Slovan si poradil s DAC. Po jesennej časti má desaťbodový náskok

Ibrahim Rabiu strieľa svoj prvý gól v sezóne v zápase 18. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava - FC FC DAC 1904 Dunajská Streda.
Ibrahim Rabiu strieľa svoj prvý gól v sezóne v zápase 18. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava - FC FC DAC 1904 Dunajská Streda. (Autor: Pavel Neubauer - TASR)
Športové prenosy SME|7. dec 2019 o 11:30

Michalovce jasne zdolali Spartak.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský majster Slovan Bratislava nezaváhal ani v poslednom zápase jesennej časti najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2019/2020.

V šlágri prvého s druhým na Tehelnom poli Slovan zdolal Dunajskú Stredu 2:0 (1:0). Zápas na štadióne sledovalo 8593 divákov.

Dunajská Streda nepremenila penaltu

V 34. minúte Ibrahim Rabiu otvoril skóre po krídelnej akcii a skvelej prihrávke Mohu.

V 53. minúte domáci pridali poistku, keď Dávid Holman kolmicou vysunul Andraža Šporara a ten predviedol hokejový blafák brankárovi hostí Martinovi Jedličkovi.

Bol to dvanásty gól slovinského kanoniera v tejto tipsportligovej sezóne. Dunajskostredčania hrali dobre v úvodnej polhodine, ale zahodili pokutový kop.

Ich kapitán Eric Davis neuspel proti Michalovi Šullovi. Slovan prerušil minisériu dvoch prehier s Dunajskou Stredou v tejto sezóne a na čele tabuľky prezimuje s náskokom 10 bodov pred Dunajskou Stredou.

Fortuna liga 2019/2020: Momenty zo zápasu Slovan Bratislava - Dunajská Streda: fotogaléria

8.12.2019

Pohronie doma prvýkrát vyhralo

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa dočkali prvého domáceho víťazstva. Nováčik najvyššej súťaže doma zdolal ŠKF iClinic Sereď 2:1 (1:0).

O prvý gól sa po 25 minútach postaral domáci útočník András Meszáros. Za hostí vyrovnal v 81. min Chorvát Dino Špehar, ale posledné slovo mal v 88. min Cedric Badolo.

Mladý útočník z Burkiny Faso prišiel na trávnik až po hodine hry, keď vystriedal Michala Kleca.

Pohronie síce prezimuje na poslednej priečke tabuľky, ale s vedomím, že dva posledné zápasy jesennej časti jeho hráči premenili na 6 bodov, keďže v uplynulom kole vyhrali v Trenčíne (1:0).

Spartak nestačil na rozbehnuté Michalovce

Ja si myslím, že víťazstvo nám patrí. Chcem pochváliť chlapcov za predvedený výkon. Mali sme viac šancí, súpera sme pustili len do jednej.


Jozef Majoroš, tréner Michaloviec

Domáce prostredie na trojbodový zásah využili Michalovce. Tím MFK Zemplín si poradil so Spartakom Trnava 2:0 zásluhou gólov Pedra Martíneza a Armena Hovhanisjana.

Španielsky stredopoliar Martínez si v 29. min na hranici šestnástky spracoval loptu na ľavačku a prekonal vybehnuvšieho brankára Trnavy Dobrivoja Rusova.

Michalovčania pod vedením nového trénera Jozefa Majoroša ml. predviedli mohutný jesenný finiš, keď z troch posledných zápasov vydolovali maximum 9 bodov so skóre 9:0.

Zemplinčania sa bodovo dotiahli na Trnavčanov a vďaka väčšiemu počtu strelených gólov prezimujú pred nimi na piatom mieste tabuľky.

Nitra je len bod pred posledným Pohroním

Súboj Nitry s Trenčínom sa skončil remízou 1:1. Na gól Milana Ristovského zo 73. minúte odpovedal o tri minúty David Depetris. Ristovski ešte v prvom polčase nepremenil pokutový kop. Trenčín sa rozlúčil s jeseňou na ôsmom mieste.

Nitra je predposledná s náskokom 1 bodu pred Pohroním. V Ružomberku sa domáci MFK nedočkal víťazstva na záver prvej polovice súťaže.

So Zlatými Moravcami Liptáci iba remizovali 0:0. Ružomberku patrí štvrtá priečka, Zlaté Moravce budú na jar útočiť zo siedmeho miesta.

