja sama som mala nejaké predstavy, aké to je, ale realita je ešte ťažšia.


Petra Vlhová

„Ja si to momentálne ani neuvedomujem. Stále som trošku sklamaná zo slalomu,“ priznala.

„Ale áno, mám veľký glóbus. A veľký glóbus je veľká drina. Išla som celý program sezóny okrem zjazdu na majstrovstvách sveta. Bojovať o celkové prvenstvo je veľmi ťažké. To sa ani nedá opísať. Ja sama som mala nejaké predstavy, aké to je, ale realita je ešte ťažšia,“ približovala.

Prišla o glóbus, ktorý veľmi chcela

V sobotu v Lenzerheide jej v rámci finále Svetového pohára nevyšlo podľa predstáv ani jedno kolo slalomu.

V prvom spravila väčšiu chybu a s výraznou stratou bola až šiesta. Ani v druhej jazde nepredviedla svoj typický výkon. V súčte oboch kôl stratila na víťazku Katharinu Liensbergerovú viac ako tri sekundy.

Práve Rakúšanka vyfúkla Vlhovej v poslednom slalome sezóny malý glóbus. Pred Slovenku sa tesne dostala aj Mikaela Shiffrinová.

Aj preto bola Vlhová smutná. Ten glóbus veľmi chcela. A keď bolo jasné, že ho nezíska, bezmocne sa v priestore cieľa zvalila na sneh. Aj keď sa neskôr objímala s rodičmi a bratom Borisom, bola vážna.

V tej chvíli skrátka prehrala malý glóbus. To, že zároveň vyhrala ten veľký, si stále akoby ani neuvedomovala.

Uvedomí si to, až keď ho bude mať

Vďaka šiestemu miestu v slalome získala 40 bodov a náskok pred Larou Gutovou-Behramiovou na čele celkového poradia zvýšila na 136 bodov.

Ten už Švajčiarka nemá šancu zmazať. V programe sezóny je už totiž iba nedeľňajší obrovský slalom. Posledné preteky, v ktorých bude v hre maximálne sto bodov.

„V prvom rade sa chcem poďakovať svojmu tímu. Bez nich by som nedokázala získať veľký glóbus. Bol to náš cieľ od začiatku sezóny, išli sme za tým a dnes ho máme. Veľmi sa teším, ale uvedomím si to asi až zajtra, keď ho budem mať v ruke,“ reagovala Vlhová.

Veľký glóbus si prevezme až v nedeľu po obrovskom slalome.

„Pôjdem asi prvýkrát preteky s tým, že v podstate mi o nič nejde. Budú to posledné preteky v sezóne, budem sa snažiť užiť si to,“ dodala Vlhová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Neuveriteľná reakcia. Vlhová má veľký glóbus, ale smútila: Mrzí ma to