Oceliarom chýbala proti Popradu presnejšia muška

Brankár Popradu Gavalier bol pozorný. Neprekonal ho ani skúsený L. Nagy (vľavo).
Brankár Popradu Gavalier bol pozorný. Neprekonal ho ani skúsený L. Nagy (vľavo). (Autor: tasr)
Patrik Fotta|3. aug 2017 o 00:00

Hovorka: Do začiatku ligy to doladíme.

KOŠICE. V prvom prípravnom zápase hokejisti HC Košice podľahli v Crow aréne Popradu 1:2.

Trénerovi oceliarov Milanovi Jančuškovi chýbali v zostave legionári Pacan, Lundström a Pulli.

Vlaňajší najproduktívnejší hráč extraligy Marek Hovorka si zahral v prvom útoku spolu s Nagyom a Kafkom. V bráne odchytal celý duel Vladislav Habal.

V úvodnej tretine premiérového prípravného stretnutia v Crow aréne diváci gól nevideli.

Počkať si naň museli až do druhej polovice zápasu, keď ako prví udreli popradskí hokejisti. V 31. minúte dopravil puk za bezmocného Habala Dávid Bondra.

V treťom dejstve vyrovnal v presilovke Patrik Koch, no šesť minút pred koncom využili početnú výhodu hostia zásluhou Rapáča.

Oceliarom sa napriek zvýšenej aktivite a záverečnému tlaku už vyrovnať nepodarilo.

Hralo sa im spolu dobre

Už pred zápasom naznačil tréner Milan Jančuška, že vyskúša do jedného útoku nasadiť silnú ofenzívnu trojicu Nagy, Hovorka a Kafka.

Prvý útok si vytvoril viacero dobrých príležitostí na zakončenie, no chýbala presnejšia muška.

„Hralo sa nám spolu dobre. Vieme, že sme všetci skúsení hráči a dokážeme si to dobre hodiť. Bol to klasický prvý prípravný zápas. Z oboch strán tam bola hlavne veľká bojovnosť ako niečo hokejové. Šancí sme mali dosť aj naša päťka. Ešte máme mesiac na tréning do začiatku ligy, takže verím, že to doladíme,“ povedal Hovorka.

V zápase si Košičania vyskúšali presilovú hru dokonca aj o dvoch hráčov, no gól z nej nevyťažili.

„Chýbala tomu ešte väčšia zohratosť. My sme to trénovali v podstate len raz a to ráno pred zápasom. Možno sa to bude ešte nejako meniť. Presilovky treba pilovať neustále. Budeme sa tomu viac a viac venovať. Každý hráč si potrebuje zvyknúť na to, v akom priestore bude hrať. Myslím si, že na prvýkrát to nebolo zlé,“ uviedol Hovorka.

Má rád veľké klziská

Na začiatku prípravy sa zvykne dolaďovať aj zakončenie a presná streľba, ktorá oceliarom proti Popradu chýbala. Viacero streleckých pokusov letelo do plexiskla a mantinelov.

„Ja sám som mal dve tutovky. Jedna strela išla mimo brány a druhú mi sklepol protihráč. Laco Nagy bol tiež sám pred bránou a netrafil to dobre. Peťo Kafka sa taktiež dostal do úniku, no nesadlo mu to. Mali sme fakt veľa šancí. Stále sme len na začiatku prípravy a navyše ani podmienky nie sú príliš hokejové, čo sa týka teplôt. Máme ale ešte dostatok priestoru na zlepšenie.“

V piatok sa už oceliari presunú do Steel Arény, kde privítajú v druhom prípravnom dueli Zvolen.

„Mne osobne to vyhovuje, mám rád veľké klziská, pretože je tam viac priestoru na korčuľovanie a kombináciu. Myslím si, že aj ostatným chalanom viac pasuje väčšia plocha, takže verím, že nám to pôjde lepšie,“ povedal Hovorka.

Jančuška: Nagy musí hrať na ľade

Úvodný prípravný duel proti Popradu nedohral do konca kapitán oceliarov Ladislav Nagy, ktorý dostal v tretej tretine osobný trest za nešportové správanie po protestoch u rozhodcu.

„Laco musí hrať na ľade a nie sedieť na trestnej lavici. Určite sa k tomu pri rozbore zápasu ešte vrátime,“ povedal po stretnutí košický kouč Milan Jančuška, ktorý očakáva po nasadení legionárov do zostavy zlepšenie koncovky.

„Verím, že zvýšime agresivitu, korčuľovanie, priamočiarosť. Máme veľa nových hráčov a pred sebou množstvo prípravných zápasov, takže je dostatok času, aby sme našli optimálne zloženie.“

(pf)

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliarom chýbala proti Popradu presnejšia muška