Fortuna liga 2019/2020 - 18. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FC FC DAC 1904 Dunajská Streda

Góly: 34. Rabiu, 53. Šporar

Rozhodovali: Chmura - Hancko, Hrčka, ŽK: Abena - Blackman, K. Vida

Divákov: 8593

Slovan: Šulla - Pauschek, Abena, Božikov, De Marco - De Kamps, Holman (85. Ratao), Rabiu (79. Ljubičič) - Daniel, Šporar, Moha (74. Dražič

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Oravec, Beskorovajnyj, Davis - M. Vida, Ronan - K. Vida, Fábry, Divkovič - Boateng

Hlasy po zápase /Zdroj: RTVS/

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Najdôležitejší bol dnes výsledok. Máme toho už dosť, chýbala nám ľahkosť, ale hráči tam nechali srdce. Vtedy sa prikloní na našu stranu aj šťastie. Mišo Šulla predviedol výborný výkon v bránke, máme výbornú dvojicu brankárov. Náskok 10 bodov na čele ma teší, je to krásny výsledok v takej nabitej sezóne."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Máme päť-šesť zranených hráčov, hrali sme s mladými hráčmi. V prvých 30 minútach sme boli aktívnejší, mali sme pokutový kop... Máme problém so strieľaním gólov, ale som hrdý na svojich hráčov, ako odohrali tento zápas. Chceme sa kvalifikovať do pohárovej Európy."

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 29. Martinéz, 82. Hovhannisyan

Rozhodovali: Marhefka - Kováč, Jánošík. ŽK: Martínez, Hovhannisyan, Vojtko - Tavares, Turňa, Dangubič

Divákov: 1048

Michalovce: Kira - Vojtko, Soler, Carrillo, Kolesár - Grič - Žofčák (68. Kolesár), Savvidis, Martínez García (88. Popovits), Danko - Sidibé (48. Hovhannisyan)

Trnava: Rusov - Diogo, Mitrea, Mesík, Turňa - Gamboš (83. Alves) - Tavares (75. Dangubič), Halilovič, Grendel, Oršula (56. Kelemen) - Sobczyk

Hlasy po zápase

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Ja si myslím, že víťazstvo nám patrí. Chcem pochváliť chlapcov za predvedený výkon. Mali sme viac šancí, súpera sme pustili len do jednej."

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: "Hralo sa na veľmi ťažkom teréne, ktorý môjmu tímu nevyhovoval, pretože hráme viac kombinačne. Súper mal viac šancí, vyhral zaslúžene."

FC Nitra - AS Trenčín 1:1 (0:0)

Góly: 73. Ristovski - 76. Depetris

Rozhodovali: Očenáš - Roszbeck, Jekkel. ŽK: Fabiš, Faško - Roguljič, Križan

Divákov: 786 divákov

Nitra: Šípoš - Podhorin, Farkaš, Magda - Šimončič (51. Gatarič), Faško - Fabiš, Bílovský, Chobot - Ristovski, Ševčík (82. Mikuš).

Trenčín: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Križan, Skovajsa - Roguljić (63. Čatakovič), Koolwijk, Zubairu (82. El Mahdioui) - Van Kessel, Letenay (69. Depetris), Bukari

Hlasy po zápase

Gergely Geri, tréner Nitry: "My sme trochu sklamaní. Mali sme zápasový plán, ktorý nám celkom vychádzal. Prvý polčas sme mali jedenástku a predtým aj ďalšiu obrovskú šancu. Boli tam možnosti, aby sme dali ten prvý gól.

Stále sme hrali tú svoju hru. Chlapci mali výborný prístup a hrali disciplinovane. Čakali sme na svoju šancu a v druhom polčase sa Ristovski presadil, čo sme radi. Bohužiaľ, potom sme neustrážili po centrovanej lopte Depetrisa a za to sme pykali.

V závere nám už odchádzali sily. Nemali sme možnosť prestriedať do kvality. Naše možnosti sú obmedzené. Veľmi sme chceli vyhrať a myslím si, že sme to mali v rukách, aby sa nám to podarilo. Škoda, futbal je raz taký."

