Peter Jankovič: Bojovnosť prekonala všetky okolnosti

Peter Jankovič.
Peter Jankovič. (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|23. dec 2016 o 00:00

Poriadne emócie lomcovali lavičkou anjeliek počas duelu proti Olympiakosu.

Poriadne emócie lomcovali lavičkou anjeliek počas rozhodujúceho duelu základnej skupiny Eurocupu FIBA proti gréckemu Olympiakosu. Dôvodom boli viac ako zvláštne rozhodnutia rozhodcovského trojlístka. Svoje by o tom vedel povedať aj tréner Good Angels Košice Peter Jankovič, pre ktorého je postup zo skupinovej fázy zatiaľ najväčším úspechom v pozícii hlavného trénera, do ktorej nastúpil v marci po odchode Maroša Kováčika.

Zvládli ste zápas roka aj napriek tomu, že ste nebojovali len so súperkami. Čo bolo najdôležitejšie pre úspech?

- Za tie posledné dva zápasy v Eurocupe si dievčatá aj celý klub toto víťazstvo zaslúžili. Sme momentálne nesmierne šťastní. Zvládli sme to vďaka obrovskej bojovnosti, veľkému srdcu a skvelým fanúšikom.

Boli to však poriadne nervy až do úplného konca?

- Určite áno. Vedeli sme, že ten zápas bude veľmi náročný. Ale myslím si, že po troch-štyroch úvodných
minútach sme sa upokojili a podľa mňa sme celý zápas dominovali. Aj keď súper bol dosť skúsený na to, aby to celé nenechal len tak a stále sa pokúšal ten náš náskok znížiť. Som veľmi rád, že to dievčatá nezabalili a bojovali až do konca. Každá jedna z hráčok, ktorá prišla na ihrisko, odviedla 110 percent svojich možností.

Pomerne rýchlo sa vyfaulovali dve najvyššie hráčky...

- Mali sme s tým naozaj problém, ale podarilo sa nám to vyskladať tak, že bojovnosť dievčat prekonala aj všetky okolnosti, ktoré neviem z akého dôvodu sa nám diali už druhý zápas. Bolo to naozaj dosť nebezpečné, ale veľkou vôľou a túžbou po víťazstve sme to zvládli. Naozaj neviem, čo si mám o tom myslieť. Good Angels je v Európe dosť veľká značka na to, aby sa na našej palubovke dialo to, čo dnes.

Kedy ste uverili v potrebné osembodové víťazstvo? Párkrát sa nebezpečne priblížili...

- Ja som mal obavy ešte aj 25 sekúnd pred koncom, keď sme vyhrávali o jedenásť bodov. Basketbal je veľmi vrtký a stačí jedna či dve straty a všetko sa zvráti. Až keď v úplnom závere premenila Allen oba trestné hody, už som vedel, že je to naše.

Začiatok v eurolige bol trocha rozpačitý, záver naopak skvelý. Dievčatá sa už dávno tak netešili ako po víťazstve nad Olympiakosom.

- Bolo to pre nás veľké víťazstvo. Musíme brať do úvahy, že aj Yakin Dogu, aj Olympiakos majú veľmi kvalitné tímy s hráčkami, ktoré majú obrovské skúsenosti z euroligy. Dovolím si tvrdiť, že to boli euroligové zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Jankovič: Bojovnosť prekonala všetky okolnosti