Absolútna dominancia Vlhovej. V Levi vyhrala ohromným rozdielom

Petra Vlhová sa už šiestykrát stala víťazkou slalomu v Levi.
Petra Vlhová sa už šiestykrát stala víťazkou slalomu v Levi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|11. nov 2023 o 13:53

Dosiahla jubilejné 20. slalomové víťazstvo.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Slalom žien - výsledky v Levi:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

1:50,59 min

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 1,41 s

3.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 1,55 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 1,70 s

5.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 2,60 s

6.

Ali Nullmeyerová

Kanada

+ 2,97 s

LEVI. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová suverénnym spôsobom vyhrala úvodný slalom novej sezóny Svetového pohára 2023/2024.

Vo fínskom Levi predviedla v oboch kolách najrýchlejšiu jazdu a triumfovala s náskokom 1,41 sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou. Tretia skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+1,55 s).

Vlhová slávila celkové 29. víťazstvo v prestížnom seriáli, jubilejné dvadsiate v slalome, čím sa dotiahla na fenomenálnu Chorvátku Janicu Kosteličovú.

"Som veľmi šťastná. Úprimne, nečakala som ten rozdiel. Cítim sa dobre a užívam si lyžovanie. Bola som sebavedomá, no pred štartom som bola pod stresom, nikdy neviete, čo sa môže stať.

Je to úžasné, chcem sa poďakovať môjmu tímu. Ďakujem všetkým a vidíme sa zajtra," 28-ročná Liptáčka povedala po pretekoch. 

"Petra mala skvelý úvod a navyšovala svoj náskok. Jazda bola stabilná, dynamická a istá. Súperkám nedávala šancu, aby stratu mohli stiahnuť," povedal v prenose českej televízie bývalá skvelá slalomárka Šárka Strachová.

Petra Vlhová vyhrala slalom v Levi, na pódiu ju doplnili Lena Dürrová (vľavo) a Katharina Liensbergerová.
Petra Vlhová vyhrala slalom v Levi, na pódiu ju doplnili Lena Dürrová (vľavo) a Katharina Liensbergerová. (Autor: TASR/AP)

V Levi sa teší z víťazstva už šiestykrát, predtým v jej obľúbenom fínskom stredisku vyhrala aj v roku 2017 a dvakrát v rokoch 2020 a 2021.

Tradičnou odmenou pre víťazku v Levi je sob z miestneho stáda, Petra Vlhová ich teda má už šesť. Najnovší prírastok by sa mal volať Zuzana, po jej mame.

"Bola som veľmi prekvapená, pretože moje pocity nezodpovedali tomu, ako to vyzeralo na čase. Cítim sa skvelo, teším sa, že môžem byť na lyžiach. Každý športovec aj na vrcholovej úrovni má pochybnosti.

Tréningy ukazovali, že som rýchla. Ja som si šla svoje, bola som v kľude. Sú tu aj nejakí Slováci, verím, že ste si to užili," dodala Vlhová pre JOJ Šport. 

So ziskom 160 bodov vedie po dvoch súťažiach celkové poradie SP. Sezónu odštartovala tretím miestom v obrovskom slalome v rakúskom Söldene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Absolútna dominancia Vlhovej. V Levi vyhrala ohromným rozdielom