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: "Očakávali sme, že budeme útočiť do plných a domáci sa budú spoliehať na rýchle protiútoky. Celý zápas to tak aj prebiehalo. Bolo to o tom, kto dá prvý gól. Podarilo sa to Nitre, no my sme dobre zareagovali a rýchlo vyrovnali. Ak by sme dali v závere na 2:1, tak by sme sa asi viac tešili. Zápas nebol jednoduchý. Chceli sme takú víťaznú rozlúčku pre Kleščíka a bolo vidieť, že chalani chcú vyhrať, ale bohužiaľ nám to nevyšlo."

FK Pohronie - ŠKF iClinic Sereď 2:1 (1:0)

Góly: 25. Mészáros, 88. Badolo - 80. Špehar

Rozhodovali: Glova - Vorel, Borsányi. ŽK: Djiby Ba, Morong, Mečiar (všetci Sereď)

Divákov: 701

Pohronie: Jenčo - Dzurík, M. K. Bartoš, Jacko, Župa - Blahút (87. D. Hrnčár), Sedláček, Pellegrini, Mazan - Klec (59. Badolo), Mészáros (77. Zachara)

Sereď: Iliev - Lukáčik (72. Mečiar), Djibi Ba, Hučko, T. Dabó - Rorič, Metalsi - Nascimento (65. Louka), Špehar, Iván - Morong

Hlasy po zápase

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: "Na ťažkom teréne sme odohrali proti kvalitnému súperovi kvalitný zápas. Terén nebol ideálny, ale oba tímy mali rovnaké podmienky. Hostia mali viac šancí, ale ja som mal pocit, že moji hráči chceli dnes viac vyhrať než súper.

Ukázali srdce, charakter a to si myslím, že aj rozhodlo o výsledku. Výborne nám zachytal brankár Jenčo. Z minimum šancí sme vyťažili maximum, dali sme dva pekné góly. Z posledných troch zápasov sme dva vyhrali a jeden remizovali, takže je mi aj ľúto, že už končí jesenná časť."

Slavče Vojneski, tréner Serede: "Dnes sme si viac zaslúžili vyhrať než Pohronie, mali sme viac šancí. Minimálne sme mali z tohto zápasu získať aspoň bod. Už ráno pred zápasom som oznámil vedeniu klubu, že končím na poste trénera a po tejto prehre som to oznámil aj hráčom.

Chcel som odísť s tým, že mužstvo bude mať po jeseni 21 bodov, ale to sa nepodarilo, aj kvôli problémom v klube, pretože sme nemali kde trénovať, nemali sme si čo obliecť na tréning. V takýchto podmienkach sa nedá pracovať. Všetci hráči, ktorí dnes nastúpili na zápas, ako aj tí, čo boli na lavičke, sú pre mňa hrdinovia. Vydali zo seba maximum."

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Bednár. ŽK: Kojnok, Twardzik, Qose - A. Toth. Kovaľ, Pindroch

Divákov: 626

Ružomberok: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Twardzik - Kojnok, Takáč (70. Mir. Almaský), Zsigmund, Qose, Mojžiš - T. Bobček, Regáli (82. Novotný)

Zlaté Moravce: Pindroch - M. Tóth (46. Grozdanowski), Asanovič, Pintér - Bršeň, A. Sloboda, Maranhao (46. Orávik), Chren - Ďubek - Kovaľ (81. Silvio), Jarovič

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "My sme sa snažili ostatným susedom v tabuľke odskočiť, aby jar bola ľahšia, než bude. Počas celého zápasu sme mali prevahu, boli sme lepším mužstvom, vytvorili sme si štyri veľké gólové príležitosti, ktoré sme nepremenili. Nemôžeme sa ale na nič sťažovať, sami sme si zavinili, že tri body nezostali doma.

Napriek tomu musím chlapcov pochváliť a poďakovať im za predvedený výkon, išli na 120 percent svojich možností. A že sme v tých šanciach, hlavne v domácich zápasoch takí neúspešní, je to asi daň za našu neskúsenosť, ale nemôžeme sa stále na ňu vyhovárať."

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Tento zápas bol veľmi dôležitý z hľadiska vývoja v tabuľke, pred záverečnými štyrmi kolami základnej časti. S výsledkom sme spokojní, domáci v prípade víťazstva by nám boli odskočili na päť bodov a už bolo by náročné ich naháňať.

