Bál sa, že jeho manželka umiera. Na MS už mohol opäť baviť svet

Škót Peter Wright počas MS v šípkach.
Škót Peter Wright počas MS v šípkach. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|16. dec 2022 o 11:25

Peter Wright úspešne odštartoval cestu za obhajobou titulu.

LONDÝN. Stalo sa tradíciou, že úvodný deň majstrovstiev sveta v šípkach uzatvára vystúpenie úradujúceho šampióna. Nie je to však ľahká úloha, o čom sa v predošlých rokoch už presvedčili viacerí.

Rob Cross, Gerwyn Price či Michael van Gerwen (2020), ako obhajcovia titulu na úvod zhodne prehrali prvý set a aj v tom druhom mali veľké problémy.

Akoby im tlak a nervozita spočiatku vychýli inak presnú mušku. Postupne však prevzali opraty zápasu do svojich rúk a všetci duel dokázali otočiť.

Peter Wright zatiaľ v pozícii obhajcu titulu podobné problémy nemal.

Pred dvoma rokmi zdolal po hladkom priebehu Steva Westa a vo štvrtok odštartoval svetový šampionát výhrou 3:0 nad Mickeym Mansellom.

Svojim výkonom príliš neohúril, o čom svedčí priemer 88,34 bodu na tri šípky. Na druhej strane solídne zatváral, keď premenil 9 z 23 pokusov na double.

"Som šťastný, že som vyhral, ale nie som spokojný s mojím výkonom. Už som párkrát zažil, že to súperi využili a vyradili ma z turnaja, takže som rád, že Mickey neotočil skóre, " uviedol Škót po úspešnom vstupe do MS.

Mala halucinácie, videla príšery

Víťazstvo, hoci len v druhom kole, bolo pre 52-ročného Wrighta veľmi cenné. Dosiahol ho totiž po veľmi náročnom období v osobnom živote. 

Jeho manželka Joanne bola v polovici novembra hospitalizovaná, mala veľké bolesti. "Jo bola v absolútnej agónii a povedala mi, že sa bojí, že umiera," povedal pre britský denník The Sun. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Bál sa, že jeho manželka umiera. Na MS už mohol opäť baviť svet