Brankár zaskočil brankára. Gól išiel do sveta, teší sa autor výnimočného zásahu

Ivan Mriška|6. jan 2021 o 10:00

Futbalnet predstavuje hráčov, ktorí sa uchádzajú o honor najkrajšieho gólu roka 2020.

Foto: facebook hráča

HRONEC. Priamy kop z vlastnej polovice zahral tak, že sa z celej sily oprel do lopty a tá zaletela až do bránky. Súperovho brankára totálne zaskočil.

Zásah Petra Uriaša z TJ ŠK Hronec sa dostal do výberu desiatich najkrajších gólov v amatérskych súťažiach v roku 2020. O víťazovi rozhodnú fanúšikovia, ešte stále môžete hlasovať!

„To, že som sa dostal medzi výber desiatich strelcov, ma nesmierne potešilo. Som príjemne prekvapený, gól išiel do sveta, z čoho mám veľkú radosť,“ tešil sa brankár Peter Uriaš.

Dohoda so spoluhráčmi

Jeho gól spoza polovice ihriska bol víťazný, Hronec vďaka nemu v šiestej lige ObFZ Banská Bystrica zdolal tím OFK Slovenská Ľupča 2:1.

„So spoluhráčmi sme boli dohodnutí, že keď zakričím, odstúpia od lopty. Brankár Ľupče zvykne vysoko stáť, využil som chvíľku jeho nepozornosti a padlo to tam. Veľmi nás to potešilo, škoda, že to nevidelo viac divákov,“ zaspomínal si na exkluzívny futbalový kúsok.

Gól vyvolal v kabíne Hronca množstvo pozitívnych ohlasov, na portáli futbalnet.sk si ho pozreli tisícky ľudí.

„Tajne som dúfal, že gól sa bude ľuďom páčiť. Ale, že by kandidoval na víťazstvo v súťaži o najkrajší na celom Slovensku, sa mi ani nesnívalo. Určite padlo množstvo krásnych gólov,“ prezradil.

Hlasovanie v súťaži trvá až do 22. januára 2021.

 „Dám určite vedieť všetkým spoluhráčom, kamarátom, fanúšikom a poprosím ich o podporu. Keď sa mi podarí uspieť, donesiem na futbal niečo dobré,“ pousmial sa.

Prvý raz v živote

Takýto výstavný kúsok dosiahol Peter Uriaš po prvý raz v živote.

„Stalo sa mi, že keď sme boli dvaja brankári, vybehol som na posledných desať minút ako hráč a skóroval som z priameho kopu. No niečo takéto nie,“ dodal.

Jeho prianím je, aby sa na jar opäť rozbehli futbalové súťaže a hralo sa ako zvyčajne.

„Futbal už veľmi chýba. Je nám smutno, keď nemôžeme vybehnúť na ihrisko. Aj kilá pribúdajú. Boli sme si zo trikrát zahrať na umelú trávu, ale to nie je ono,“ tvrdí.

Futbal je pre neho v prvom rade zábava.

„Na našej úrovni si veľké ciele nedávame. Hlavné je, aby sme sa bavili futbalom. A tešili sa s nami naši verní fanúšikovia,“ uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankár zaskočil brankára. Gól išiel do sveta, teší sa autor výnimočného zásahu