Tomu bola aj podriadená naša taktika. Vedeli sme, že Ružomberok posledné dva zápasy hral proti mužstvám, ktoré hrali s tromi stopérmi a ťažšie sa presadzoval ako proti súperom, ktoré nastúpil i s klasickým rozostavením v obrane.

Preto sme to aj my vzadu vystužili a do nejakých veľkých šancí sme ich nepustili. Dvakrát prestrelili bránu a boli tam aj príležitosti po štandartných situáciách. Myslím si, že bod sme si zaslúžili a sme s nim spokojní."

Online prenos: Slovan Bratislava - Dunajská Streda (futbal, Fortuna liga 2019/2020, LIVE, NAŽIVO)

Fortuna liga  2019/2020
07.12.2019 o 15:30
Slovan Bratislava
2:0
(1:0, 1:0)
90+2 minúta
Ukončený
D. Streda
Prehľad
Góly: 34. Rabiu (Moha), 53. Šporar (Holman). ŽK: 15. Abena (SBA) – 32. Rodolfo (DUN), 55. K. Vida (DUN). Rozhodca: Chmura – Hancko, Hrčka. Diváci: 8 593.
Prenos
V derby zápase zvíťazil lepší tím a tým bol dnes Slovan Bratislava, za ktorý skórovali Rabiu a Šporar. Slovan prezimuje na čele tabuľky s desaťbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou.

Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný sobotný večer.
90+2
Koniec zápasu.
90+2
Slovanisti išli štyria proti dvom hráčom D. Stredy, pohrali sa s loptou, na konci akcie sa ocitol opäť Ratao, avšak ani tentokrát neskóroval.
90+2
importantRatao dostal výbornú prihrávku, ocitol sa zoči-voči Jedličkovi, ale loptu napálil priamo do neho! Neuspel ani z následnej dorážky!
90
DAC v zápase nestriedal, vyzerá to tak, že ani nebude.
90
Dobrá lopta pred Šullu, ale žiaden hráč D. Stredy sa nedostal do zakončenia.
89
Blackman vnikol do šestnástky, tam mu ale defenzíva Slovana loptu zobrala. Dopredu išiel Ratao, nedokázal však dostať loptu na Šporara.
87
Boateng dvakrát strieľal tesne spoza pokutového územia, jeho prvý pokus bol zblokovaný, druhý išiel mimo brány.
86
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Holman, prichádza Rafael Ratão.
85
D. Streda kombinuje v okolí šestnástky. Divkovičov zrazený pokus končí za autovou čiarou.
82
Strela na Šullu, ktorý si zachytal po prvýkrát v druhom polčase. Fábryho pokus smeroval do stredu brány.
81
Hráči Slovana kombinovali pred šestnástkou DAC, no Holman so Šporarom o loptu prišli. Hra sa rýchlo presunula na druhú stranu, kde Divkovič prihrával Boatengovi, ten sa potkol o vlastné nohy a neodcentroval.
79
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Marin Ljubicić.
77
Ronanovmu strieľanému centru na zadnú žrď chýbala presnosť, lopta končí za bránkovou čiarou.
76
Davisov center do šestnástky bez problémov odvrátený.
76
Holman hľadal vpredu Šporara, v poslednej chvíli dokázala obrana DAC prihrávku zblokovať.
74
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Rharsalla Moha, prichádza Dejan Dražić.
72
Slovan kontroluje zápas, momentálne nič nenasvedčuje tomu, že by sme mali byť svedkami nejakého výsledkového zvratu.
70
Holman sa dostával cez dvojicu hráčov, bol faulovaný na vlastnej polovici.
68
Lopta zaletela až na K. Vidu, ktorý ešte nezakončil, následnú strelu z diaľky už musel Šulla vyrážať.
66
Ronanov center do voľného priestoru, nik na jeho úmysel nezareagoval.
64
Spätná prihrávka na voľného K. Vidu, ktorý prízemnou strelou míňa bránu.
64
Holmanov center z rohu Jedlička vyboxoval mimo šestnástku.
63
importantŠporar príliš ľahko prešiel stredom obrany DAC, vystrelil po zemi kžrdi, Jedlička nohou loptu reflexne vykopol! Veľa nechýbalo, aby Slovan viedol 3:0.
62
Pauschek prihral Šporarovi, ktorému sa nepodarilo prejsť cez hráča. K lopte sa ale dostal Daniel, na náhodu to skúsil z veľkého uhla a trafil Jedličku.
58
Davis končí na trávniku, o nedovolený zákrok sa nejednalo, Šulla rozohráva.
56
Zaujímavá štatistika: Slovan dvakrát vystrelil do priestoru brány a obe zakončenia skončili gólom.
55
yellowCardŽltú kartu dostáva Kristopher Vida (FC DAC Dunajská Streda).
53
goalSlovan dal gól!

