Zbiera jeden úspech za druhým. Mladá Slovenka ovládla až tri kategórie

Patrícia Tománková.
Patrícia Tománková. (Autor: TASR)
TASR|18. dec 2023 o 19:05

Džudistom roka 2023 sa stal Márius Fízeľ.

PEZINOK. Patrícia Tománková získala ocenenie Judo awards v absolútnej kategórii. Triumf v ankete Slovenského zväzu džuda (SZJ) si vyslúžila predovšetkým za zisk zlata na dorasteneckých MS v Záhrebe.

Džudistom roka 2023 sa stal Márius Fízeľ, ktorý obsadil na ME 5. miesto.

Šestnásťročná Tománková triumfovala aj v kategórii junioriek a dorasteniek. V tomto roku zvíťazila v 28 z 29 stretnutiach, z toho 24-krát na ippon.

Získala aj Cenu Piotra Nurowského za 3. miesto v ankete o najúspešnejšieho európskeho mládežníckeho športovca roka 2023 v letných športoch.

Okrem toho jej patrí aj titul najúspešnejšieho juniorského športovca za rok 2023 v hodnotení VŠC Dukla Banská Bystrica.

Fízeľa delil jeden úspešný súboj od zisku medaily na ME v najťažšej váhovej kategórii nad 100 kg. Okrem úspechu na šampionáte vo Francúzsku triumfoval v sezóne aj na turnaji v austrálskom Perthe.

Slovenský džudista Márius Fízeľ.
Slovenský džudista Márius Fízeľ. (Autor: TASR)

Na podujatiach európskeho okruhu v Prahe a vo Varšave obsadil 2. priečku. Vo svetovom renkingu mu patrí 22. miesto a je hlavným kandidátom pre zisk slovenskej miestenky na olympiáde v Paríži.

Druhé miesto v ankete získal medzi mužmi Peter Žilka (do 90 kg), tretí skončil Matej Poliak (do 66 kg). Najlepším juniorom je Benjamín Maťašeje (do 100 kg), medzi dorastencami triumfoval Matej Pecha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Zbiera jeden úspech za druhým. Mladá Slovenka ovládla až tri kategórie