Anjelky si vymodlili francúzske Carolo Basket

(Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|23. dec 2016 o 00:00

Prvý zápas 1. kola play-off proti Carolo Basket odohrajú 19. januára.

V eufórii po zvládnutom zápase s gréckym Olympiakosom sledovali košické anjelky pozorne ďalší rozohraný zápas Eurocupu FIBA.

Na diaľku držali palce francúzskemu tímu Flammes Carolo Basket, ktorý v H-skupine hral na pôde nemeckého TSV 1880.

„Potrebujeme, aby vyhrali minimálne o pätnásť bodov, aby sme ich dostali v play-off," ukazoval po zápase zapnutú výsledkovú aplikáciu v telefóne generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Reálne totiž hrozilo, že Košičanky by hneď v prvom kole opäť narazili na supersilný turecký Yakin Dogu, s ktorým v skupine prehrali oba zápasy.

Dôvodom je hrací systém európskej súťaže číslo dva. Po odohratí skupín sa zo 16 postupujúcich vytvorila tabuľka, v ktorej boli anjelky vďaka ťažkej skupine na poslednom šestnástom mieste.

Francúzske Carolo naopak vďaka konečnému skóre napokon preskočilo Yakin Dogu a skončilo v tabuľke prvé.

„Stále som presvedčený, že v Eurocupe sú len tri či štyri tímy silnejšie ako my a jeden sme dnes poslali von," dodal Jendrichovský.

Domovským mestom Flammes Carolo Basket je päťdesiattisícové Charleville - Mézicres na severovýchode Francúzska neďaleko belgických hraníc. V predchádzajúcej sezóne skončil tím na treťom mieste v domácej súťaži, keď v semifinále play-off nestačil na Montpellier. Na štvrtom mieste tabuľky, zatiaľ s 8 víťazstvami a 3 prehrami, je Carolo Basket v aktuálnom ročníku ligy.

Do play-off Eurocupu FIBA postúpili Francúzky bez jedinej prehry zo skupiny, v ktorej boli ich súpermi švédske tímy Lulea BBK a Umea Udominate a už spomínaný nemecký TSV 1880.

Tréner Romuald Yernaux má v kádri prevažne francúzske basketbalistky, ktoré dopĺňajú dve Američanky, jedna Ukrajinka a jedna Belgičanka.

Najužitočnejšou hráčkou mužstva a zároveň najlepšou nahrávačkou bola v skupinovej fáze Francúzka Amel

Bouderra, najlepšou strelkyňou s priemerom 15 bodov na zápas Američanka Kaleena Lewis a najlepšie doskakujúcou hráčkou bola jej krajanka Alicia Devaughn.

Prvý zápas 1. kola play-off proti Carolo Basket odohrajú Good Angels vo štvrtok 19. januára 2017 na domácej palubovke v Angels aréne. Odveta je na programe o týždeň neskôr.

Ak sa anjelkám podarí postúpiť, tak ich v osemfinále súťaže čaká lepší z dvojice maďarský VBW CEKK Csegléd a lotyšský TTT Riga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Anjelky si vymodlili francúzske Carolo Basket