Belasí podnikli rýchly protiútok, Holman výbornou kolmou prihrávkou vysunul ANDRAŽA ŠPORARA, ktorý obišiel vybiehajúceho Jedličku a z veľkého uhla dostal loptu do siete! Slovan vyhráva už dvojgólovým rozdielom.
51
Rabiu našiel na druhej strane Mohu, ktorý centroval do šestnástky, jeho center bol odvrátený.
49
Fábry si vyšliapol na Rabiua, hra bola na chvíľu prerušená. Následnú štandardku rozohral Holman, centrom hľadal vpredu Šporara, lopta končí v náručí Jedličku.
47
Divkovič vracal loptu pred bránu Boatengovi, no zbytočne, píska sa ofsajd Divkoviča.
46
Rabiu si to rovnal na strelu, ale napokon si vybral prihrávku na Abenu, ktorý si urobil útočný výlet.
46
Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme videli jeden gól, o ktorý sa postaral Ibrahim Rabiu, nepremenenú penaltu, tri žrde a dve žlté karty. Slovan sa začiatkom zápasu hľadal, no postupne zvyšoval obrátky a bol lepším tímom.
Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
45
Prvý polčas sa skončil.
45
D. Streda zaútočila po ľavej strane, ale Divkovič bol čisto odzbrojený. Nasledoval protiútok Slovana, no Šporarov center do pokutového územia adresáta nenašiel.
44
Fábryho pokus pravačkou končí vysoko nad bránou.
43
Nebezpečný center do šestnástky Slovana, po lopte išli Šulla aj Abena, druhý menovaný ju odhlavičkoval preč.
41
Hostia získali svoj prvý rohový kop v zápase. Lopta z kopačky Fábryho letela do stredu brány, Šulla išiel po nej a boxoval.
39
importantDe Marco posadil center na hlavu Šporara, ktorý trafil ľavú žrď! Na žrde je to v tomto momente 2:1 pre domácich.
37
D. Streda sa snaží o odpoveď a bude zahrávať priamy kop po faule De Marca na Fábryho. Ronan rozohral, ale Slovan rýchlo získal loptu na sovje kopačky.
34
goalSlovan dal gól!

