Po reštarte majú na programe jediné kolo. Bolo by nefér ho neodohrať

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Robo Michalec)
Daniel Dedina|2. jún 2021 o 14:00

V OFZ Stará Ľubovňa pokračujú aj mládežnícke súťaže.

VRANOV NAD TOPĽOU. Kým vo väčšine amatérskych súťaží bolo po uvoľnení protipandemických opatrení potrebné odohrať tri, či štyri kolá, zaujímavá situácia nastala v Oblastnom futbalovom zväze Vranov nad Topľou.

V tamojšej 6. lige s 10 účastníkmi stihli v pôvodnom termíne odohrať osem kôl.

Do skompletizovania polovice súťažného ročníka, čo je podmienka pre určenie postupujúceho tímu, zostáva dohrať už len jediné kolo.

Výkonný výbor ObFZ Vranov nad Topľou na svojom zasadnutí schválil, že zostávajúce 9. kolo sa uskutoční 13. júna.

Mali ľahšie rozhodovanie ako iní

„Z jesennej časti nám zostalo jedno kolo a jarnú časť by sme nestihli, takže si myslím, že je to najrozumnejšie riešenie.

Niektorí musia dohrávať aj päť kôl, o to ľahšie bolo naše rozhodnutie. Bolo by nefér voči tým, ktorí chcú postúpiť, druhý rok po sebe nedohrať súťaž,“ skonštatoval sekretár ObFZ Vranov nad Topľou Miroslav Kužma.

Mládežnícke súťaže boli rovnako ako v prípade mnohých ďalších zväzov anulované, a to z dôvodu že aj neplnoletí hráči sa musia preukazovať negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu nie starším ako 72 hodín alebo negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín, prípadne príslušnou výnimkou.

Ligovú súťaž cez víkend ukončia

Jediné kompletné kolo má po koronapauze na programe aj 6. liga Okresného futbalového zväzu Stará Ľubovňa.

Tá odštartovala uplynulý víkend dvoma dohrávkami. Tretia sa nekonala, Litmanová na zápas Veľkom Lipníku nenastúpila a nevyhne sa kontumácii.

Záverečné deviate kolo je na programe počas najbližšieho víkendu. Následne príde na rad pohárová súťaž, do ktorej sa kluby môžu prihlásiť do piatku 4. júna.

Na rozdiel od iných zväzov pokračujú v OFZ Stará Ľubovňa aj všetky mládežnícke súťaže. Tých je dohromady sedem.

Víťazom šiestej ligy OFZ Stará Ľubovňa sa stanú Vyšné Ružbachy.
Víťazom šiestej ligy OFZ Stará Ľubovňa sa stanú Vyšné Ružbachy. (Zdroj: obecvysneruzbachy.sk)

„Na aktíve ŠTK sa zrodila dohoda klubov o tom, že vo všetkých súťažiach dohráme jesennú časť ročníka, aby bol regulárne ukončený.

Prečo hrá u nás aj mládež? Naša vízia je taká, že to takto skôr naštartujeme a potom to bude ľahšie. Deti sa odnaučili športovať a to je zlé,“ upozornil sekretár OFZ Stará Ľubovňa Karol Kačmarčík.

K povinnému testovaniu mládežníkov poznamenal: „Bijú sa dve vyhlášky. Jedna im nekáže sa testovať, keď idú do školy, a druhá áno, keď idú na ihrisko v exteriéri s veľkou rozlohou. Zatiaľ s tým nemáme problém.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Po reštarte majú na programe jediné kolo. Bolo by nefér ho neodohrať