11.07.2021 | Finále
11.07.2021 | Finále
2 - 1 pp
(1:1, 0:0)
Pokutové kopy
3:2

Tanec v trenírkach, šmýkačka z piva. Zábery zo šatne Talianska bavia svet

Futbalisti Talianska po triumfe na EURO 2020.
Futbalisti Talianska po triumfe na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|12. júl 2021 o 14:23

Zaujal hlavne asistent trénera Daniele De Rossi.

LONDÝN. Futbalisti Talianska druhýkrát v histórii a prvýkrát od roku 1968 vyhrali majstrovstvá Európy. V nedeľňajšom finále zdolali domácich Angličanov po dramatickom rozstrele zo značky pokutového kopu. 

Zatiaľ čo v tábore Anglicka zavládlo veľké sklamanie, Taliani sú v eufórii.

"Taliansko, ľúbime ťa ako blázni. Sme majstri Európy. Football is coming home - áno, môžeme to spievať alebo aj kričať bez toho, aby sme riskovali urážku majestátu. Pretože futbal je doma ja v Taliansku, v krásnom azúrovo modrom domove," napísal taliansky Denník Gazzetta dello Sport.

Svetom obehli aj zábery z talianskej kabíny. Fanúšikov bavia hráči tancujúci v trenírkach a špeciálna šmýkačka vytvorená zo stolov.

"Neskutočná radosť hráčov, personálu a celého národa, ktorý na toto víťazstvo čakal až príliš dlho. Párty na ihrisku, tribúnach, námestiach a hlavne v šatni," píše corrieredellosport.it.

Najviac rozpútaným bol bývalý stredopoliar AS Rím a súčasný asistent hlavného trénera Roberta Manciniho, Daniele De Rossi. "Uprostred eufórie predviedol let zo stola šatne vo Wembley," opisuje portál.

Video, ktoré zverejnil stredopoliar parížskeho St. Germain Marco Verratti na instagrame, okamžite obletelo svet a stalo sa virálnym.

"Hráči spojili tri stoly a poliali ich pivom, aby bol povrch klzkejší. Bola to skutočne nezabudnuteľná noc oslavovaná tým najlepším možným spôsobom. "

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Tanec v trenírkach, šmýkačka z piva. Zábery zo šatne Talianska bavia svet