Taliansko
Taliansko
Majstrovstvá Európy
11.07.2021, Vyraďovacia fáza | Finále
2 - 1pp
1:1, 0:0
Po predĺžení
Pokutové kopy
3:2
Anglicko
Anglicko

Smrť, vážne zranenia i lúpeže. Oslavy v Taliansku skončili tragicky

Fanúšikovia v uliciach počas finále ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)
Fanúšikovia v uliciach počas finále ME vo futbale (EURO 2020 / 2021) (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška, TASR|12. júl 2021 o 16:51

Mnoho poranení spôsobila pyrotechnika.

MILÁNO, BRATISLAVA. Po finálovom triumfe nad Anglickom obsadili talianske ulice desaťtisíce priaznivcov. Po vyše päťdesiatich rokoch oslavovali triumf na európskom šampionáte.

Oslavy si však vyžiadali viacero zranených a dokonca aj obeť.

„Pri dopravnej nehode v Catanii zomrel devätnásťročný chlapec. Ďalší štyria boli vo vážnom stave prevezení do nemocnice a sú mimo ohrozenia života,“ informuje gazzetta.it.

Oslavy prerástli do šialenstva

Podľa talianskych médií prerástli oslavy do šialenstva. V Miláne museli zdravotníci zasahovať až v pätnástich prípadoch, väčšinou šlo o poranenia spôsobené pyrotechnikou.

„Traja muži sú zranení ťažko. Vo vážnom stave s poranením brucha je 21-ročný mladík neznámeho pôvodu,“ dodáva.

Jeden zo zranených prišiel po explózii pyrotechniky o prst na ruke. Polícia musela sporadicky zasahovať v snahe udržať verejný poriadok.

V Ríme stovky trúbiacich áut a motoriek blokovali hlavné ťahy a ľudia z nich mávali vlajkami Talianska. Iba malá časť ľudí mala nasadené rúška a dodržiavala bezpečný odstup od ostatných.

Krádeže v Neapole

V meste Foggii bol na oslavách zastrelený 32-ročný šofér skútra, v Benátkach sa v jednom z kanálov našlo telo muža stredného veku.

„Polícia nevylučuje, že smrť mohla byť spojená s hromadnými oslavami úspechu talianskej reprezentácie na EURO 2020,“ informujú talianske úrady.

V Neapole boli oslavy spojené s viacerými krádežami. V jednom z prípadov sa manželom so zbraňou v ruke vyhrážali smrťou.

„Šlo o krádež skútrov. Známych je tiež viacero lúpeží, pri ktorých zlodeji využili zmätok počas osláv,“ uzatvára gazzetta.it

Viac o EURO 2020 / 2021

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Smrť, vážne zranenia i lúpeže. Oslavy v Taliansku skončili tragicky