Boli ako kotol plný emócií. Teraz je to naplnené, vravel Magoni

Livio Magoni (uprostred).
Livio Magoni (uprostred). (Autor: TASR)
Marián Szűcs|20. mar 2021 o 17:00

Členovia Vlhovej tímu boli od rána nervózni.

LENZERHEIDE, BRATISLAVA. Úspech aj sklamanie. Radosť aj smútok. Dojatie aj slzy. Petra Vlhová i členovia jej tímu boli ako kotol plný emócií, z ktorého každú chvíľu vykypelo niečo iné.

V sobotňajšom slalome v rámci finále Svetového pohára v Lenzerheide Vlhová potvrdila zisk veľkého krištáľového glóbusu, čo je nevídaný úspech. Stačilo jej na to šieste miesto v pretekoch.

Zároveň však v hodnotení slalomu klesla z vedúcej pozície až na tretiu priečku a malý glóbus za túto disciplínu jej unikol.

„Sú to zmiešané pocity, lebo sme neobhájili malý glóbus v slalome. Ale to nebol náš cieľ. Išli sme za veľkým glóbusom a ten máme. Až tak si to zatiaľ neuvedomujeme, ale je to fantastické,“ hovoril člen tímu a Vlhovej brat Boris pre RTVS.

S Petrou je to viac

„Celý tím odviedol výbornú prácu - na čele s Liviom (Magonim – pozn. red.). Je to neskutočný tréner,“ chválil Boris Vlha.

Aj Magoni bol plný dojmov. Chvíľu rozprával, potom sa na moment odmlčal. „Prepáčte mi tie emócie,“ ospravedlňoval sa pred kamerou RTVS.

K veľkému krištáľovému glóbusu už v minulosti priviedol Slovinku Tinu Mazeovú.

„Ale teraz cítim, že je to trochu viac. S Petrou sme začali pred piatimi rokmi, keď som sa stretol s jej rodinou a dotiahli sme prvú dohodu. Začali sme tento príbeh a teraz je to naplnené,“ vravel Magoni.

Priznal, že celý tím má za sebou náročný deň. „Od rána sme vedeli, že to budú ťažké preteky. Každý z nás bol trochu nervózny, nerozprávali sme veľa,“ priblížil tréner.

Vlha: Niečo sme pustili, niečo získali

„Čo sme si s Liviom pred piatimi rokmi povedali, to sa schodík po schodíku naplnilo,“ vravel Igor Vlha, šéf tímu a otec momentálne najlepšej lyžiarky na svete.

„Je to krásne a vzrušujúce. Sme najlepší na svete, niečo sme pustili, niečo získali. Je za tým veľa roboty. A je to pre všetkých Slovákov v tejto ťažkej situácii,“ naznačil.

Aj jemu sa hovorilo ťažko.

„Možno si to uvedomíme trošku neskôr. Zajtra je obrák, potom cesta domov a medzitým určite otvoríme nejaké prosečko,“ doplnil Igor Vlha.

Magoni naznačil, že napriek úspešnej sezóne nezostane celý tím pokope.

„Budú nejaké zmeny, bavili sme sa o tom s Igorom už v Jasnej. On bude mať posledné slovo,“ reagoval Magoni.

Velez-Zuzulová: Neuveriteľné

Veľké emócie neprežívali len členovia Vlhovej tímu, ale aj bývalá lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová, ktorá celú sezónu pôsobila v pozícii expertky RTVS.

„Je to neuveriteľné, veľký glóbus je to najviac, čo lyžiar môže dosiahnuť,“ hovorila v prvej reakcii a vzápätí sa od dojatia rozplakala.

Nemyslím, že je to najväčší talent na svete, ale je to najväčší dríč na svete. Všetky výsledky dosiahla vďaka tvrdej práci.


Veronika Velez-Zuzulová

„Možno to prežívam o to viac, že si Petru pamätám, keď ešte bola malá. A dnes je najlepšia na svete. Som veľmi hrdá,“ vravela.

Často opakovala slovo – neuveriteľné.

„Keď ste v tom športe, viete, čo to znamená. Veľký glóbus je päť rôznych disciplín, v každej sú iné lyže, ide o všestrannosť pretekára. Petra si prešla rôznymi emóciami, bola šťastná aj sklamaná, tlak bol neuveriteľný od začiatku až do konca. To všetko je v tom veľkom glóbuse. Je neuveriteľné, že to dokázala,“ približovala Velez-Zuzulová.

„Viem, odkiaľ Petra išla a kam sa až dostala. Tá cesta nebola ľahká. Nemyslím, že je to najväčší talent na svete, ale je to najväčší dríč na svete. Všetky výsledky dosiahla vďaka tvrdej práci,“ doplnila. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Boli ako kotol plný emócií. Teraz je to naplnené, vravel Magoni