Zlaté Moravce ohlásili novú posilu. Do klubu prichádza univerzál Spartaka

Peter Kolesár (vľavo) v drese FC Spartak Trnava.
Peter Kolesár (vľavo) v drese FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
TASR|27. júl 2021 o 17:24

Verím, že spoločne všetko zvládneme, povedal.

ZLATÉ MORAVCE. Ofenzívu futbalového fortunaligistu FC ViOn Zlaté Moravce posilní Peter Kolesár. Dvadsaťtriročný univerzál prichádza na ročné hosťovanie zo Spartaka Trnava. Kolesár je odchovancom Trebišova, podstatnú časť kariéry strávil v Michalovciach.

Práve na Zemplíne debutoval v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži ako osemnásťročný. Dokopy si pripísal 65 štartov, radoval sa z deviatich presných zásahov. V októbri minulého roka sa dohodol na kontrakte s trnavským Spartakom, za ktorý odohral 19 duelov.

V kabíne má viacero bývalých spoluhráčov

„Trnavu beriem ako pozitívny krok dopredu. Možno som tam neodohral toľko minút, koľko som chcel, no angažmán vnímam kladne. Aktuálne som už vo ViOn-e a verím, že spoločne všetko zvládneme,“ uviedol Kolesár pre oficiálny klubový web.

K Žitave prichádza na hosťovanie do 30. júna 2022. „Som rád, že ViOn o mňa prejavil záujem a dostanem v tomto mužstve šancu. Pobijem sa o miesto, aj keď to nebude ľahké a dúfam, že svojimi výkonmi pomôžem tímu k úspechom,“ dodal Kolesár.

V kabíne má viacero bývalých spoluhráčov z Michaloviec. S ďalšími sa pozná z ihriska v rámci ligových súbojov.

„Teším sa, že tu mám nejakých kamarátov ako Kiri, Bedňa či Majo Chobot s Gambim, s ktorými sme boli spolu v reprezentácii. Verím, že ma chalani v kabíne príjmu a zapadnem medzi nich."

Ondrejka: Chceli sme ho získať

Bývalý mládežnícky reprezentant vďaka svojej univerzálnosti môže hrať nielen na krídle, ale i v strede.

„S Petrom sme boli v kontakte dlhodobejšie, chceli sme ho získať. Napriek mladému veku ide už o skúseného futbalistu. Prešiel si reprezentačnou U21, má odohraných dostatok zápasov vo Fortuna lige.

Potrebovali sme ešte hráča do ofenzívy, jeho kvalita a univerzálnosť nám môže pomôcť. Vnímame to tak, že si vieme obe strany pomôcť. Transferu sme nechávali svoj čas. Všetko sa dotiahlo v pondelok večer.

Bolo to veľmi rýchle. Všetky strany sme to chceli mať vyriešené pred odchodom Spartaka do Rumunska na Konferenčnú ligu UEFA. Sme radi, že prišlo k dohode. Poďakovanie patrí vedeniu Trnavčanov za korektný a ústretový prístup,“ ozrejmil generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlaté Moravce ohlásili novú posilu. Do klubu prichádza univerzál Spartaka