Najpopulárnejší športovec medzi Slovákmi je stále Sagan. Vlhová si výrazne polepšila

Peter Sagan v žltom drese na Okolo Slovenska 2021.
Peter Sagan v žltom drese na Okolo Slovenska 2021. (Autor: TASR)
SITA|10. nov 2021 o 14:23

Najväčší pokles s vlaňajškom zaznamenala Cibulková.

BRATISLAVA. Najznámejším slovenským športovcom v rebríčku domácej popularity je stále cyklista Peter Sagan.

Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorý prezentoval prieskum agentúr OBOR a 2muse na vzorke 1014 respondentov.

V roku 2021 najvyšší vzostup zaznamenali lyžiarka Petra Vlhová, futbalista Milan Škriniar a olympijská šampiónka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková.

"Minulý rok sme spolu s 2muse uverejnili rebríček dvadsiatich najznámejších športovcov Slovenska. Mnohým firmám pomohol v rozhodovaní sa, či v utvrdzovaní sa, že si vybrali pre partnerstvo skutočne vplyvného športovca,“ cituje Vladimíra Jančeka z agentúry OBOR web olympic.sk.

Novou tvárou v rebríčku je Rehák Štefečeková

Podľa spomenutého prieskumu až 60 percent respondentov poznalo Petra Sagana, u lyžiarky Petry Vlhovej to bola približne polovica opýtaných.

V porovnaní s vlaňajškom "známosť" Vlhovej stúpla o 22 percent a v tomto smere jej patrí titul skokanky roka. Tretí v hodnotení je chodec Matej Tóth (37 percent), za ním o jedno percento je futbalista Marek Hamšík.

Vďaka úspešnému pôsobeniu na ME i v Interi Miláno sa v rebríčku objavil aj futbalový obranca Milan Škriniar, ktorý sa v popularite vyšplhal na 9 percent.

Novou tvárou v dvadsiatke najznámejších je aj Zuzana Rehák Štefečeková, ktorú verejnosť začala viac vnímať po zlatej olympijskej jazde okorenenej absolútnym svetovým rekordom na OH v Tokiu. Sedem percent respondentov uviedlo, že pozná Zuzanu Rehák Štefečekovú.

Janček: Zíde z očí, zíde z mysle

Do elitnej dvadsiatky sa dostalo päť priezvisk hokejistov, dovedna štyroch futbalistov, dvoch atlétov, dvoch tenistiek aj dve biatlonové priezviská, po jednom zástupcovi cyklistiky, lyžovania, vodného slalomu, streľby a plávania.

V popularite najväčší pokles s vlaňajškom zaznamenali Dominika Cibulková (tenis, mínus 11 percent), Anastasia Kuzminová (biatlon, mínus 8 percent) a Michal Martikán (vodný slalom, mínus 5 percent).

"Aj v športe často platí pravidlo - zíde z očí, zíde z mysle. Preto je pre exšportovcov dôležité byť aktívny aj po športovej kariére, napríklad na sociálnych sieťach,“ dodal Vladimír Janček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Najpopulárnejší športovec medzi Slovákmi je stále Sagan. Vlhová si výrazne polepšila