Moha vnikol do šestnástky, obišiel Oravca a milimetrovou prihrávkou našiel IBRAHIMA RABIUA, ktorý zakončoval z päťky.
33
importantHolman šikovne obstrelil múr a trafil pravú žrď Jedličkovej brány! Na žrde je to momentálne 1:1, na góly 0:0.
32
yellowCardŽltú kartu dostáva Cesar Rodolfo (FC DAC Dunajská Streda).
32
Slovan síce z rohu nič nevyťažil, ale je aktívnejším tímom. Rabiu si navyše zabehol za obranu a vypýtal si faul.
30
Moha je aktívny, šprintuje a získal ďalší roh pre Slovan.
29
Moha však trafil len najbližšie stojaceho K. Vidu a následnýpokus Daniela lete vysoko nad.
28
Blackman fauloval útočiaceho Mohu a Slovan získal zaujímavú štandardku na ľavej strane tesne za hranicou pokutového územia.
27
importantKrásna individuálna akcia Blackmana, ktorý sa zbavil hráča, vytvoril si streleckú pozíciu a ľavačkou len tesne minul pravý horný roh Šullovej brány. Defenzíva Slovana túto situáciu podcenila.
26
Slovan ožil, predvádza útočné akcie, ale zatiaľ tomu chýba lepšia finálna fáza. Po Danielovej prihrávke nezakončil Šporar.
25
Slovan predviedol rýchlejšiu priamočiarejšiu akciu, lenže Šporarovu prihrávku Holman nespracoval. Ak by sa tak stalo, ocitol by sa Holman sám pred Jedličkom.
24
Šporar sa sám preštrikoval cez polovicu pokutového územia a pokúsil sa zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
23
Slovan ešte nevystrelil do priestoru Jedličkovej brány.
21
importantSlovan stratil loptu v strede poľa a dovolil D. Strede ísť do veľkej príležitosti. Divkovič sa rútil po ľavej strane, ale namieril len do Šullu, ktorý mu zmenšil strelecký uhol!
19
Sledovali sme prvý rohový kop zápasu, zahrával ho Slovan. Holman centroval na zadnú žrď, ale Abena sa do zakončenia cez Beskorovajnyjho nedostal.
17
Významný moment, ktorý môže ovplyvniť ďalší priebeh zápasu. Slovan stále akoby nebol v hre, nepremenená penalta ho možno naštartuje.
16
importantDavis nepremenil pokutový kop. Šulla vystihol stranu a vytlačil jeho pokus na žrď!
15
yellowCardŽltú kartu dostáva Myenty Abena (ŠK Slovan Bratislava).
15
importantAbena v šestnástke fauloval Boatenga a DAC bude kopať penaltu!
14
Nový muž v drese DAC Boateng si vypýtal faul, nasledovala štandardka, ktorú zahral M. Vida center Slovan odvrátil.
12
Krídelná akcia Daniela, ktorý hľadal prihrávkou Mohu, lopta skončila v náručí Jedličku.
11
Slovan bol v dobrej pozícii pred súperovou šestnástkou, aj odcentroval, ale defenzíva D. Stredy center odvrátila do bezpečia.
10
Hra sa postupne vyrovnala, ale šancí je ako šafránu, hrá sa medzišestnástkový futbal.
8
Moha bol na hranici pokutového územia, ale bol až strojený a vytlačený, nedokázal ani odcentrovať.
6
De Marco na Holmana, pred ním odkopol na autové vhadzovanie Oravec.
5
Abena zle rozohral, zásluhou Ronana získala D. Streda loptu na súperovej polovici.
4
Slovan je po prvýkrát na útočnej polovici, vhadzuje Pauschek.
3
Ronan trafil hlavného rozhodcu, nasleduje rozhodcovská lopta, pri lopte je DAC.
2
Už od úvodných sekúnd vidno, že sa dnes pôjde naplno, na hráčoch badať veľkú motiváciu.
1
Súboj sa začal úvodným výkopom Dunajskej Stredy.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Stretnutie je označené ako zápas mesiaca, o malú chvíľu začíname!
Úvodné zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Pauschek, Abena, Božikov (C), De Marco – Rabiu, de Kamps – Holman – Daniel, Šporar, Moha.
Náhradníci: Greif – Ljubicić, Dražić, Ratão, Bajrić, Nono, Suchockij.

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Oravec, Beskorovajnyj, Davis (C) – M. Vida, Ronan – K. Vida, Fábry, Divković – Boateng.
Náhradníci: Száraz – Šimčák, Abdulrahman, Veselovský, Nagy, Kružliak, Malý.

Rozhodca: Chmura – Hancko, Hrčka.
Fortuna liga má dnes na programe zápasy 18. kola, ktoré je posledné pred zimnou prestávkou. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava privítajú na svojom trávniku tím FC DAC Dunajská Streda. Stretnutie sa začína o 15:30 a povedie ho rozhodcovská trojica Chmura – Hancko, Hrčka. Prajem príjemné sledovanie.

SLOVAN sa už v predstihu stal jesenným majstrom. Na čele ligy má momentálne sedembodový náskok, práve pred D. Stredou. V minulom kole Slovanisti remizovali na žilinskej pôde 0:0.

DUNAJSKÁ STREDA je v tabuľke druhá, na konte má 35 bodov, čo je o sedem menej, ako Slovan a o tri viac, ako má tretia Žilina. Dunajskostredčania v uplynulom kole porazili doma Nitru 1:0.

Tradiční rivali odohrali v najvyššej súťaži 59 zápasov. Slovan vyhral 35-krát, 12 duelov sa skončilo nerozhodne a 12-krát sa tešil DAC.

Tímy sa v aktuálnej sezóne streli jedenkrát, na Žitnom ostrove triumfovali domáci 5:2. Ako to skončí tentokrát, dozvieme sa čoskoro.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan si poradil s DAC. Po jesennej časti má desaťbodový náskok