O zápas bol veľký záujem. Východniarske derby posunula korona

Titanilla Bőd|17. aug 2020 o 14:00

Súboj Vranova nad Topľou s Humenným je jedným z najväčších derby III. ligy Východ. Vstupenky sa predávali aj v predpredaji, no napokon sa cez víkend nehralo.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva zastavil organizovanie všetkých hromadných podujatí v časti okresu, vrátane mesta Vranov nad Topľou, pre nárast pozitívnych testov na COVID-19. Dotklo sa to aj futbalových zápasov. Stretnutia IV. a V. ligy sa hrali na území okresu bez divákov, ale Vranovčania nechceli odohrať svoje najväčšie derby pred prázdnym hľadiskom.

„Je to jediné derby, kam by prišlo 1500-1800 divákov. Z marketingového i finančného hľadiska je to pre klub veľmi slušná návšteva, o čo sme nechceli prísť,” vysvetľoval manažér a tréner Vranova Roman Lazúr.

Mužstvám ponúkli aj možnosť odohrať stretnutie v Humennom alebo na neutrálnom ihrisku, v Stropkove alebo v Strážskom. „Myslím si, že toto nemá logiku, lebo tí istí fanúšikovia, čo by sedeli na tribúne vo Vranove, by išli do Humenného alebo do Strážskeho,” domnieva sa Lazúr.

Divákom, ktorí už mali zakúpené vstupenky, peniaze vrátia.

Nový termín zápasu je stanovený na 1. septembra, vtedy už však majú platiť nové nariadenia v rámci celej krajiny, a namiesto polovičnej kapacity štadióna bude horný limit účastníkov 1000 osôb.

„Vychádza to na utorok, a pochybujem, že by počas týždňa prišlo viac ako tisíc ľudí. Spravíme všetky opatrenia, očíslujeme lístky. Ale najlepšie by bolo, ak by naďalej platili súčasné pravidlá. U nás je kapacita štadióna päťtisíc, takže polovica by bohato stačila,” zdôraznil manažér Vranova.

Klub z Vranova má zabezpečiť aj alternatívu, ak by sa v meste stále nemohlo hrať ani v septembri.

Humenčania boli pripravení na sobotňajší zápas, ale akceptujú situáciu. „Mužstvo sa pripravovalo s realizačným tímom na stretnutie, ale dostali sme informáciu z Východoslovenského futbalového zväzu, že sa zápas neodohrá. Boli sme naklonení ktorejkoľvek alternatíve, či by sme hrali u nás, alebo na neutrálnom ihrisku,” povedal Oskar Balogač, predseda správnej rady FK Humenné.

„Situácia sa stále vyvíja. V našich okresoch je to lepšie, takže vyzerá to tak, že náš najbližší zápas v sobotu s Prešovom podľa plánov odohráme,” dodal Balogač.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»O zápas bol veľký záujem. Východniarske derby posunula korona