Pád futbalu v Haniske chce zastaviť i jubilant Nemčík

Oslávenec. Brankár Juraj Nemčík.
Oslávenec. Brankár Juraj Nemčík. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|13. aug 2017 o 19:40

Verí, že sa k nim vrátia aj ich priaznivci, ktorých v poslednej dobe stratili.

HANISKA. Trochu nečakaným účastníkom V. ligy v skupine Košicko-gemerskej sa v novej sezóne stali futbalisti FK Haniska.

Po vzostupnej ére, keď sa hráči tímu z obce v tesnej blízkosti Košíc vyšplhali až do druhej ligy a z nej sa po dvoch sezónach museli porúčať, odrazu zakotvili až v najnižšej regionálnej súťaži.

Z priamych zainteresovaných do reči nebolo nikomu.

Potrebujú ešte trochu času, aby to všetko absorbovali a premysleli si, ako ďalej.

Starosta Hanisky Miloš Barcal po našom záujme o osud futbalu v obci zatiaľ iba stroho konštatoval: „Treba byť trpezlivý. Viac vám poviem po troch, štyroch kolách. Štartujeme novú etapu v pozmenených podmienkach s novými, najmä mladými hráčmi z obce a so vzťahom k nej i futbalovému klubu.“

V tíme trénera Jozefa Ferka, ktorého v mužstvách košického vidieku poznajú azda v každej dedine, sa objavil i nestor medzi žrďami Juraj Nemčík.

Ako sa v kádri ocitol od soboty už 45-ročný gólman, nám už prezradil on sám.

„Oslovila ma, dnes už legenda haništianskeho futbalu Pavol Mikloš. Do tohto mužstva prichádzam prakticky v pravidelných intervaloch vždy po ôsmich rokoch,“ zasmial sa a vážnejšie pokračoval: „Prvykrát v roku 2001 a potom 2009. I z toho je zrejmé, že k ľuďom okolo futbalu z Hanisky mám určitý pozitívny vzťah. Sám som si myslel, že brankársku kariéru už ukončím v Kysaku, no ponuke som nedokázal odolať. Viem, zase idem len pomôcť niečo zachrániť. To už je asi môj osud, ale každý sme na svete pre niečo. Po úrodných rokoch začíname v Haniske akoby odznovu. Ľuďom okolo klubu záleží na tom, aby sa nestratil, aby neumrel. Majú ho radi.“

Verí v návrat priaznivcov

Nemčík verí, že sa k nim vrátia i ich priaznivci, ktorých v poslednej dobe stratili.

„Škoda, veď to, čo v tejto malej obci dokázali, si zaslúži úctu, aj keď koniec ukázal, že druhá liga v ich pomeroch už bola príliš veľké sústo. Ale ich účinkovanie v nej už z análov nik nevymaže. A verím, že po prekonaní bolesti z pádu budú radi spomínať, ako v premiérovom ročníku praskali tribúny, ako dokázali naplniť i štadión v Čermeli, keď na ich derby s domácimi VSS si našlo cestu vysoko nad tritisíc zvedavcov, čo po nich sa už nepodarilo nikomu. Ja osobne tomu rád pomôžem, kým budem stíhať hájiť ich farby a zároveň je moja úloha i pripraviť dôstojného nástupcu z mladej generácie brankárov. Beriem to od činovníkov klubu i ako darček k môjmu malému jubileu a verím, že ich nesklamem,“ žiaril sebavedomím vždy optimisticky naladený Juraj Nemčík aj tesne pred malým nedeľňajším derby s rezervou košickej Lokomotívy.

V ňom Haniska zvíťazila 3:2 a po predchádzajúcej prehre 0:1 so Ždaňou si pripísala prvé body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pád futbalu v Haniske chce zastaviť i jubilant Nemčík